Strona 1 z 1

Jak tam Wasze tripy top down w lipcu i sierpniu 2024 w tych temperaturach 30-40 st.C ???

: 06 paź 2024, 15:43
autor: pmcomp
Cześć,

mamy październik, pora więc chyba na podsumowanie naszych wypraw sezonu 2024.

Jak tam, nie było czasem letko za gorąco ??? :ryjezesmiechu: :bang: :poklony: :ryjezesmiechu:

Jak opisałem ja w czerwcu wybrałem się na czeskie piwo i potem w lipcu na chłodniejszą północ do Estonii i do Finlandii.
Tydzień temu wróciłem Budką z trzytygodniowej podróży na z bałkańskiej dziczy, a konkretnie z dzikich plaż Grecji i z jezior Północnej Macedonii:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek







Temperatury 25-27 st.C, woda to jakieś 26-27 st.C. Diesel w północnej Macedonii 4,90 PLN/l, Pb95 jakoś podobnie :fuj: .
Było idealnie :kciuk: .

Tak więc w tym roku nasze ciała nie ucierpiały od upałów, a kieszenie od ubytku dzindziorów. Kalmary i osmiornice wchodziły jak głupie :mrgreen: .

Jak z Wami?

Pozdro

Re: Jak tam Wasze tripy top down w lipcu i sierpniu 2024 w tych temperaturach 30-40 st.C ???

: 07 paź 2024, 18:59
autor: pmcomp
Dodam, że w knajpce na Sitonii (Chalkidiki) jeden nadziewany serem feta kalmar to wydatek ok. 14 EUR:

Obrazek


Kalmar mojej produkcji zrobiony albo na grillu albo na patelni z identyczną zawartością to wydatek ok. 3 EUR :winner: :winner: :winner: :

Obrazek

Obrazek


Kupuje się je w cenie ok. 14 EUR/kg w sklepach ze świezymi rybami i owocami morza. Obrobione, wyczyszczone i umyte, prosto "do gara". Bajka.


Żyć nie umierać :kciuk: .