zmiana szyby dachy NA,pomozcie?
Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
-
Czy tylny odpinany plat dachy wraz z szyba szklana z roku 98-2002,bedzie pasowal do dachu od NA z 96r.? i tez ponawiam pytanie czy ewentualnie ktos mi pomoze i powie gdzie mozna wstawic nowa szyba z pleksi i jaki to koszt?Dziekuje za pomoc
-
No nie bylo dlatego napisalem odpinany tylny plat dachu z szyba,przeciez to czesc wymienna?czytanie ze zrozumieniem sie klania
dzieki za pomoc
[ Dodano: 18-06-2013, 22:03 ]
Dzieki za pomoc Lilu
dzieki za pomoc
[ Dodano: 18-06-2013, 22:03 ]
Lilu pisze:Raczej nie będzie pasowała, bo w międzyczasie konstrukcja dachu się zmieniła.
Szybę wszyjesz u tapicerów od dachu.
Dzieki za pomoc Lilu
mtbpawelek pisze:Czy tylny odpinany plat dachy wraz z szyba szklana z roku 98-2002,bedzie pasowal do dachu od NA z 96r.?
Dla mnie jest to wypowiedź sugerująca, że szukasz odpinanej szklanej szyby, a takie coś seryjnie, o ile wiem nie istnieje, więc to chyba Ty masz problem z wyrażaniem się w piśmie, a nie Funky z czytaniem.
Po szybę odezwij się do Pietrygii ludzie go chwalą.
-
ree pisze:mtbpawelek pisze:Czy tylny odpinany plat dachy wraz z szyba szklana z roku 98-2002,bedzie pasowal do dachu od NA z 96r.?
Dla mnie jest to wypowiedź sugerująca, że szukasz odpinanej szklanej szyby, a takie coś seryjnie, o ile wiem nie istnieje, więc to chyba Ty masz problem z wyrażaniem się w piśmie, a nie Funky z czytaniem.
Po szybę odezwij się do Pietrygii ludzie go chwalą.
nie mam problemu,rozumiem ze byly takie tematy ale napisale tu z prozba o pomoc,wiec po co jakies szydercze komentarze,mimo to ze juz byl taki temat,gdzies kiedys?. Dziekuje za pomoc,odezwe sie do niego,pozdrawiam.
- niemampojeciaa
- Model: Inny
ree pisze:a takie coś seryjnie, o ile wiem nie istnieje
seryjnie nie

mtbpawelek z wstawieniem szklanej do NA będzie troche zabawy, z dopasowaniem jeszcze, żeby się odpinała to bedzie nie lada wyzwanie. Ale wszystko da się

-
niemampojeciaa pisze:ree pisze:a takie coś seryjnie, o ile wiem nie istnieje
seryjnie nieale na własne oczy widziałem NB z odpinaną szklaną szybą i właśnie z tym kawałkiem materiału.
mtbpawelek z wstawieniem szklanej do NA będzie troche zabawy, z dopasowaniem jeszcze, żeby się odpinała to bedzie nie lada wyzwanie. Ale wszystko da siędaj znać co z tego będzie
Spoko,skoro tak mowisz to pewnie bedzie,myle ze nie bede sie bawil w szklana,tylko pleksi wstawie,chcialem po prostu wiedziec czy duzo to zabawy

niemampojeciaa pisze:mtbpawelek z wstawieniem szklanej do NA będzie troche zabawy, z dopasowaniem jeszcze, żeby się odpinała to bedzie nie lada wyzwanie.
Chyba że wymienia się cały tylny płat z suwakiem na taki sam tyle że zawierający szklaną szybę. Widoczność do tyłu na tym zyskuje, cierpi użytkownik który musi odpinać ustrojstwo przy każdym zrzucaniu kaptura.
I know I get a lot of stick from the other two idiots about thinking this, but the MX-5 is a car that smiles when you drive it. It wants to be driven, in the way that those husky dogs actually enjoy pulling sledges. - James May
- Kim Son San
- Model: ND
- Wersja: 200+
- Kontakt:
spilner pisze: na taki sam tyle że zawierający szklaną szybę
a skąd się takie bierze? natura nie zna takiego gatunku.
ex-NA 1992 1.6 turbo Winning Blue
ex-NA 1994 1.6 turbo Brilliant Black
ND 2015 2.0
ND 2015 2.0
-
niemampojeciaa,
Orientujesz sie ktore sprezyny ida na tyl?krotrze czy dluzsze,mam eibachy -40?bo zmieniam wlasnie i sie zastanawiam czy z tylu sa krotsze?
Orientujesz sie ktore sprezyny ida na tyl?krotrze czy dluzsze,mam eibachy -40?bo zmieniam wlasnie i sie zastanawiam czy z tylu sa krotsze?
Kim Son San pisze:spilner pisze: na taki sam tyle że zawierający szklaną szybę
a skąd się takie bierze? natura nie zna takiego gatunku.
Niewiernych Tomaszy uprasza się o podejście i dotknięcie. Może uwierzą. A bierze się z ebay.de.
mtbpawelek pisze:Orientujesz sie ktore sprezyny ida na tyl?krotrze czy dluzsze,mam eibachy -40?bo zmieniam wlasnie i sie zastanawiam czy z tylu sa krotsze?
mtbpawelek, nie śmieć w wątku i nie mam tu na myśli ortografii. To samo pytanie zadałeś na PW i dostałeś odpowiedź.
I know I get a lot of stick from the other two idiots about thinking this, but the MX-5 is a car that smiles when you drive it. It wants to be driven, in the way that those husky dogs actually enjoy pulling sledges. - James May
- Kim Son San
- Model: ND
- Wersja: 200+
- Kontakt:
spilner pisze:Może uwierzą. A bierze się z ebay.de.
Zawsze byłem sceptykiem

