Panie i Panowie,
Zima się zbliża, a granie elektryczne w mojej MX-5 niedomaga.
Fotele skórzane grzane zostały przełożone z NBFL, przyciski podgrzewania zainstalowane. Jedyny problem jest taki, że te dwa elementy nie są niczym połączone, a być powinny. Jakieś przekaźniki, teoretycznie kompatybilne dostałem w spadku po poprzednim właścicielu.
Tylna szyba grzana w związku z przekładką dachu (z nbfl, a jakże) dla odmiany też jest niepodłączona. Przycisk w konsoli jest.
Mam trochę elektrycznego zacięcia i chciałbym wszystko naprawić, bo poranki coraz chłodniejsze.
Jeśli ktoś z Was przerabiał temat, proszę o info. Schemat instalacji elektrycznej też będzie bardzo potrzebny - na forum nie mogłem znaleźć.
Z góry wielkie dzięki za pomoc.
[NB] Podłączenie grzania foteli i tylnej szyby
Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
- dmk
- Model: ND RF
- Wersja: SkyFreedom, Recaro
emzet. pisze:Schemat instalacji elektrycznej też będzie bardzo potrzebny - na forum nie mogłem znaleźć.
Schematu do foteli nie znajdziesz (na co Ci odpowie zresztą szukajka, bo temat był przerabiany). Miernik w łapki i sobie sam dojdziesz jak działają przełączniki. Przekaźniki koniecznie do foteli. Źródłem prądu może być np. zapalniczka (od tej drugiej strony oczywiście)

Schemat wiązki z NB znajdziesz w sieci w formie PDFa, jak Ci się nie uda - za dwa dni Ci mogę podać na PW.
Jest: MX-5 NDRF 2.0 - viewtopic.php?f=22&t=26399
Była: MX-5 NB 1.8T - viewtopic.php?f=22&t=2932
Była: RX-8 HP - http://forum.rxklub.pl/index.php?/topic ... x-hp-aka-wóz-rodzinny/
Była: MX-5 NB 1.8T - viewtopic.php?f=22&t=2932
Była: RX-8 HP - http://forum.rxklub.pl/index.php?/topic ... x-hp-aka-wóz-rodzinny/
Również bym prosił o instrukcje podłączenia foteli podgrzewanych z NBFL do NB sprzed liftu i informacje jakie części czy przewody muszę kupić.
Z góry dzięki za info.
Z góry dzięki za info.
Mazda MX-5 NB '99 1,8 benzyna 140KM
Ford Focus MK1 '99 1,6 benzyna 101KM
-
Witam poprosze o schemat jak wyzej. Mam ten sam problem z fotelem kierowcy.
Z gory dziekuje.
Z gory dziekuje.
Da radę schemat podłączenia podgrzewanych foteli z NBFL w NB?
Jakieś pomysły skąd wziąć włącznik/wyłącznik, skąd przewody, do czego to podłączyć?
Jakieś pomysły skąd wziąć włącznik/wyłącznik, skąd przewody, do czego to podłączyć?
Ostatnio zmieniony 05 lis 2015, 23:34 przez Kuban, łącznie zmieniany 1 raz.
wincek pisze:Cóż, w moim przypadku skończyło się włącznikiem ze szrotu i zleceniem montażu elektrykowi za parę zyla.
Działa, na chłodną wiosnę idealnie
Wrzucisz foto jak wygląda włącznik, gdzie go umiejscowiłeś itp.?
Przewody załatwił elektryk czy też gdzieś nabyłeś?
Dużo Cię wyniosła ta misja?