Moderatorzy: pirul, Moderatorzy
deadzik pisze:Obiło mi się o uszy, że były jakieś gotowe projekty takiego gadżetu, ale nie wiem który klubowicz je wykonywał.
deadzik pisze:Rozumiem, że masz windschott o takim kształcie jak tu? --> http://allegro.pl/windsch...2599612492.html
deadzik pisze:Dlatego powiedz mi jeszcze prex, jak ten wiatrołap siatkowy filtruje powietrze? Czy w aucie jest komfortowo przy tych 100-120km/h?
Dżunior pisze:Kilka osób z mojej pomocy korzystało i (pisząc nieskromnie ) nie słyszałam by ktoś być z wiatrołapu niezadowolony.
deadzik pisze:Dżunior pisze:Kilka osób z mojej pomocy korzystało i (pisząc nieskromnie ) nie słyszałam by ktoś być z wiatrołapu niezadowolony.
Dżunior, poszło PW.
Prex, wczoraj założyłem oryginalny, siatkowy windschott, ten z allegro i Twój od Pietrygi jest troszeczkę inny. Jest wyższy, głównie ma wyżej poprowadzony łuk/promień między garbami, więc pewnie lepiej działa. Bo ten oryginalny szału nie robi. Wiadomo, jest odczuwalnie lepiej niż bez, ale myślałem, że różnica będzie większa. Myślę, że wysokość/prowadzenie właśnie tego środkowego łuku pomiędzy garbami robi dużą robotę jeśli chodzi o zawirowania powietrza, więc plexi cały czas chodzi mi po głowie
Alan pisze:A te zawirowania na szyi to nie od otworów na pasy?