22 lip 2020, 7:25
Cześć,
dzisiaj powinna odbyć się przymiarka do auta i finalne zwymiarowanie. Także jeżeli wszystko pójdzie zgodnie z planem do gdzieś w przyszłym tyg powinny być gotowe mocowania.
Podana cena którą podał Irek: 300 brutto obowiązuje do 10szt. Jak zbierzemy więcej to wyniesie 250 brutto. Po mojej stronie leży kwestia techniczna - rysunek czyt. zwymiarowanie itp. Wykonanie leży po stronie firmy zew. u które będzie realizowane zamówienie i tam każdy bezpośrednio może sobie zamówić, uzyskać fakture itd. Dla mnie celem jest moje mocowanie.
No i najważniejsze: mocowania nie są przeznaczone do użytku publicznego a montaż jest na własną odpowiedzialność, jak każdy nie homologowany element modyfikacji samochodu.
EDIT:
wczoraj wykonałem przymiarkę mocowań na samochodzie. Rozwiązanie bliźniacze do tego znanego z stanów. Podsumuję to tak: pasuje, da się to założyć, obniżenie jest znaczne. Tyle pozytywów. Osobiście oceniam ew. regulację odległości za bardzo utrudnioną, czyt. osoby z mała wprawą z kluczem oczkowym mogą się poddać i nie ustawić sobie żądnej pozycji, trzeba cierpliwości i chęci, do zrobienia, ale jest ciasno i trudno. Dlatego temat osobiście podsumowałem tak: jeżeli chętni na pewno są świadomii że nie jest to przyjazne rozwiązanie w montażu i wymaga nieco gimnastyki, to możemy zlecić finalnie wycięcię, szczegóły powyżej, ale trzeba być świadomym że jest to coś, pod czym ja osobiście jako autor bym się po prostu nie podpisał.
Ewentualną decyzję oddaje chętnym, trzeba nam 5 foteli kierowcy żeby to miało sens, jedną parę zostawię sobie ja.
Ps. tylko kierowca w tej chwili, po zabawie po lewej stronie najzwyczajniej straciłem jakąkolwiek motywacje do sprawdzenia czego trzeba żeby obniżyć również prawy fotel, czy mocowanie jest lustrzane, czy to samo, prawego już się nie podejmę bo szkoda czasu.