ex-NA 1992 1.6 turbo Winning Blue
ND 2015 2.0
ND 2015 2.0
Witam, prawdopodobnie zakupię mazdę mx-5 1998 r hardtop, tylko że bez poszycia miękkiego na dach. Na allegro widziałem używane około 500 zł, co doradzacie , nowy kupić czy używany, no i na koniec ważna kwestia, czy można samemu sobie poradzić z montażem ?? Wielkie dzięki z góry za odpowiedź
marles
marles pisze:nowy kupić czy używany, no i na koniec ważna kwestia, czy można samemu sobie poradzić z montażem ??
Używany oryginał w dobrym stanie. Uderz do brozyn89, zwykle coś ma.
Kim Son San pisze: Zawsze byłem sceptykiem
Błogosławieni ci co nie widzieli a uwierzyli.

-
Mam takie pytanie troche na inny temat, czy orientujecie sie ile pali NA 1.6 90kM?
Jezdzac swoja w miescie czy w trasie spala 9L ,dlaczego pytam,wczesniej mialel 1.8 i palila praktycznie tyle samo???Czy to norma tego auta ze tak pali?
Jezdzac swoja w miescie czy w trasie spala 9L ,dlaczego pytam,wczesniej mialel 1.8 i palila praktycznie tyle samo???Czy to norma tego auta ze tak pali?
-
funky pisze:ciesz się, że tylko 9 - musisz oszczędnie jeździć
Czyli mowisz ze to calkiem dobry wynik?

Chciałbym żeby mi paliło 9 litrów w mieście, nawet kosztem 9litrów na trasie..
I don't like being overtaken. It's a sign of weakness.
- niemampojeciaa
- Model: Inny
mtbpawelek jak ciśniesz 1.6, żeby jechało jak 1.8 to tyle pali
a ten nasz offtop to do czaterii

a ten nasz offtop to do czaterii

-
Jaki najlepiej kupic preparat do konserwacji dachu?
-
dach mam skórzany
[ Dodano: 12-08-2013, 12:39 ]
Albo skoropodobny,juz sam sie zakrecilem bo patrzac na impregnaty,wszystkie sa do powierzchni materialowych i tkaninowych,to bedzie sie nadawac do mojego?
[ Dodano: 12-08-2013, 12:39 ]
Albo skoropodobny,juz sam sie zakrecilem bo patrzac na impregnaty,wszystkie sa do powierzchni materialowych i tkaninowych,to bedzie sie nadawac do mojego?
-
Tak dokladnie,vinylowy,moja pomylka,przepraszam.
Czy mozesz Bardock mi polecic jakis dobry impregnat?
Czy mozesz Bardock mi polecic jakis dobry impregnat?
http://www.autokosmetyki.pl/diamondbrite-replenish-tyre-and-vinyl-sheen-do-elementow-wykonanych-z-gumy-winylu-dachy-kabrio,p116.html
Teraz w zupełnie nowej, również przeciekającej butelce z atomizerem.
Teraz w zupełnie nowej, również przeciekającej butelce z atomizerem.
-
Dzieki za linka,takie pytanie jeszcze co jaki czas impregnowac taki dach?
Co tyle ile ci wyjdzie żeby ładnie wyglądało. Winyl nie wymaga specjalnie obsługi, jak nie będziesz smarował to poszarzeje ale nic mu raczej od tego nie będzie.
Nie sądzę, żeby dach vinylowy potrzebował impregnacji. Jak już, to po prostu wypadałoby go co jakiś czas umyć, i jak ktoś ma ochotę to nałożyć dressing, który nie spłynie. Ja nakładam 303 aerospace protectant i nie spływa. Lepiej sobie darować eksperymenty z plakami i innymi tanimi środkami. Spłyną z deszczem i będzie problem.
I don't like being overtaken. It's a sign of weakness.