Proszę o opinie i info gdzie po wymianie zrobić remap

Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
Gdzie masz jakikolwiek kolektor bez kata na forum który zrobił gdziekolwiek spadek mocy?
BBR 4-1 Catted MX-5 NC Manifold - https://bbrgti.com/products/bbr-4-1-cat ... 0502373440 - ten o, który pytam ma chyba dwa gniazda na sondy lambdaAlex pisze: ↑06 maja 2021, 14:00wiele kolektorow tuningowych ma gniazdo tylko na jedna sonde. Drugiej nie podlacza sie wcale i wylacza przy strojeniu, mozna tez wspawac gdzies w wydech gniazdo i ja wkrecic. IL motorsport zalecal przeniesienie drugiej sondy za glowny katalizator, oferowali specjalna przedluzke kabli do tego.
no totalnie to nie. Sa kraje gdzie spaliny bada sie bardziej rygorystycznie i sa uzytkownicy dla ktorych ekologia ma jakis priorytet. Z pojedynczym katem spaliny dopoki silnik sie nie rozgrzeje smierdza zauwazalnie
Badają gdzieś na zimnym? Serio pytam, nie wiem.
W "zielonej" Norwegii, MX5 NCFL bez 1 kata, z 200pci 2 katem, łapie się w normach spalania
Dlatego ja zostawilem sobie OEM koncowki na wypadek wezwania na kontrole gdy ktos mnie uprzejmie zglosi.Hookie pisze: ↑06 maja 2021, 19:07Jakby co, to uprzedzam, że połączenie kolektora bez kata + randomowego nie OEM-owego tłumika końcowego może skutkować głośnością na granicy dopuszczalnej normy hałasu, ale to w ND.Natomiast przełożyło się to u mnie na przyrost mocy rzędu 35 KM i 20 nM, czyli... no każdy zrobi swoją kalkukację.
Hamburgery sprzedają końcowe z rezonatorami dedykowane sytuacji, w której pozbywasz się kata. Muszę zaromansować z Ulterem żeby kilka decybeli u siebie zbić w każdym razie, więc uczulam innych na bazie swoich doświadczeń. xd
Mam shamowane auto, wykresy wrzucałem bodaj u siebie w wątku.