Jak w schemacie w pierwszym poście potrzebujemy +12 które pojawia się po włączeniu zapłonu (E), +12 które pojawia się po włączeniu biegu wstecznego (C) i masę (D) - w sumie jak ktoś dobrze liczył, 3 przewody
E - to sobie pożyczyłem z zasilania podgrzewania foteli, ale można użyć dowolny przewód wychodzący z górnego zestawu bezpieczników przy lewej nodze. (UWAGA! nie bierzcie plusa z zestawu dolnego ponieważ tam zasilanie jest bezpośrednio z akumulatora bez pośrednictwa stacyjki)
Żeby dostać się do gniazda od tyłu trzeba je wypiąć z tej białej płyty montażowej. Wystarczy wsadzić mały płaski śrubokręt i zwolnić nim blokadę znajdującą między bezpiecznikami a płytą. (Do podłączenia się do tego + ja użyłem przewodu w kolorze jasno niebieskim z czerwonym paskiem)

- 20190419_182756.jpg (2.38 MiB) Przejrzano 739 razy

- 20190419_182747.jpg (2.72 MiB) Przejrzano 739 razy
C - najbliżej znajdziecie w białej wtyczce z szarą klamrą znajdującą się pod zestawem bezpieczników (schowanej pod plastikową osłoną). To czerwono-żółty przewód który prowadzi od czujnika wstecznego do światła cofania w tylnej prawej lampie - znajduje się u góry wtyczki i jego konektor można bardzo łatwo wypiąć z wtyczki płaskim śrubokrętem od przodu. (ja dla swoich potrzeb tutaj użyłem przewodu różowego ze srebrnymi kropkami).
UWAGA! Szara klamra ma blokadę, którą podobnie jak we wtyczkach np komputera, trzeba zwolnić wciskając płaski śrubokręt w otwór na środku klamry który na zdjęciu widać jak ładnie zgwałciłem

- 20190419_182853.jpg (2.7 MiB) Przejrzano 739 razy

- 20190419_182924.jpg (2.77 MiB) Przejrzano 739 razy
D - dla masy na nowy przewód założyłem końcówkę oczkową i dołożyłem do mocowania zbiorczej masy znajdującej się nad gniazdami bezpieczników kabinowych, przed drzwiami kierowcy w karoserii.
Całość zaplotłem w jedną wiązkę, poprowadziłem do góry wzdłuż fabrycznej wiązki i wyciągnąłem przy lewym słupku.

- 20190419_182946.jpg (3.87 MiB) Przejrzano 739 razy

- 20190419_182958.jpg (2.99 MiB) Przejrzano 739 razy
Dalej nową wiązkę prowadzimy po słupku i ramce wzdłuż wiązki oświetlenia kabinowego aż do lusterka. Wcześniej oczywiście wyposażając przewody w odpowiednią (najlepiej oryginalną) wtyczkę. Jednak jako, że to rozstaw 2,54 mm to można to nawet zaprawić końcówką USB typ A i tak .... pasuje do gniazda

... ale nie polecam
Wszystko działa jak należy ... mogę tylko polecić takiego moda
Pozdrawiam