Woda pod akumulatorem NB
Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
Cześć. Borykam się z wodą zbierającą się w niszy akumulatora w bagażniku po mocniejszych deszczach. Wie ktoś gdzie znajduje się odpływ wody z tamtej kieszeni? Zastanawiam się czy mam przytkany jakiś kanał czy producent nie przewidział, że woda będzie tam spływać i w razie czego mam wyciągnąć któryś z korków które są na dnie? Sprawdzałem wczoraj wszystkie kanały odpływowe- wszystko drożne, żadna woda nie spłynęła ani z dwóch za zagłówkami ani z czterech pod progami. Wszystkie wykładziny w aucie mam suche. Bagażnik wybebeszyłem z wszystkich wygłuszeń i też ani śladu wody i tylko pod akumulatorem się zbiera... Mam szukać pod lampami? 

- Załączniki
-
- 1726726796824.jpg (2.41 MiB) Przejrzano 705 razy
Jeszcze rynna dachu - to przedlift widzę, więc jest ta twarda, która lubi pęknąć z wiekiem.
Najprostsza metoda - wziąć na myjnię, lać solidnie kawałek po kawałku (wrzucasz 1zł, lejesz po lampie i patrzysz czy jest woda, jak nie to po klapie itd)
Najprostsza metoda - wziąć na myjnię, lać solidnie kawałek po kawałku (wrzucasz 1zł, lejesz po lampie i patrzysz czy jest woda, jak nie to po klapie itd)
Soul Red NB- kiedy mózg mówi ND, ale portfel mówi NB
-
- Donator
- Model: ND
- Wersja: GT Sport nav+
1. Lampa tylna od strony akumulatora
2 uszczelka pod lampą stopu ( Woda płynie wzmocnieniem klapy i kapie w okolicy śruny mocującej kilape do zawiasów
3 Rynna dachu
4. Jest jeszcze otwór na kółek mocujący nadkole - u mnie był sparciały i woda w czasie deszczu kapała tamtędy.
2 uszczelka pod lampą stopu ( Woda płynie wzmocnieniem klapy i kapie w okolicy śruny mocującej kilape do zawiasów
3 Rynna dachu
4. Jest jeszcze otwór na kółek mocujący nadkole - u mnie był sparciały i woda w czasie deszczu kapała tamtędy.