Po miesiącach poszukiwań i przeglądania wątków na forum w końcu stałem się szczęśliwym posiadaczem MX-5 (ND)

Potrzebuję pomocy i porady czy felgi którymi jestem zainteresowany będa pasowały. Przejrzałem wiele wątków i wpisów, również tych na polecanym tu i ówdzie forum miata.net, ale nigdzie nie znalazłem informacji o felgach 2Forge ZF1 (https://2forgewheels.com/2forge-zf1/). Rozmiar który rozważam 8x17; 4x100; ET?
Felgi te cechują się stosunkowo niska waga, stad pytanie czy ktoś z Was ma lub miał z Nimi do czynienia i jest w stanie polecić/odradzić?
Drugie pytanie, na które nie potrafię znaleźć odpowiedzi to czy te felgi będą pasowały do MX-5 ND w kontekście "współpracy" z seryjnymi hamulcami? Ponoć nie wszystkie felgi pasują...
Efekt jaki chciałbym osiągnąć to wypchniecie kół na zewnątrz, jednocześnie nie tracąc nic z OEMej charakterystyki prowadzenia samochodu.
Zastanawiam się nad oponami 215/40; 215/45 lub 235/40...
Czy do tych parametrów możecie podpowiedzieć jakie ET wybrać, czy musi być seryjne ET45, czy można zejść w dół do 40 lub 35...
Samochód do codziennej jazdy, być może sporadycznie na jakieś TD.
Będę wdzięczny za wszelkie odpowiedzi i porady. Jeśli o czymś nie napisałem, co pozwoliłoby Wam pomóc w odpowiedzi, z góry przepraszam. Dajcie znać uzupełnię
Serdecznie pozdrawiam