Nb 1.8 Plytki regulacyjne (zawory)
Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
Witam. Moja mazda czasami trzesie na wolnych obrotach i zaczalem szukac przyczyny. Wyeliminowalem calkowicie caly osprzet i zostala mi jedna rzecz jaka mnie nie pokoi. Otoz po zdjeciu pokrywy zaworow na zaworach mamy plytki regulacyjne z luzami. U mnie luzy sa ogromne. Dowiadywalem sie ze reguluje sie je wlasnie wstawiajac takowe dorabiane plytki. Czy ktos juz bawil sie w taka zabawe regulacyjna> Wie ktos gdzie w mazowiecim ktos podejmie sie takowej pracy? Dzieki.
Musial byś wiedzieć jaka średnica płytki i na jaka ma być grubość ostatnio do sejczento szlifowałem. Nie jestem pewien ale można kupic grubsze plytki ze srednica gotowa i tylko dać do wyszlifowania komuś kto ma magnetyczna szlifierkę.
Hmm, to grubo. Zastanawiam się, w jaki sposób mogą w ogóle powstać tak duże luzy, chyba ktoś kiedyś musiał złożyć na zbyt cienkich płytkach... Jak chcesz, to mogę zmierzyć średnicę płytek u mnie bo mam na wierzchu, ale to NB 1.6
Generalnie i tak będziesz musiał to wszystko wyjąć żeby ogarnąć. Mierzysz luzy, wyjmujesz płytkę, mierzysz grubość płytki i dopiero wtedy można się bawić. Jak jesteś z Legionowa, to przedzwoń do jakiegoś polecanego mechaniora w okolicy. Na pewno mają takie rzeczy, a może i niedrogo ogarną.
Co do samej wymiany, to jest takie specjalne narzędzie, że wyjmujesz płytki na założonych wałkach, ale równie dobrze można rozpiąć rozrząd i zdjąć wałki jak chcesz robić samemu. Nie jest to zbyt skomplikowane, pamiętaj tylko o kolejności odkręcania śrub (-> po okręgu do środka) i o ułożeniu krzywek wałka (-> docisk na cylinder 1 i 3).
Generalnie i tak będziesz musiał to wszystko wyjąć żeby ogarnąć. Mierzysz luzy, wyjmujesz płytkę, mierzysz grubość płytki i dopiero wtedy można się bawić. Jak jesteś z Legionowa, to przedzwoń do jakiegoś polecanego mechaniora w okolicy. Na pewno mają takie rzeczy, a może i niedrogo ogarną.
Co do samej wymiany, to jest takie specjalne narzędzie, że wyjmujesz płytki na założonych wałkach, ale równie dobrze można rozpiąć rozrząd i zdjąć wałki jak chcesz robić samemu. Nie jest to zbyt skomplikowane, pamiętaj tylko o kolejności odkręcania śrub (-> po okręgu do środka) i o ułożeniu krzywek wałka (-> docisk na cylinder 1 i 3).