zmiana szyby dachy NA,pomozcie?

Dział wnikający w techniczne niuanse generacji NA i NB

Moderatorzy: pirul, Moderatorzy

spilner

13 sie 2013, 9:03

offthe pisze:Nie sądzę, żeby dach vinylowy potrzebował impregnacji. Jak już, to po prostu wypadałoby go co jakiś czas umyć, i jak ktoś ma ochotę to nałożyć dressing, który nie spłynie.

Otóż to. Na marginesie, wątek powoli robi się do posprzątania bo nie było w nim chyba jeszcze tylko o oponach... :mrgreen:
I know I get a lot of stick from the other two idiots about thinking this, but the MX-5 is a car that smiles when you drive it. It wants to be driven, in the way that those husky dogs actually enjoy pulling sledges. - James May
Awatar użytkownika
Bardock
Model: Inny
Wersja: S3 1.8T

13 sie 2013, 9:21

offthe pisze:Nie sądzę, żeby dach vinylowy potrzebował impregnacji. Jak już, to po prostu wypadałoby go co jakiś czas umyć, i jak ktoś ma ochotę to nałożyć dressing, który nie spłynie. Ja nakładam 303 aerospace protectant i nie spływa. Lepiej sobie darować eksperymenty z plakami i innymi tanimi środkami. Spłyną z deszczem i będzie problem.

Kojarzycie jak na filmiku koleś polewa buta płynną czekoladą? jest chyba w fazie testów taki środek którego nic się nie ima :) Coś takiego było by dobre na dach vinylowy.
mtbpawelek

13 sie 2013, 12:10

Rozumiem,bardziej chodzi mi o to zeby byl w jakis sposob zabezpieczony, na miejscach zagiec gdzie delikanie juz peka,zeby dzieki takiemu impregnatowi byl troche bardziej elastyczny i zapobiegal wysuszenia.

[ Dodano: 13-08-2013, 13:15 ]
Tak poza nawiasem,Tapicer bedzie mi teraz wszywal nowa szybe,poniewaz oryginal jest zgrzewany,chce mi wyciac ta szybe i nowa wszyc od wewnatrz zeby ladnie wygladalo?co o tym myslicie? zastanawiam sie czy przy deszczu nie bedzie to cieklo gdzies,poniewaz wtedy przy wszyciu od wewnatrz zrobi sie tam taki maly zab,miedzy szyba a poszyciem w ktorym przy deszczu moze sie zatrzymywac woda,tak na prawde jak bedzie na zewnatrz wszyta to tez bedzie taki ząb. Zastanawiam sie jak bedzie ladniej to wygladalo?
Awatar użytkownika
niemampojeciaa
Model: Inny

13 sie 2013, 19:33

mtbpawelek pisze: zastanawiam sie czy przy deszczu nie bedzie to cieklo gdzies

jeżeli porządnie przyklei szybę do vinylu to nie będzie ciekło :kciuk:

a ile taka operacja kosztuje? szyba zwykła czy z atestem? :smile:
:)
mtbpawelek

13 sie 2013, 21:15

Szyba bedzie wszywana,powiedzial ze nie zrobi mi tego jak ogrinal ze zostanie zgrzana bo nie dysponuje takim sprzetem a wklejac,nie wkleja bo nie,ogolnie tylko wszycie :)

zamowilem szybe od tej firmy http://www.szybycabrio.pl/Kontakt.php formatka 1mm grubosci kosztowala mnie 119zl,taka mi polecili do mxa,a material zachowuje sie tak
http://www.youtube.com/watch?v=yF_BrOP4Kbo

tapicer powiedzial ze wezmie za to 250 - 350zl wiec calkowity koszt zamyka sie w 500zl
ODPOWIEDZ