[NCFL] TPMS czy da sie aktywować
NCFL
Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
- marzdin
- Donator
- Model: Inny
- Wersja: NCFL mode by Five
Tak siedzę, myślę i głupieję, niektóre NCFL miały powiadomienie o niskim ciśnieniu w oponach, oficjalnie nie da się dokupić takiego akcesorium, więc mam pytanie, czy da się włączyć tą funkcję programowa, czy jeśli nie mam to po ptokach?
Pozdrawiam serdecznie
Marzdin
Marzdin
- turbo pchała
- Model: NB FL
- Wersja: Silver Blues
Mogę zapytać po co Ci to? Bo ja bym np chciał dezaktywoaac 
Poszukaj na ebay są ew zewnętrzne czujniki na opony z dokładnymi wartościami.

Poszukaj na ebay są ew zewnętrzne czujniki na opony z dokładnymi wartościami.
"Jeśli po zaparkowaniu nie patrzysz na niego, zanim odejdziesz, to znaczy, że kupiłeś sobie zły samochód."
Moja -> http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewtopic.php?f=22&t=13537&start=60

Moja -> http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewtopic.php?f=22&t=13537&start=60

- Fiveopac
- Administrator
- Model: NC
- Wersja: 2,5 Turbo
- Kontakt:
Przez ecutek nie da się aktywować funkcji wyposażenia auta, jedynie w ASO można podpytać czy potrafią taką magię. Poza tym to pewnie jeszcze kwestia dodatkowego modułu-odbiornika wpiętego w cały system.
Tak jak turbo pchała sugeruje, są fajne zestawy czujników z wyświetlaczami do kupienia np w chinach do monitorowania ciśnienia , które pokazują nie tylko czy ciśnienia brak a podają konkretne wartości.
Tak jak turbo pchała sugeruje, są fajne zestawy czujników z wyświetlaczami do kupienia np w chinach do monitorowania ciśnienia , które pokazują nie tylko czy ciśnienia brak a podają konkretne wartości.
- AndrzejG
- Donator
- Model: NC FL
- Wersja: Summer 2.0
Wg mnie to fajny bajer, ale do daily, albo do 4x4 na jakichś balonowych gumach gdzie nie tak od razu czuć że coś się złego dzieje, w miatce raczej sam szybko odczujesz że coś jest nie tak. Przynajmniej u mnie jak spadło nie więcej jak o 0,5bar na tyle to samochód już się trochę inaczej zachowywał, wiadomo było że coś jest nie tak. W daily taki spadek jeszcze bym pewnie przegapił, a że teraz porusza się nim głównie żona i zapasu brak to tym bardziej system okazuje się pomocny. Chociaż po skompletowaniu pierwszego zestawu zimówek miałem ochotę wyłączyć w cholerę 

- marzdin
- Donator
- Model: Inny
- Wersja: NCFL mode by Five
Po prostu tak zacząłem się zastanawiać, większość dodatkowych możliwości to moduły a tego modułu nie zauważyłem,
i tak siedzę myślę i głupieję. Ogólnie nie mam zamiaru instalować, ale pytam z ciekawości
i tak siedzę myślę i głupieję. Ogólnie nie mam zamiaru instalować, ale pytam z ciekawości
Pozdrawiam serdecznie
Marzdin
Marzdin