Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
Trochę byłem zapracowany i udało mi się 3 razy otworzyć i złożyć dach przez ten czas. Po trzecim razie, dach tak jak u Ciebie nie rozkłada się. Wysuwa się tylko klapa na hardtop. I także mryga kontrolka od niezamkniętego dachu. Dziś oddałem do elektryka auto, bo prócz tego miałem jeszcze jedną upierdliwą rzecz do zrobienia. Dam znać czy da radę to zrobić i co było przyczyną. Zasugerowałem w pierwszej kolejności przełącznik. Okaże siębjorm pisze: ↑18 maja 2021, 11:24Witam.
Dzis otworzylem dach i wszystko poszlo gladko. Jadac, zauwazylem ze swieci mi sie caly czas kontrolka rozkladania dachu. Dach udalo sie zlozyc podczas jazdy (mam smarttopa).
Gdy przyjechalem na parking, zorkladania dachu nadal swieci. Dach reaguje na skladanie w ten sposob ze otwiera bagaznik by schowac dach ale sama pokrywa nie rusza sie. Opuszcza sie okno pasazera ale kierowcy ani drgnie. I teraz pytanie, czy podczas twoich problemow z szyba, wplywalo to jakos na dzialanie dachu? Bo obecnie nie dziala mi w ogole szyba kierowcy, czy to poprzez rozkladanie, skladanie dachu czy przelacznik szyb. Nie wiem czy niedzialajaca szyba moze byc problemem widzianym przez system PRHT i dlatego mi to migalo.
Wyciagnalem smarttopa z ukladu ale to nie ma wplywu na cokolwiek.
EDIT: OK, znalazlem, PRHT nie bedzie dzialac jesli okno, lub okna nie dzialaja.
https://forum.miata.net/vb/showthread.php?t=670330
Blisko. Należało zdjąć tunel i poszukać w wiązce, która idzie do przełączników. Spalony jeden przewód. Nie wiadomo dlaczego. W każdy razie. Po naprawie dach znów śmiga i kontrolka nie mryga. Pozdrawiam