Jako że znalazłem tylko bardzo stare dyskusje w tym temacie (2016) i pewnie macie nowe doświadczenia - to chce zapytać:
1. czy wymiana starych żarówek w NB na nowsze rozwiązania (Typu Philips racing +150% światła) - daje widoczną gołym okiem
poprawę zasięgu lamp i "gęstości" strumienia światła?
* Ktoś ma takie doświadczenia po wymianie?
2. Jeśli ktoś wymienił żarówki jest zadowolony ze zmiany - to jaki model zastosował?
żarówki NB (krótkie, długie)
Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
Może nie w Maździe ale w BMW e46 miałem kiedyś Osram Night Breaker czyli też coś typy +150% światła - obie żarówki padły mniej więcej po 3 miesiącach użytkowania, ale trzeba przyznać, że w porównaniu do "normalnych" żarówek takie robią robotę. Znacznie więcej światła i lepsza widoczność.
Gdyby nie krótka żywotność to wkładałbym je zdecydowanie do Mazdy.
Gdyby nie krótka żywotność to wkładałbym je zdecydowanie do Mazdy.
- Andrut
- Moderator Detalingu
- Model: NC FL2
- Wersja: 2,5L
ja mam jakieś +100%
Trwałość tego typu żarówek jest już znacznie wieksza niż kilka lat temu. Moim zdaniem warto ale jeśli odbłysnik jest w słabym stanie to żadna żarówka nie zdziała cudów. porponuję ze względu na wiek oddać odbłyśnik do regeneracji i wtedy założyć fajną żarówkę. Naprawdę warto choćby dla swojego bezpieczeństwa
Trwałość tego typu żarówek jest już znacznie wieksza niż kilka lat temu. Moim zdaniem warto ale jeśli odbłysnik jest w słabym stanie to żadna żarówka nie zdziała cudów. porponuję ze względu na wiek oddać odbłyśnik do regeneracji i wtedy założyć fajną żarówkę. Naprawdę warto choćby dla swojego bezpieczeństwa
no to zmieniłem żarówki z H4 OSRAM na H4 OSRAM Night Breaker Laser .
20 minut mega gimnastyki palców, kilka poważnych zadrapań (!) i ..... szału niema, dobrze że chociaż jest widoczna różnica (w realu wydaje się lepiej) 2 fotki dla porównania poniżej.
Generalnie - nie warto !
20 minut mega gimnastyki palców, kilka poważnych zadrapań (!) i ..... szału niema, dobrze że chociaż jest widoczna różnica (w realu wydaje się lepiej) 2 fotki dla porównania poniżej.
Generalnie - nie warto !
- Załączniki
-
- OSRAM
- lampy zwykłe.jpg (2.44 MiB) Przejrzano 1321 razy
-
- OSRAM Night Breaker Laser !
- lampy2.jpg (2.56 MiB) Przejrzano 1321 razy
-
- Model: NB
W Miacie nie zmieniałem żarówek. Z doświadczenia z BMW nie opłaca się zmieniać żarówek w halogenie, jeśli jeszcze poprzednie się nie przepaliły
Białego światła też się nie uzyska. Pewnych rzeczy się nie przeskoczy 

- Konioczynka
- Donator
- Model: Inny
- Wersja: ND3 Homura
Podbijam trochę temat, wracałem dziś w nocy i byłem przerażony
Ktoś coś jeszcze testował?

Ktoś coś jeszcze testował?
KoniOczynka
NBFL 1.6 => NCFL 2.0 => ND3 2.0 Homura
NBFL 1.6 => NCFL 2.0 => ND3 2.0 Homura
Żeby w NB światła jakoś świeciły to...