Podnośnik przedniego reflektora w NA

Czy istnieje jakiś zamiennik?

Dział wnikający w techniczne niuanse generacji NA i NB

Moderatorzy: pirul, Moderatorzy

DieSpinnePL
Model: NA

15 wrz 2008, 22:29

Mam pytanko, może ktoś się orientuje.

Czy istnieje jakaś alternatywa dla orginalnego podnośnika przedniego reflektora w NA ?
Bo niestety poprzedni właściciel jeździł bez jednej śruby mocującej światło i niestety podnośnik przestał trzymać na hamulcu. Teraz ogólnie już praktycznie nie działa.

Z racji tego, że tych podnośników nie ma na pęczki, chciałbym zapytać czy próbował ktoś z Was podmienić na inny np od starszej mazdy 323, Forda Probe (to też przecież prawie mazda :P ) lub innych samochodów które miały podnoszone przednie reflektory (tylko o F355 challenge mi tutaj prosze nie pisać :P )

Pytam, bo robi sie coraz szybciej ciemno.
Dizajer
Kontakt:

16 wrz 2008, 0:30

Po co kombinować jak allegro jest kilka mx-5 NA do rozbiórki na cześci... Napewno któraś będzie miala sprawny podnośnik. Wystarczy zadzwonić i zapytać.
urgowatosc

16 wrz 2008, 18:01

ja mam prawy w połowie sprawny (do testów chętnie pożyczę), a Agent chyba właśnie sprzedaje sprawny.
DieSpinnePL
Model: NA

16 wrz 2008, 21:16

urgowatosc, dziękuję za chęć pomocy :)

Tak się składa, że ten podnośnik Agenta mam u siebie w bagażniku :P On ma prawy a ja potrzebuję lewy :) Tzn ten od strony kierowcy :)

quench, dzięki za info. Nie miałem czasu na allegro nawet poszperać dobrze ... Dzisiaj coś dopiero zaczałem a tu niespodzianka bo coś nie działała wyszukiwarka :P

Tak tylko z ciekawości zapytałem czy nie ma zamiennika bo jak by pasował od np 323 to bym kupił sobie na miejscu w Krakowie a nie bawił sie w wysyłanie przesyłek ;)
mikołaj

14 paź 2010, 21:17

sprawdz silniczek od wycieraczek, tak samo wyglada :) i dziala
ODPOWIEDZ