naklejka to nie kabrio
Moderator: Moderatorzy
Coś takiego wystrugałem:
- Załączniki
-
- Zrzut ekranu 2017-09-14 o 14.28.42.png (88.95 KiB) Przejrzano 2935 razy
Ostatnio zmieniony 14 wrz 2017, 13:29 przez Dewuer, łącznie zmieniany 1 raz.
Hockey Puck - 93' NA
"A designer knows he has achieved perfection not when there is nothing left to add, but when there is nothing left to take away."
"A designer knows he has achieved perfection not when there is nothing left to add, but when there is nothing left to take away."
Pewnie tak, docelowo myślałem nad przeźroczystą naklejką, którą się odrywa po przyklejeniu i zostaje biały napis i czerwony 'roadster'.
Hockey Puck - 93' NA
- Chezus
- Donator
- Model: NB FL
- Wersja: Impuls
Dewuer pisze:Pewnie tak, docelowo myślałem nad przeźroczystą naklejką, którą się odrywa po przyklejeniu i zostaje biały napis i czerwony 'roadster'.
Biorę po 2 i najlepiej w takiej kolorystyce. Czarnych liter by nie było widać u mnie.
The answer is always Miata.
- Aero50
- Donator
- Model: NA
- Wersja: 90' 1.6
Dewuer pisze:Pewnie tak, docelowo myślałem nad przeźroczystą naklejką, którą się odrywa po przyklejeniu i zostaje biały napis i czerwony 'roadster'.
też mnie interesuje taka wersja opcji it's no a cabrio baby

może dobrze było by ogarnąć jakiegoś sprytny arkusz na google drive gdzie każdy wpisze która wersja, jaki kolor ile szt itp ?
- Paffko
- Donator
- Model: ND
- Wersja: Deep Crystal Blue
jak już ustalicie co i jak to poproszę po 1 sztuce.
The Glove - viewtopic.php?f=22&t=35879
Schmetterling http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewt ... 22&t=30869
LaMiata http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewt ... 22&t=24804
’99 Magic
Kontaktuje się z drukarniami, żeby uzyskać naklejki a'la tatuaż na folii transferowej, tak aby na aucie zostawał sam napis i grafika, bez przeźroczystego prostokąta - jeśli się nie uda to albo wersja jw. na przeźroczystym / białym tle lub biały napis na przeźroczystym tle. Dam znać co i jak po weekendzie zapewne.
@edit: Dostałem info, że naklejki a'la tatuaż są do wykonania, czekam na wycenę.
W międzyczasie wpiszcie w arkuszu preferowaną wersję kolorystyczną. Wg. mnie tatuaż z białym napisem i czerwonym roadsterem jest najlepszy, ale nie siądzie to dobrze na czerwonej miacie, których jest sporo (chyba że na szybie). Dlatego też wybór pozostawiam wam - najbezpieczniejsza opcja to all white, ew. biały napis i czarne/szare logo.
LINK: https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... sp=sharing
@edit: Dostałem info, że naklejki a'la tatuaż są do wykonania, czekam na wycenę.
W międzyczasie wpiszcie w arkuszu preferowaną wersję kolorystyczną. Wg. mnie tatuaż z białym napisem i czerwonym roadsterem jest najlepszy, ale nie siądzie to dobrze na czerwonej miacie, których jest sporo (chyba że na szybie). Dlatego też wybór pozostawiam wam - najbezpieczniejsza opcja to all white, ew. biały napis i czarne/szare logo.
LINK: https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... sp=sharing
Hockey Puck - 93' NA
Dostałem odpowiedź z drukarni i są 3 opcje: tatuaż, prostokąt i wycięcie po obrysie (tylko białe lub czarne tło)
Przy opcji tatuaż koszt za sztukę to ok. 7zł, przy obrysie / prostokąt ok. 5zł.
W jednym i drugim przypadku potrzebowałbym chętnych na min. 40szt. aby realizować zamówienie w drukarni.
Poniżej zamieszczam przykład jakby wyglądała naklejka wycięta po obrysie:
Przy opcji tatuaż koszt za sztukę to ok. 7zł, przy obrysie / prostokąt ok. 5zł.
W jednym i drugim przypadku potrzebowałbym chętnych na min. 40szt. aby realizować zamówienie w drukarni.
Poniżej zamieszczam przykład jakby wyglądała naklejka wycięta po obrysie:
- Załączniki
-
- propozycja.jpg (776.6 KiB) Przejrzano 2857 razy
Hockey Puck - 93' NA
- KyRy
- Moderator
- Wersja: Chiquita
- Kontakt:
Jakie wymiary one będą mieć?
Są: Chiquita | 93LE | Błękitna Laguna
Były: NA 1.6 92 Blue | NA 1.8 96 Bura | NA 1.6 92 SE | NA 1.6 89 Miata | NA 1.6 93 Smerfeta | NA 1.8 97 Czarna Wdowa | NA 1.6 95 Szczur | NA 1.8 97 Clean Bandit | NA 1.6 96 Merlota | NA 1.6 94 Żaba
Były: NA 1.6 92 Blue | NA 1.8 96 Bura | NA 1.6 92 SE | NA 1.6 89 Miata | NA 1.6 93 Smerfeta | NA 1.8 97 Czarna Wdowa | NA 1.6 95 Szczur | NA 1.8 97 Clean Bandit | NA 1.6 96 Merlota | NA 1.6 94 Żaba
KyRy pisze:Jakie wymiary one będą mieć?
12 x 8cm, a te z cytatem z pulp fiction 16 x 6cm - trochę na oko mierzyłem, można ofc zrobić większe.
Co do materiału - najlepiej byłoby się zdecydować na jedną opcję. Niestety minimalna ilość sztuk to 100, a wątpie w to, że zejdzie więcej. Jedyne co można ugrać to dwa wzory w tym samym kolorze na jednym arkuszu żeby było np. 60szt jednych i 40szt drugich. Dlatego proponuje opcję biały napis i czerwone logo na białym tle wycięta po obrysie lub cała biała tatuaż (żeby czerwone miaty mogły je mieć nie tylko na szybie).
Hockey Puck - 93' NA
Danillo pisze:Chyba miałeś na myśli czarne litery na białym tle? Wciąż się na to pisze ale 100 sztuk to na pewno nie zabierzemy na Forum...
Tak, tak - czarne na białym oczywiście

