[NC] Impulsowe (automatyczne) podnoszenie szyb
Da się?
Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
Szyby w mojej NC (nie wiem jak jest w innych dodam od razu) opuszczają się automatycznie (czy jak kto woli impulsowo, tj. nie trzeba trzymać wciśniętego przycisku). W górę tak się nie da. Pytanie czy jest jakaś prosta możliwość by tę funkcjonalność uruchomić, czy to głębsza rzeźba?
Wczoraj rozebrałem puszkę z przyciskami od otw/zam szyb.
Przełączniki góra - dół pasażera i kierowcy są identyczne tylko przy przełączniku kierowcy (u artura także pasażera) na płytce od strony otwierania jest dodatkowy mikrostyk wciskany dźwigienką przycisku głównego (zdjęcie wyjaśniłoby wszystko, ale niestety nie zrobiłem)
Podsumowując...
Jest to głębsza rzeźba. Jak dla mnie niewykonalne.
Przełączniki góra - dół pasażera i kierowcy są identyczne tylko przy przełączniku kierowcy (u artura także pasażera) na płytce od strony otwierania jest dodatkowy mikrostyk wciskany dźwigienką przycisku głównego (zdjęcie wyjaśniłoby wszystko, ale niestety nie zrobiłem)
Podsumowując...
artur pisze:Pytanie czy jest jakaś prosta możliwość by tę funkcjonalność uruchomić, czy to głębsza rzeźba?
Jest to głębsza rzeźba. Jak dla mnie niewykonalne.

mgteam, cenna informacja, dzięki. pytanie w takim razie czy nie dałoby się przełożyć przycisku z mikrostykami działającymi w obie strony np. z innej mazdy. w cx-7 automat działa w obie strony, tam w wprawdzie przyciski są w drzwiach i w liczbie sztuk 4 (więc pewnie na jednym panelu), ale pytanie czy w NCfl czy fl-kwadrat
nie pojawiła się już ta funkcjonalność - wtedy pewnie wystarczyłoby podmienić przełączniki