Dołożenie AppleCarplay/android auto

Technicznie o generacji ND / NDFL /RF

Moderatorzy: pirul, Moderatorzy

Awatar użytkownika
irekJ
Donator
Donator
Model: ND
Wersja: Mocny Full

09 kwie 2024, 14:06

Jako, że było pytanie o dongla do bezprzewodowego Android Auto to jeszcze jeden updejt z mojej strony.
Aktualnie używam AAwireless (https://www.aawireless.io/) w dwóch autach i to, co zauważyłem to dość konkretne drenowanie baterii. Zacząłem drążyć i wychodzi na to, że to przypadłość wszystkich bezprzewodowych rozwiązań AA i nie wiele da się z tym zrobić.

Na względnie krótkie trasy jest to spoko, bo można mieć telefon w kieszeni, można wysiać z auta bez kablowania. Tak samo na winklach jak wyskakuje się zrobić fotki.
Ale na dłuższe trasy robię tak, że podpinam telefon do szybkiej ładowarki a AA dalej działa bezprzewodowo.

Testuję też ładowarkę indukcyjną w połączeniu z AA bez kabla, ale na ten moment wygląda to tak, że ładowarka ledwo trzyma bieżący poziom baterii i dość konkretnie nagrzewa telefon. Na dłuższą metę chyba nie będzie się to sprawdzać.
Awatar użytkownika
Kamien
Donator
Donator
Wersja: 2.0 Sport

28 maja 2024, 20:39

NIe wiem czy było ale generalnie jest jeszcze coś takiego https://mazdatweaks.com/ -> jeżeli ma się odpowiedni firmware to nic nie trzeba kupować. Zrobiłem w CX3 i android auto działa na kabelku. Do tego można dograć kilka rzeczy typu dotyk podczas jazdy... ( Oczywiście jest jakieś tam ryzyko, że sprzęt przestanie działać :kciuk: )
kolor123
Wersja: SkyPasion

09 paź 2024, 8:16

Czy da sie zmienic ekran tak aby w przedlifcie dzialal ten poliftowy?
Awatar użytkownika
flatline
Donator
Donator
Model: ND RF
Wersja: SkyFreedom+Recaro
Kontakt:

09 paź 2024, 8:27

Tak, jeśli mówimy o secie sprzed ostatniego liftu (inna przekątna i nowsza wersja connecta weszła w 2024). Mam ekran i CMU z 2021 w ND z 2017.
"When you’re racing... it’s life. Anything that happens before or after is just waiting."
Tsundere - pocket-sized fastback
Little Sister - gran turismo wannabe
Czerw - racing mongrel on a (not so tight) budget
Siwa - café racer miata
Awatar użytkownika
wrzaskun
Model: ND RF
Wersja: GT

11 paź 2024, 20:02

Wracając do dotyku, Android Auto nie działa i na postoju i w trakcie jazdy, też piszą na aukcjach że dotyk zarezerwowany na CarPlay. Zatem moje pytanko czy ktoś może to rozwiązał jakimś hakiem?

Dodam że jeśli chodzi o ładowanie telefonu przez moduły z aliexpress to mają 0.45A, więc telefon szybciej jest drenowany niż ładowany, przynajmniej mój model - czas ładowania 5h, natomiast wersje z USB-C odpalają szybkie ładowanie na pewno 20W wyciąga a może i więcej.
ODPOWIEDZ