NC demontaż podkładki pod tablice
Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
W jaki sposób zdjąć widoczną na fotce podkładkę pod tablice rejestracyjną i czy można kupić belkę do której jest zamocowana, ale bez otworów 

- Załączniki
-
- MX-5_podkładka_pod_tablice.jpeg (745.89 KiB) Przejrzano 1680 razy
- luki_92_92
- Donator
- Model: NC
- Wersja: PRHT '08 2.5
- Kontakt:
Zdejmij zaślepki po obu bokach tej „belki”, odkręć następnie „belkę” - chyba jest na 2 śrubki jak dobrze pamiętam, widoczne pod zaślepkami po bokach właśnie, i zdemontuj. Jeśli jest przykręcone od tyłu to będziesz widział. Jeśli nie - wygodniej będzie się tym mimo wszystko zająć na stole niż klęcząc przed samochodem
Belki bez otworów z tego co wiem były dostępne tylko w jakiejś tam konkretnej wersji w USA, ja swoją dałem do lakiernika, poprosiłem o usunięcie wszystkich otworów i polakierowanie w piano black. Tablicę mam montowaną na magnesy obecnie.

Belki bez otworów z tego co wiem były dostępne tylko w jakiejś tam konkretnej wersji w USA, ja swoją dałem do lakiernika, poprosiłem o usunięcie wszystkich otworów i polakierowanie w piano black. Tablicę mam montowaną na magnesy obecnie.
Zdejmij zaślepki po obu bokach tej „belki”, odkręć następnie „belkę” - chyba jest na 2 śrubki jak dobrze pamiętam, widoczne pod zaślepkami po bokach właśnie, i zdemontuj. Jeśli jest przykręcone od tyłu to będziesz widział. Jeśli nie - wygodniej będzie się tym mimo wszystko zająć na stole niż klęcząc przed samochodem
Spróbuje tak zrobić
Najchętniej wymieniłbym cały grill np na taki jak ma SzymonCH w limonce

Spróbuje tak zrobić

Najchętniej wymieniłbym cały grill np na taki jak ma SzymonCH w limonce

- luki_92_92
- Donator
- Kontakt:
A może jest jakiś grill do mojej wersji, ale bez tej belki na, której mocuje się tabliceluki_92_92 pisze: ↑04 maja 2021, 9:54Możesz, razem z całym zderzakiem - on ma NC2 a ty z tego co widzę na zdjęciu - NC3.

- luki_92_92
- Donator
- Kontakt:
Nie ma. Możesz wywalić cały grill (dostaniesz za niego kilka stówek) i wstawić samą czarną siatkę, ale moim zdaniem to nie będzie fajnie wyglądało.
Przykładowa siatka
Zobacz ofertę: ! SIATKA TUNINGOWA ABS | PLASTER MIODU ! 140x39.5 https://allegro.pl/oferta/siatka-tuning ... 8687684831
Przykładowa siatka
Zobacz ofertę: ! SIATKA TUNINGOWA ABS | PLASTER MIODU ! 140x39.5 https://allegro.pl/oferta/siatka-tuning ... 8687684831
A moim zdaniem bedzie wygladac zajebiscie!luki_92_92 pisze: ↑04 maja 2021, 16:14Nie ma. Możesz wywalić cały grill (dostaniesz za niego kilka stówek) i wstawić samą czarną siatkę, ale moim zdaniem to nie będzie fajnie wyglądało.
Przykładowa siatka
Sam mam ten zderzak i mam doniego kompletny przod, kratke OEM i itp ale zakupilem 40x100cm siatke zeby zrobic jak na foto ponizej.
Do tego zamiast oryginalnych zaslepek halogenow mozesz wstawic siatke ktora wstawiasz w grilla albo zakupic w ASO lub w Japonii (2x taniej, dzis do mnie dotarly), inne customwoe zaslepki halogenow (250zl za strone).
Tablice mozesz na luzie przymocowac do zderzaka 2 srubkami. Lub do samej siatki, jak kto woli.
Jakby co to jestem chetny na cala kratke i grill z twojego auta.
A ja myslalem ze to foty twojego auta wstawiam

To co wstawiłeś to ważący 980kg ponad 200 konny ponton

200KM w 2.0 juz mnie tak nie rusza ale 980kg zrobic z 1200kg to juz ciekawa sztuka

Z uwagi na niemożność znalezienia zamiennika grilla przedniego zderzaka, na chwilę obecną pozostaje z zamocowaną przednią tablicą rejestracyjną. W związku z tym mam pytanie, czy normalna jest widoczna na załączonych zdjęciach około 3-5mm szczelina, pomiędzy górną belką grilla, a OEMą podkładką mocowania tablicy