Kupiłem sobie taki adapter bluetooth: https://allegro.pl/oferta/adapter-modul ... 2487962793
No i niestety klops, po zamontowaniu nawet nie załącza się jego zasilanie, nie jest widoczny jako zmieniarka, przez AUX też nie działa. Po przejrzeniu innych podobnych urządzeń na allegro większość nie jest kompatybilna z radiem Bose, najwyraźniej to zakupione przeze mnie również. Wnioskuję z tego, że Bose i nieBose mają różny pinout w złączu AUX

No i tu pytanie, czy ktoś ma coś sprawdzonego co będzie działało? Nie chce mi się znów dobierać do radia na darmo :p
Na ten moment używam adaptera BT do zwykłego portu AUX, ale trochę przeszkadza mi to urządzenie dodatkowo wpięte w gniazdo zapalniczki, poza tym zostawiając auto z opuszczonym dachem może kusić ;p
Druga opcja to oczywiście zmiana radia, ale to fabryczne wygląda bardzo estetycznie. Ale jak ktoś ma i poleca coś ciekawego to też rozważę, byle nie te wielkie 10", których ekran wystaje poza ramki

Bo jak rozumiem żadnego patentu na muzykę przez fabryczny BT nie ma, tylko do rozmów? :/