Mam pytanie bo chciałem sprawdzić czy w komputerze jest wszystko ok w mojej mazdzie i mam problem. Byłem już w mazdzie na Dębijskiej i Górczewskiej w Warszawie niestety ani w jednym ani drugim punkcie nie mogą się połączyć z moim autem. Mówią, że kość jest ok bo połączenie jest tyle, że ich komputer nie może się skonfigurować by wejść do kompa mojego samochodu.
Nie wiem gdzie leży problem w końcu to normalne 1,8 i nie powinno być problemów. Może posiadacze tej wersji mi coś podpowiedzą.
z góry dzięki
m
Brak połączenia z komputerem
NB 10th anniversary
Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
- dmk
- Model: ND RF
- Wersja: SkyFreedom, Recaro
Nawi pisze:U mnie jest tak samo, tez nie da sie podpiać do kompa. Słyszałem gdzieś, ze podobno jest jakieś inne wejście niż to pod maską z napisem diagnostics, ale nie sprawdziłem tego nigdy. Wie ktoś cos więcej?
W nogach kierowcy, było o tym, szukajka

Jest: MX-5 NDRF 2.0 - viewtopic.php?f=22&t=26399
Była: MX-5 NB 1.8T - viewtopic.php?f=22&t=2932
Była: RX-8 HP - http://forum.rxklub.pl/index.php?/topic ... x-hp-aka-wóz-rodzinny/
Była: RX-8 HP - http://forum.rxklub.pl/index.php?/topic ... x-hp-aka-wóz-rodzinny/
Szukajka nie dała rady, albo lamus jestem i nie umiem szukać
Z którego roku hm...to chyba pytanie nie na miejscu, z którego roku jest mx produkowany na 10 lecie
naturalnie, że '99.
To co radzicie pojechać po raz 3 i powiedzieć im, że nie wyjadę mazdą dopóki nie znajdą kostki i nie nauczą się podłączać tego samochodu do kompa?
[/code]

Z którego roku hm...to chyba pytanie nie na miejscu, z którego roku jest mx produkowany na 10 lecie

To co radzicie pojechać po raz 3 i powiedzieć im, że nie wyjadę mazdą dopóki nie znajdą kostki i nie nauczą się podłączać tego samochodu do kompa?
[/code]
- Dżunior
- Donator
- Model: ND
- Wersja: SkyFreedom Recaro
- Kontakt:
Zdaje się że w części NB nie było złącza OBDII pod kierownicą. Sam widziałem przynajmniej dwie takie Miaty. Wówczas pozostaje chyba podłączyć się do złącza pod maską? 

MX-5 ND SkyFreedom
Elise S2 111R '06 | Boxster 981 GTS '15 | Cayman 981 GT4 '16 | i3 120Ah '18 | Multivan T5 '15 #TriWóz | Taycan GTS Sport Turismo
CE 04 | RnineT

Elise S2 111R '06 | Boxster 981 GTS '15 | Cayman 981 GT4 '16 | i3 120Ah '18 | Multivan T5 '15 #TriWóz | Taycan GTS Sport Turismo
CE 04 | RnineT
- dmk
- Model: ND RF
- Wersja: SkyFreedom, Recaro
Dżunior pisze:Zdaje się że w części NB nie było złącza OBDII pod kierownicą. Sam widziałem przynajmniej dwie takie Miaty. Wówczas pozostaje chyba podłączyć się do złącza pod maską?
Owszem, sam takiego nie mam

Jest: MX-5 NDRF 2.0 - viewtopic.php?f=22&t=26399
mapetu pisze:Z którego roku hm...to chyba pytanie nie na miejscu, z którego roku jest mx produkowany na 10 lecienaturalnie, że '99.
w opisie nie masz 10th Aniversary a obrazek nie jest jednoznaczny więc pytanie chyba jest na miejscu ale nie jestem tu aby szukać sprzeczki.
Zapytałem o rocznik ponieważ jeśli auto jest sprzed 2000r. to nie ma co szukać EOBD pod nogami kierowcy.Zostaje mazdowski interfejs pod maską.
Kidyś gadałem z AroJano i powiedział,że spotkał się z sytuacją kiedy komp. diagnostyczny nie wykrywał błędów choć powinien bo podczas włączonego zapłonu wypinał różne kostki np. od przepływki.A co do faktycznego grzebania w kompie samochodu za pomocą kompa diagnostycznego to sam miałem kilka przypadków gdy auto marki jakiejś tam model jakiś tam się łączy a drugi identyczny już nie chce.Takie sytuacje mogą ale nie muszą być przyczyną nieprofesjonalnych napraw elektryki samochodu.
Nie jesteś chyba odosobniony w tym przypadku
Marzenia są po to aby je realizować.