Cześć,
Nie udało mi się znaleźć odpowiedzi na moje pytania wiec postanowiłem założyć nowy temat. Interesuje mnie przeróbka NCFL2 z wersji US na wersję EU. Z czym to się wiąże, głównie interesują mnie tematy techniczne, temperatura klimy, radio co 0,2mhz czy licznik to sprawa drugorzędna. Na tą chwilę do głowy przychodzi mi tylko to co poniżej, jeżeli jest jeszcze coś to proszę o dopisanie.
1) Czy lampy przednie da się przerobić czy trzeba wymieniać na europejskie?
2) Jeżeli wchodzi w grę tylko wymiana to czy w razie czego lampy z NCFL pasują do NCFL2?
3) Jak wygląda sprawa z kierunkami przód tył?
4) Boczne zakładam trzeba dorobić
5) Tylne przeciwmgłowe , domyślam się ze trzeba wymienić tylna lewa lampę i dołożyć włącznik i przekaźnik
Pozdrawiam
Mariusz
Przeróbka wersja US na EU
NCFL2/NCFL/NC
Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
Nikt na przeglądzie nie czepia się do lamp amerykańskich, bo one świecą płasko i nikogo nie oślepiają. Jedynie pobocze jest trochę gorzej oświetlone. To nie to samo co lampy angielskie.
Co do przeciwmgłowego to wystarczy zamiast lewego wstecznego wrzucić czerwoną żarówkę i pociągnąć przewód do kabiny i zrobić jakiś włącznik pod deską rozdzielczą.
Radio można wymienić na europejskie. Panel klimy pewnie też. Myślę, że podobnie z zegarami.
Co do przeciwmgłowego to wystarczy zamiast lewego wstecznego wrzucić czerwoną żarówkę i pociągnąć przewód do kabiny i zrobić jakiś włącznik pod deską rozdzielczą.
Radio można wymienić na europejskie. Panel klimy pewnie też. Myślę, że podobnie z zegarami.
Były: NB, NBFL, NC 2,0, NC 2,0 automat, NC swap 2,5 6b, ND 2,0.
Jest NA 1990.
Jest NA 1990.
- luki_92_92
- Donator
- Model: NC
- Wersja: PRHT '08 2.5
- Kontakt:
Na ali są fajne żarówki 2w1 do wstecznych i przeciwmgielnych - masz 3 przewody, + ze wstecznego, + z przeciwmgielnych i masa, w zależności co potrzebujesz to to świeci no i zachowujesz symetryczny tył, co np mi osobiście mega się podoba i sam myślę nad wymianą lewej lampy na angola, żeby mieć dwa białe światła. Na facebooku na grupie mazdy 6 sobie chwalą