Bardock pisze:Być może są źle dokręcone, ale starałem się dokładnie to zrobić jak dobrze pamiętam
Sprawdź stan sprężynek na śrubkach. U mnie 2 były już zbite i je wymieniłem na nowe.
Po
eM
Model "Ikarus" firmy Wesem jako zamiennik reflektorów w NA
Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
Bardock pisze:Być może są źle dokręcone, ale starałem się dokładnie to zrobić jak dobrze pamiętam
jacob1 pisze:co o tym myslicie?
Szczupak pisze:masz rzęsy![]()
a tak serio - tę Wesem masz z przysłonką, czy bez? wydaje mi się, że wiem, o co Ci chodzi, bo sam mam podobnie. zrzuciłem to na fakt, że mam lampę bez przysłonki i mała ilość światła z żarówki którą przysłonka odbija w odbłyśnik (lub wchłania, szczerze mówiąc nie wiem) idzie nie tam, gdzie powinna, znaczy na brzeg lampy. tam jest taka "tarka" która powoduje ten efekt
adastra pisze:lampa z przysłonką świeciłaby lepiej, bo światło by się lepiej rozkładało
spilner pisze:DieSpinnePL pisze: Zamówiłem. Dam znać jak wrażenia po montażu![]()
I bardzo słusznie.Przypilnuj żeby twoje nie miały przysłonek - daje to nieco mocniejsze światła długie (...)
Szczupak pisze:żeby nie świeciło na boki, nie oślepiało innych, kierowało całe możliwe światło w wymaganym kierunkunigdy nie analizowałem szczegółowo geometrii lamp
adastra pisze:Wydaje mi się, że lampa z przysłonką
adastra pisze:Na pewno? To dlaczego w ogóle robią
Szczupak pisze:no i się majkel wkopałeś, bo musisz teraz odpowiedzieć na pytanie:adastra pisze:To dlaczego w ogóle robią lampy z przysłonkami?
oktis pisze:Jakby ktoś kiedyś szukał, to jeszcze dopiszę :
RE.32111 - wersja dwu funkcyjna reflektora WESEM, bez postojówki.
Na stronie jej nie ma, ale po konsultacji telefonicznej dostępna od ręki.
Dalszy kontakt poprzez maila sklep@wesem.pl, obsługa bardzo miła i sprawna.
Uszczelka ta sama.
Świeci pięknie
Adri@n pisze:Z racji że pękło mi szło w jednej z lampy założyłem WESEMY i powiem że jestem zadowolony![]()
Jednak szło jest w nich grubsze przez co lampa trochę wystaje, robił ktoś coś z tym ? Myślałem nad skręceniem ich na śrubkach mocujących jednak nie wiem czy tak nie zostawić, źle nie wygląda
transporterdriver pisze:mam wrażenie, że światła mijania świeciły na ori znacznie lepiej. Być może jest to spowodowane obecnością wcześniej wspomnianej przysłonki.
majkel pisze:transporterdriver pisze:mam wrażenie, że światła mijania świeciły na ori znacznie lepiej. Być może jest to spowodowane obecnością wcześniej wspomnianej przysłonki.
Czytałeś wcześniejsze posty na tej stronie ? Przysłonka ma wpływ jedynie na strumień w reflektorach drogowych, przy światłach mijania różnicy nie ma.
Po
eM
gzy pisze:Gdzie można dostać ramki montażowe reflektorów do na.najlepiej z plastikowymi kostami/sprezynkami i śrubkami? Moje są w opłakanym stanie i nie wiem czy w ogóle oddziele ramkę od reflektorów.