Dziękuję za komentarzpistenbully pisze: ↑03 wrz 2020, 8:01O! I takie zwiedzanie w duchu zasady dot. piechoty von Clausewitza to ja rozumiem!

Trasa z Warszawy w Tatry z przedłużeniem
Moderatorzy: nick.es, Moderatorzy
Dziękuję za komentarzpistenbully pisze: ↑03 wrz 2020, 8:01O! I takie zwiedzanie w duchu zasady dot. piechoty von Clausewitza to ja rozumiem!
Dzięki za wyjaśnieniepistenbully pisze: ↑08 wrz 2020, 5:10A, to nawet nie będzie cytat z pamięci... Generalnie w sposób rzeczywisty opanowałeś terytorium dopiero wtedy gdy we wszystkie zakamarki dotarła twoja Piechota.
Stosuję to w trakcie podróży. Docierając do jakiegoś punktu/miejscowości idę na spacer zatracając coraz większe kręgi. I wówczas odkrywam znacznie więcej niż atrakcje opisane w przewodniku. I z reguły owe odkrycia są ciekawsze.
Raczej luźne nawiązanie do traktatu Vom Kriege, jak widać![]()
nie/zdecydowanie nie/na pewno nie
Polecam Google Takeout i export śladu z Google Maps Timeline. Można sobie to potem prosto zwizualizować na Open Street Maps, np. w taki sposób: https://endlesstopdown.nickesh.pl/pistenbully pisze: ↑08 wrz 2020, 19:10PS. W wolnej chwili możesz poświęcić się dla społeczeństwa i wyklikać ślad jakim jechałeś, po jakichś ciekawszych łukach
Myślę, że to przydatna umiejętnośćpistenbully pisze: ↑08 wrz 2020, 19:10nie/zdecydowanie nie/na pewno nie![]()
Ale mam wrodzoną płynność w ględzeniu na każdy temat![]()
Wielu ciekawych tras samych w sobie nie było. Jedną z ciekawszych - po Wielkopolsce - pokazałem. Nie miałem czasu na robienie wielu zakoli. Byłem niestety mocno uwiązany czasem. Przez zwłokę mechanika w naprawie auta miałem dodatkowo parę dni mniej na podróż. Z tego powodu dużo kilometrów przemierzyłem drogami szybkiego ruchu i autostradami.pistenbully pisze: ↑08 wrz 2020, 19:10PS. W wolnej chwili możesz poświęcić się dla społeczeństwa i wyklikać ślad jakim jechałeś, po jakichś ciekawszych łukach. Jest nawet jakiś temat na temat viewtopic.php?f=68&t=16234&view=unread#unread
Dzięki za opinię. Najfajniejsze fragmenty pokazałem. Niestety ze względu na zobowiązania i ograniczenia czasowe dużą część trasy pokonałem drogami szybkiego ruchu i autostradami.
Dzięki za podpowiedź. Pomocny tipnick.es pisze: ↑09 wrz 2020, 14:07Polecam Google Takeout i export śladu z Google Maps Timeline. Można sobie to potem prosto zwizualizować na Open Street Maps, np. w taki sposób: https://endlesstopdown.nickesh.pl/
Zgadzam się - tzn. lepiej nie pokazywać też ogólnie na forum. Uważam to za ryzykowne. Nasze posty mogą przeczytać nie tylko ludzie nam przychylni
Ale to trzeba tak żyć, żeby nie musieć kłamać i nie mieć nic do ukrycia. Po co się niepotrzebnie stresować?MajKar pisze: ↑09 wrz 2020, 19:45Nie chcę by ktoś mnie śledził, dlatego wyłączyłem opcję śledzenia. Z tego powodu u mnie na Timeout nie widać tras. Ze względu na obawę, że ktoś mógłby w niekorzystny sposób wykorzystać dokładne lokalizacje zamierzam podać nieco zafałszowane dane lub ogólne (np. centrum miasta). Może np. któraś kochanka nie chce ujawniać swojej kryjówki
Właśnie odczytałem, bo dopiero teraz wszedłem na Forum po przerwie zimowej.nick.es pisze: ↑22 sty 2021, 10:32Ale to trzeba tak żyć, żeby nie musieć kłamać i nie mieć nic do ukrycia. Po co się niepotrzebnie stresować?MajKar pisze: ↑09 wrz 2020, 19:45Nie chcę by ktoś mnie śledził, dlatego wyłączyłem opcję śledzenia. Z tego powodu u mnie na Timeout nie widać tras. Ze względu na obawę, że ktoś mógłby w niekorzystny sposób wykorzystać dokładne lokalizacje zamierzam podać nieco zafałszowane dane lub ogólne (np. centrum miasta). Może np. któraś kochanka nie chce ujawniać swojej kryjówki![]()