[NB/NBFL] Jakie łożyska kół?
Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
- Scyzor
- Donator
- Model: NB FL
- Wersja: Memories II
Dokonało żywota przednie łożysko. Prawdopodobnie również tylnie - choć tu mam wątpliwości czy to nie zacisk trochę trzyma. Ale do rzeczy - zapytałem w Carspeedzie o przód - dostałem ofertę na NTN/NSK za 385zł na przód (z piastą i pierścieniem ABS). Za mniej niż połowę tej ceny mogę mieć Ashika, BTA albo Japko - ktoś wymieniał i umie się wypowiedzieć czy warto oszczędzić? Czy iść bezwzględnie w NTN (rzekomo takie były na pierwszy montaż)? Będę wdzięczny za wszelkie podpowiedzi, muszę dość szybko zamówić, bo zaraz dłuższa wycieczka. Z góry dziękować!
- czarobest
- Model: NB FL
- Wersja: Icon 1.8
Podepnę się. Zmieniłem tylne łożyska i padło mi od razu przednie
. Ale mam NBFLa z 2005 roku, czyli już zmieniona koronka ABS podobno? W takim razie jak powinna wyglądać taka piasta i może ktoś podpowie jaką kupić? Wolałbym od razu mieć dobrą, a przynajmniej zwiększyć na to szansę, żeby to nie stało znowu tydzień na kobyłkach pod blokiem
.
Ta koronka ABS będzie bliżej zewnętrznej strony (koła)? Bo patrzę po odpowiedzi @Lately, że jego ma bardziej od strony auta, a wpisana jest NA (czyli NB do 2004 powinno mieć tak samo)
. EDIT: Widzę, że jednak powinny różnić się głównie średnicą tej koronki, a nie miejscem. Kurde no nie chcę mieć problemów z ABSem jeśli zamontuję te mniejsze czy coś
.

Ta koronka ABS będzie bliżej zewnętrznej strony (koła)? Bo patrzę po odpowiedzi @Lately, że jego ma bardziej od strony auta, a wpisana jest NA (czyli NB do 2004 powinno mieć tak samo)