Witam,
Ostatnio zauwazylem, ze przestaly mi sie wysuwac spryskiwacze reflektorow. Sprawdzilem standardowo bezpiecznik i okazalo sie ze przepalony. Zalozylem kolejny myslac ze bedzie git a tu dalej nie dziala, sprawdzam bezpiecznik jeszcze raz a ten nowy znowu przepalony.
Wiem, ze przyczyn moze byc wiele (teoretycznie), ale macie moze jakis sugestie co sprawdzic najpierw samemu (i w jaki sposob)? A moze komus przytrafilo sie juz cos podobnego w NC?
Z gory dzieki,
Rafal
[NC] Spryskiwacze reflektorow
Bezpiecznik ciagle wywala, spryskiwacze sie nie wysuwaja
Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
Pocieszę Cię ... mam to samo. Zaczęło się przy mrozach i też przepaliło mi drugi bezpiecznik. Na razie jednak olałem, obwniam jednak jeszcze nieodmrożone przewody z płynem lub uwaloną pompke, ale czekam aż się cieplej zrobi.
-
- Model: NC
- Wersja: Energy 2.0 LSD 5MT
Przynajmniej nie jestem sam
. U mnie temperatura juz dawno na plusie, wiec przynajmniej to jedno odpada. Zastanawiam sie czy to nie przymarzlo w pewnym momencie i sie zjaralo jak chcialem spryskac.
Sprobuje pogrzebac, daj znac jak cos wykminisz.
Pozdrawiam,
Rafal

Sprobuje pogrzebac, daj znac jak cos wykminisz.
Pozdrawiam,
Rafal
U mnie dziś po wymianie bezpiecznika spryskiwacze ruszyły, ale wsadziłem spowrotem spalony :d
Poza tym z tą temperaturą bym uważał jesli oscylowala w okolicach zera to tak łatwo mogą nie puścić. Płyn jak już nie jest zamarzniety to może być za gęsty by bezpiecznik wytrzymał.
Poza tym z tą temperaturą bym uważał jesli oscylowala w okolicach zera to tak łatwo mogą nie puścić. Płyn jak już nie jest zamarzniety to może być za gęsty by bezpiecznik wytrzymał.
Cześć, możecie mi pomoc zlokalizować bezpiecznik od spryskiwaczy reflektorów? Chce go usunąć bo mi cała maskę brudzi jak się odpalają. I czy to jest oddzielny bezpiecznik co do spryskiwaczy szyby? Pozdrawiam
NA 1.6 90KM 96r w garażu
NC 2.0 07r nowy zakup
NC 2.0 07r nowy zakup
Na 100% to odrębny bezpiecznik, bo sam go wyjąłem dokładnie z tego samego powodu. Porównaj co masz z tym zdjęciem.
Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka