Kupiłem sobie niedawno zestaw "bliźniaczych" wajszek do otwierania klapki wlewu paliwa i klapy bagażnika. Dzisiaj wziąłem się za montaż tej nowej zabaweczki, jednak pojawił się problem z podłączeniem linki do zamka w bagażniku. Czy ktoś może ma to założone? Może podesłać foto jak to u niego wygląda?
Podciągnąłem kabel do zamka, znalazłem na zamku miejsce do zamontowania końcówki pancerza, jednak nigdzie nie było zaczepu do zahaczenia łebka linki, póki co poskręcałem to na drucie zahaczając go w miejsce mocowania wodzika, który idzie od bębenka do zamka, jednak boję się, że ta prowizorka długo nie wytrzyma i chciałbym to zrobić "na czysto".
Z góry dzięki za pomoc.
[NA] Otwieranie bagażnika z wnętrza
Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
No niestety na to nie wpadłem, ze są dwa różne zamki do wersji z otwieraniem z wnętrza i bez... :/ Miałem nadzieje, że różnicą jest tylko jakiś "dinks", o który się zaczepia linkę...
A przy okazji samego zamka - z jego dolnej części odstaje kawałek metalu w kształcie odwróconego T, czy ktoś mi może powiedzieć do czego to jest?
Bo ten element wydaje się mi mocno zbędny, zwłaszcza, że zrobił mi dziurę w obiciu bagażnika :/.
A przy okazji samego zamka - z jego dolnej części odstaje kawałek metalu w kształcie odwróconego T, czy ktoś mi może powiedzieć do czego to jest?

-
irakleo zgadza się jedne zamki mają ten wihajster inne nie...
Pirat zobacz sobię temat Tycjana (chyba z NA) on mam małą fotorelację z tego modu, ja też jakiś czas temu to zrobiłem, ale już nie pamiętam co z czym.
Pirat zobacz sobię temat Tycjana (chyba z NA) on mam małą fotorelację z tego modu, ja też jakiś czas temu to zrobiłem, ale już nie pamiętam co z czym.
też to niedawno przerabiałem,polecam mod sam w sobie
przed montażem zlałem te linki wewnątrz pancerzy zmywaczem do hamulców a następnie zaaplikowałem smar teflonowy do środka ... podobnie z samym zamkiem
odnośnie zamka to - ten, który jest na pewno nie będzie pasował, można by to przerobić i jakoś dokleić tę łapę do zaczepu linki, ale skoro ma chronić auto przed włamaniem chyba lepiej kupic zamek za kilkadziesiąt złotych ... najlepiej polskie all.... choćby tu http://allegro.pl/zamek-wkladka-mazda-mx5-wszystkie-czesci-i2454542287.html
sam montaż jak u Tycjana, nie trzeba nic rozbierać, zdjęcie tunelu ze schowkiem załatwia sprawę, dalej linki można "przewlec" ..

przed montażem zlałem te linki wewnątrz pancerzy zmywaczem do hamulców a następnie zaaplikowałem smar teflonowy do środka ... podobnie z samym zamkiem
odnośnie zamka to - ten, który jest na pewno nie będzie pasował, można by to przerobić i jakoś dokleić tę łapę do zaczepu linki, ale skoro ma chronić auto przed włamaniem chyba lepiej kupic zamek za kilkadziesiąt złotych ... najlepiej polskie all.... choćby tu http://allegro.pl/zamek-wkladka-mazda-mx5-wszystkie-czesci-i2454542287.html
sam montaż jak u Tycjana, nie trzeba nic rozbierać, zdjęcie tunelu ze schowkiem załatwia sprawę, dalej linki można "przewlec" ..