[NA] Otwieranie bagażnika z wnętrza

Dział wnikający w techniczne niuanse generacji NA i NB

Moderatorzy: pirul, Moderatorzy

Awatar użytkownika
Pirat
Donator
Donator
Model: NA

05 lip 2012, 23:08

Kupiłem sobie niedawno zestaw "bliźniaczych" wajszek do otwierania klapki wlewu paliwa i klapy bagażnika. Dzisiaj wziąłem się za montaż tej nowej zabaweczki, jednak pojawił się problem z podłączeniem linki do zamka w bagażniku. Czy ktoś może ma to założone? Może podesłać foto jak to u niego wygląda?
Podciągnąłem kabel do zamka, znalazłem na zamku miejsce do zamontowania końcówki pancerza, jednak nigdzie nie było zaczepu do zahaczenia łebka linki, póki co poskręcałem to na drucie zahaczając go w miejsce mocowania wodzika, który idzie od bębenka do zamka, jednak boję się, że ta prowizorka długo nie wytrzyma i chciałbym to zrobić "na czysto".
Z góry dzięki za pomoc.
irakleo

05 lip 2012, 23:21

Z cięgnami i linkami powinieneś był zakupić w komplecie zamek ;-)
Awatar użytkownika
Pirat
Donator
Donator

05 lip 2012, 23:28

No niestety na to nie wpadłem, ze są dwa różne zamki do wersji z otwieraniem z wnętrza i bez... :/ Miałem nadzieje, że różnicą jest tylko jakiś "dinks", o który się zaczepia linkę...
A przy okazji samego zamka - z jego dolnej części odstaje kawałek metalu w kształcie odwróconego T, czy ktoś mi może powiedzieć do czego to jest? :| Bo ten element wydaje się mi mocno zbędny, zwłaszcza, że zrobił mi dziurę w obiciu bagażnika :/.
azbest1983

06 lip 2012, 22:48

irakleo zgadza się jedne zamki mają ten wihajster inne nie...
Pirat zobacz sobię temat Tycjana (chyba z NA) on mam małą fotorelację z tego modu, ja też jakiś czas temu to zrobiłem, ale już nie pamiętam co z czym.
kantOS

07 lip 2012, 0:08

dokładnie, Tycjan w zestawie z dwoma "wajchami" zakupił zamek który różni się od standardowego z klapy bagażnika małym uchwytem do zamocowania linki zwalniającej.
Wszystko będziesz miał tam na zdjęciach.
人馬一体
michal_j

07 lip 2012, 7:37

też to niedawno przerabiałem,polecam mod sam w sobie :)

przed montażem zlałem te linki wewnątrz pancerzy zmywaczem do hamulców a następnie zaaplikowałem smar teflonowy do środka ... podobnie z samym zamkiem

odnośnie zamka to - ten, który jest na pewno nie będzie pasował, można by to przerobić i jakoś dokleić tę łapę do zaczepu linki, ale skoro ma chronić auto przed włamaniem chyba lepiej kupic zamek za kilkadziesiąt złotych ... najlepiej polskie all.... choćby tu http://allegro.pl/zamek-wkladka-mazda-mx5-wszystkie-czesci-i2454542287.html

sam montaż jak u Tycjana, nie trzeba nic rozbierać, zdjęcie tunelu ze schowkiem załatwia sprawę, dalej linki można "przewlec" ..
Awatar użytkownika
Pirat
Donator
Donator

07 lip 2012, 14:04

Linki już mam przeprowadzone, nawet podłączone pod zamek, tylko że taką prowizorką "na drucie", ale w najbliższym czasie zmienię zamek w takim razie i doprowadzę to do porządku :D. Dzięki za pomoc.
ODPOWIEDZ