[NB] Przewody zapłonowe
Gdzie kupić?
Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
Qbatron pisze:W opisie aukcji nie jest napiasne ze pasuja do 1,8 ale na stronie ngk podaja ze do wszystkich modeli NB sa te same przewody, RC-ZE21, czyli te z aukcji.
należy pamiętać że NBFL ma zmienne fazy rozrządu i zupełnie inne przewody

Wedlug strony sa te same.
http://www.ngk.de/pl/wyszukiwarka-produktow/produktfinder/PKW/ZUENDKABEL/MAZDA/MX-5%20II%20(NB)%201.9%2016V/
Zreszta czemu zmienne fazy mialy by cos zmienic, kabel to kabel, liczy sie jego zarobiebie a ze cewka i pokrywa zaworow wykonane tak samo to musi pasowac
http://www.ngk.de/pl/wyszukiwarka-produktow/produktfinder/PKW/ZUENDKABEL/MAZDA/MX-5%20II%20(NB)%201.9%2016V/
Zreszta czemu zmienne fazy mialy by cos zmienic, kabel to kabel, liczy sie jego zarobiebie a ze cewka i pokrywa zaworow wykonane tak samo to musi pasowac

Qbatron pisze:
chyba nie widziałeś nigdy silnika ze zmiennymi fazami który ma cewki umieszczone bezpośrednio na świecach

irakleo pisze:Qbatron pisze:
chyba nie widziałeś nigdy silnika ze zmiennymi fazami który ma cewki umieszczone bezpośrednio na świecach
A no tak

-
- Model: NB
- Wersja: '99
Cześć
Podepnę się pod temat i mam prośbę o podesłanie zdjęcia lub podania kolejności podłączenia przewodów zapłonowych w 1.8 NB. Lupka zadziałała ale zdjęcia na forum które były wrzucane się nie otwierają. Z góry dziękuje.
Podepnę się pod temat i mam prośbę o podesłanie zdjęcia lub podania kolejności podłączenia przewodów zapłonowych w 1.8 NB. Lupka zadziałała ale zdjęcia na forum które były wrzucane się nie otwierają. Z góry dziękuje.
———————————
Wszystkie Krzyśki to fajne chłopaki.
Red NB 1.8 1999 E987
Red NB 1.8 1999 E987

-
- Donator
- Model: ND
- Wersja: GT Sport nav+
https://www.ebay.co.uk/itm/115501601282 ... wsEALw_wcBKriskristoferson pisze: ↑24 cze 2023, 9:17Cześć
Tak jak na tym zdjęciu. Na cewce powinny być cyferki z kolejnością
-
- Model: NB
- Wersja: '99
Niestety nie działa. Cyferki są na przewodach podłączyłem jak na zdjęciu i nic się nie zmieniło.
———————————
Red NB 1.8 1999 E987
Red NB 1.8 1999 E987

-
- Donator
- Model: ND
- Wersja: GT Sport nav+
Może cewkę masz zepsutą?Kriskristoferson pisze: ↑29 cze 2023, 18:37Niestety nie działa. Cyferki są na przewodach podłączyłem jak na zdjęciu i nic się nie zmieniło.