Tak sie stalo ze skonczyl mi sie silnik 1.8 i mam teraz 2.0 ktora nie bierze nic oleju:):)
Brakuje troche skrzyni 6 biegow,
Jezeli macie jakies pytania z checia odpowiem
[NC] Swap silnika 1.8/2.0 150KM
Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
ja się chętnie dowiem więcej, bo właśnie 1.8 posiadam - czy dużo miałeś zabawy poza czystym swapem silnika - pisz proszę jak do laika
Pytam bo zaczyna mi doskwierać ten mniejszy silnik i zastanawiam się nad różnymi opcjami - wiem najlepiej sprzedać 1.8 i kupić 2.0, ale tę opcję odłóżmy na chwilę:-)
ja się ze swoim 1.8 pożegnałem jakiś rok temu, własnie w wyniku masakrycznego zużycia oleju - 4L na niecałe 4000 km (i z tego co mi mowił Marcin z Roadsterów, to takie przypadki w UK się zdarzały, więc wygląda na problem fabryczny), nawet się przez pewien czas zastanawiałem, czy mi ktoś nie zrobił żartu w ASO przy wymianie oleju.
Nie odważyłem się na podjęcie swapa na 2.0 i w efekcie mam nowszy 1.8 z przebiegiem mniejszym o 50kkm
Od tamtej pory w normie.
Z ciekawości: który rocznik i jaki miałeś przebieg?

ja się ze swoim 1.8 pożegnałem jakiś rok temu, własnie w wyniku masakrycznego zużycia oleju - 4L na niecałe 4000 km (i z tego co mi mowił Marcin z Roadsterów, to takie przypadki w UK się zdarzały, więc wygląda na problem fabryczny), nawet się przez pewien czas zastanawiałem, czy mi ktoś nie zrobił żartu w ASO przy wymianie oleju.
Nie odważyłem się na podjęcie swapa na 2.0 i w efekcie mam nowszy 1.8 z przebiegiem mniejszym o 50kkm

Z ciekawości: który rocznik i jaki miałeś przebieg?