lifting nc-ncfl
Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
Mam pytanie które zadał mi kumpel i zaczęło to mnie męczyć . Czy da się zrobić lifting nc na ncfl po 2009 bez żadnej większej rzeźby. Czy części od modelu poliftingowego czyli przedni pas z lampami i tylne lampy wchodza do modelu sprzed liftu plug'n'play?
www.offtrack.pl
Co do części to ostatnio szukałem zderzaków do siebie i z tego co widziałem to do NC są w takich samych cenach jak do NB/NBfl
Poza tym da się znaleźć element w takim kolorze jaki się ma (chyba że jest to żółty, albo jakiś inny nieypowy
), więc odpada koszt lakierowania. W NC/ NCfl główna różnica to zderzak przedni i lampy, reszta to raczej szczegóły chyba nie rzucające się w oczy, więc nie wiem czy byłby sens wymieniać.

Były: NB, NBFL, NC 2,0, NC 2,0 automat, NC swap 2,5 6b, ND 2,0.
Jest NA 1990.
Jest NA 1990.
- Fiveopac
- Administrator
- Model: NC
- Wersja: 2,5 Turbo
- Kontakt:
Plus progi z pakietu aero NC sa standardem w NCFL.
Wnikajac w takiego swapa moze sie okazec ze np. wew. plastikowe blotniki sa inne, styropian pod zderzakiem sie rozni, dolna ppokrywa silnika ma inne mocowanie do zderzaka itp. Trzeba by zerknac w serwisowke i porownac wszystkie czesci ale to co skuri wymienil to na bank do wymiany.
Wnikajac w takiego swapa moze sie okazec ze np. wew. plastikowe blotniki sa inne, styropian pod zderzakiem sie rozni, dolna ppokrywa silnika ma inne mocowanie do zderzaka itp. Trzeba by zerknac w serwisowke i porownac wszystkie czesci ale to co skuri wymienil to na bank do wymiany.
-
Alan pisze: Poza tym da się znaleźć element w takim kolorze jaki się ma (chyba że jest to żółty, albo jakiś inny nieypowy), więc odpada koszt lakierowania.
Serio myślisz, że wtedy nie trzeba lakierować i będzie to wszystko miało jeden odcień?
Wierzę że tak
Ojciec do swojego samochodu kiedyś kupił zderzak w kolorze i pasuje idealnie, choć lakiernik twierdził, że różnie z tym bywa

Ojciec do swojego samochodu kiedyś kupił zderzak w kolorze i pasuje idealnie, choć lakiernik twierdził, że różnie z tym bywa

Były: NB, NBFL, NC 2,0, NC 2,0 automat, NC swap 2,5 6b, ND 2,0.
Jest NA 1990.
Jest NA 1990.
-
To miał mega, ale to mega szczęście - często auta, które miałyby nawet taką samą datę produkcji i identyczny przebieg mają na sobie już zupełnie inne odcienie tego samego koloru. Wszystko zależy, gdzie auto jeździło, gdzie stało, jak często było myte, i bardziej czym było myte itp. itd... warunki atmosferyczne.