Dlatego mam nadzieje, że uda się ogarnąć podział np. 60szt klasycznych i 40szt pulp fiction, bo wtedy większa szansa że ktoś weźmie dwie w pakiecie.
Hockey Puck - 93' NA
Ja bym chcial 2 szt wycinanych.
-
- Donator
- Wersja: FL
Ja poproszę po jednej z każdego typu wycinania z tekstem "baby" edition.

Live to ride - ride to live! HD or MX5 or 1302S or 126P ?
Części do NA - rozbiórka czerwonej - kliknij
Moja Lalunia
Moja Lalunia

zoyjka pisze:Siema, Będę dostępne inne wersje kolorystyczne (np białe napisy , a czarny napis "roadster"), mam czerwone auto więc zlewało by się
?
Wybaczcie za brak odzewu, ogarniałem lepszą opcję na naklejki, tak aby nie musieć drukować 100szt.
News jest taki, że będą same tatuaże, kolorystyka na pewno biały napis + czerwony roadster, dogadać muszę czarny napis i czerwony roadster i jedna z poniższych wersji dla czerwonych miat, imo najlepiej siedzi 2 i 3:
(szare tło dla podglądu, bo transparentnego sie nie da heheh)
PS. chciałbym jakiś feedback co do tych 3-ech propozycji, bo widzę, że zainteresowanie spore, ale chciałbym żeby każdy mógł znaleźć kolorystykę dla siebie (czyt. auta). Będę wieczorem dogrywał szczegóły i zrobimy listę wraz z resztą formalności.
- Załączniki
-
- Zrzut ekranu 2017-09-19 o 14.42.28.png (123.26 KiB) Przejrzano 2656 razy
-
- Zrzut ekranu 2017-09-19 o 17.11.00.png (64.73 KiB) Przejrzano 2656 razy
-
- Zrzut ekranu 2017-09-19 o 17.11.57.png (69.76 KiB) Przejrzano 2656 razy
Hockey Puck - 93' NA
-
- Donator
- Wersja: FL
Za czerwone się nie wypowiem, ale dla mojej srebrnej najlepszy będzie czarny napis i czerwony roadster w wersji poziomej... i takie 2 zamawiam 
A swoją drogą chwała Ci za ogarnianie

A swoją drogą chwała Ci za ogarnianie

Live to ride - ride to live! HD or MX5 or 1302S or 126P ?
Moja Lalunia
Moja Lalunia