Witam,
otóż na samym początku po zakupie nie bardzo jeździłem w nocy i nie sprawdziłem lamp jak trzeba.
Świeciły i wystarczyło.
Natomiast teraz sprawdziłem xenony i okazuje się, że świecą znacznie za wysoko.
Prosta sprawa byłaby, gdyby się dało je obniżyć, ale zarówno nie działa automatyczne poziomowanie jak i to ręczne.
Czy ktoś z Was zna może jakiś serwis w Krakowie, który może naprawić lampy?
Wielkie dzięki z góry za pomoc!
Naprawa lamp xenonowych NC
Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
-
- Model: NC
Pozdrawiam,
Leszek
MX-5 NC 2007 2.0 160KM PRHT
Leszek
Nie poziomowanie tylko wstępne ustawienie. Taki punkt zerowy od którego dopiero korygują wysokość. Wygląda to jak w zwykłych lampach- plastikowa śruba na krzyżakowy śrubokręt.
Były: NB, NBFL, NC 2,0, NC 2,0 automat, NC swap 2,5 6b, ND 2,0.
Jest NA 1990.
Jest NA 1990.
-
- Model: NC
U mechanika u którego byłem stwierdzono że się nie da. Dlatego szukam porady. Wydaje mi się że raczej wiedzieli o tej śrubie.
Pozdrawiam,
Leszek
Leszek
W moim NC jak i w każdym samochodzie wyposażonym w ksenony są śruby do regulacji ręcznej reflektorów (tak jak pisał kolega Fifkers).
Podjedź do dowolnej stacji diagnostycznej (tej od przeglądów okresowych) - za jakieś 20 złotych polskich będziesz miał za minutę ustawione.
No i zmień mechanika, który stwierdził że się nie da
bonito
Podjedź do dowolnej stacji diagnostycznej (tej od przeglądów okresowych) - za jakieś 20 złotych polskich będziesz miał za minutę ustawione.
No i zmień mechanika, który stwierdził że się nie da

bonito
Strzelam, że Twój mechanik popełnił błąd który popełniło dwóch diagnostów w moim NC. Kręcili nie tymi śrubamiWojtowicz.leszek pisze: ↑15 gru 2018, 10:01U mechanika u którego byłem stwierdzono że się nie da. Dlatego szukam porady. Wydaje mi się że raczej wiedzieli o tej śrubie.