Cool Breeze Scoop z Moss Europe
It's over :-)
Moderator: Moderatorzy
- Hookie
- Donator
- Model: NC
- Wersja: 2.0T
Jeśli dostanę to jeszcze w wakacje, poproszę.
1. Psychotulanek- NB- 1 szt.
2. thewildone86- NB- 1 szt.
3. tomasz01- NB- 1szt.
4. mkube- NB- 1 szt.
5. szymek- NB- 1 szt
6. MikeyMike- NB(FL)- 1 szt.
7. LPK- NB(FL)- 1 szt.
8. Torpeda- NA- 1 szt.
9. Kustef- NB- 1 szt.
10. danielski NB - 1 szt.
11. arturo_ga NA - 1 szt.
12. Grajek NB - 1 szt,
13. drozdz110 NA - 1 szt,
14. Ake NB - 1 szt,
15. Micz87 NB - 1 szt,
16. sebapoz NB - 1 szt,
17. czester_ NB - 1 szt,
18. ciap NB - 1 szt,
19. Brat NB - 1 szt,
20. MarekSz NB(FL) - 1 szt,
21. Szmitas - NB - 1 szt.
22. benotr NB(FL) - 1 szt.
23. Benoos NB - 1szt
24. zawodnik NB 1 szt
25. m.swidzikowski NB(FL) - 1 szt
26. shimko NB - 1 szt.
27. Kwietniu NB - 1 szt.
28. Hookie NB(fl) - 1 szt.
1. Psychotulanek- NB- 1 szt.
2. thewildone86- NB- 1 szt.
3. tomasz01- NB- 1szt.
4. mkube- NB- 1 szt.
5. szymek- NB- 1 szt
6. MikeyMike- NB(FL)- 1 szt.
7. LPK- NB(FL)- 1 szt.
8. Torpeda- NA- 1 szt.
9. Kustef- NB- 1 szt.
10. danielski NB - 1 szt.
11. arturo_ga NA - 1 szt.
12. Grajek NB - 1 szt,
13. drozdz110 NA - 1 szt,
14. Ake NB - 1 szt,
15. Micz87 NB - 1 szt,
16. sebapoz NB - 1 szt,
17. czester_ NB - 1 szt,
18. ciap NB - 1 szt,
19. Brat NB - 1 szt,
20. MarekSz NB(FL) - 1 szt,
21. Szmitas - NB - 1 szt.
22. benotr NB(FL) - 1 szt.
23. Benoos NB - 1szt
24. zawodnik NB 1 szt
25. m.swidzikowski NB(FL) - 1 szt
26. shimko NB - 1 szt.
27. Kwietniu NB - 1 szt.
28. Hookie NB(fl) - 1 szt.
2011-12: NB 1.8 '98 10th Anni 2260 - Miatulka
2013: NA 1.6 '90 - Babcia
2015-17: NBfl 1.6 '04 - Furia
2019: NBfl 1.8 '01 - Hejka 2.0
2018-22: ND 2.0 '16 Club - Kocur
2022-25: NBfl 1.8 '03 - Żaba
2025-? NC 2.0T '06 - 7
2013: NA 1.6 '90 - Babcia
2015-17: NBfl 1.6 '04 - Furia
2019: NBfl 1.8 '01 - Hejka 2.0
2018-22: ND 2.0 '16 Club - Kocur
2022-25: NBfl 1.8 '03 - Żaba
2025-? NC 2.0T '06 - 7
- mkube
- Donator
- Kontakt:
Psychotulanek zostań proszę naszym skarbnikiem
Ładnie to ogarniasz od początku, i ja osobiście nic nie mam przeciwko temu, abyś załatwił sprawę do końca. O ile nie będzie głosów sprzeciwu, podaj konto do wysyłki forsy. Wlicz jeszcze koszt wysyłki po naszym pięknym kraju. Pozdrawiam.

-
- Donator
- Model: NB
- Wersja: Robi się :-D
Przepraszam, ale pominąłem Hookiego (zmieścił się w czasie), aczkolwiek on pominął Bjorma i stąd zamieszaknie
. Zapytam zatem o 29 szt., skoro i tak ściągają nie powinno być problemu
.
mKube- jeśli nie zgodzi się nikt (próbuję wrobić Czestera
) to biorę na klatę, ale póki co tylko koszt sprzętów, bo z wysyłką będziemy się na pewno bawić w jakieś zbiorcze, klubowe kuriery etc., więc ciężko cokolwiek teraz powiedzieć.
Jeśli komuś nie pasuje odbiór w okolicy 20 lipca to proszę o wiadomość na PW (nie śmiećmy w wątku) i będę usuwał z listy.
T.

mKube- jeśli nie zgodzi się nikt (próbuję wrobić Czestera

Jeśli komuś nie pasuje odbiór w okolicy 20 lipca to proszę o wiadomość na PW (nie śmiećmy w wątku) i będę usuwał z listy.
T.
"Coś się kończy, coś się zaczyna..."
- turbo pchała
- Model: NB FL
- Wersja: Silver Blues
Czester swoje 3 razy odbebnil jako skarbnik. Zalozyles ZG to teraz się baw
ja tylko kupuję :p

"Jeśli po zaparkowaniu nie patrzysz na niego, zanim odejdziesz, to znaczy, że kupiłeś sobie zły samochód."
Moja -> http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewtopic.php?f=22&t=13537&start=60

-
- Donator
OK, proszę o ewentualne prostesty ws. mojej kandydatury na skarbnika nie później niż do jutra do 10:00. Nie wstydźcie się, bo choć cząstkowo może nie są to jakieś duże pieniądze, to łączna kwota aż kusi do s****dolenia za granicę
, zatem nie zdziwi mnie jeśli ktoś będzie miał jakieś obiekcje- ludzka rzecz.
Nww założyłem już konto w GBP, jutro postaram się jakoś to wszystko rozpisać (w sensie kwot itp.) i stworzyć arkusz w którym będę odnotowywał wpłaty (edytowany w miarę możliwości na bieżąco). Podam też numer konta do wpłat. Jeśli komuś to jakoś pomoże to nazwam się Tomasz Laski, prowadzę biuro pośrednictwa TL Nieruchomości, a znajdziecie mnie na codzień przy ul. Szlak 65/502 (w sensie tam mam biuro).
T.
PS Do jutra do 10:00 czekam też na PW z linkiem do "Trunk Lift Cośtam" od thewildone86 lub winebago, jeśli go nie dostanę to nie tykam tematu
.

Nww założyłem już konto w GBP, jutro postaram się jakoś to wszystko rozpisać (w sensie kwot itp.) i stworzyć arkusz w którym będę odnotowywał wpłaty (edytowany w miarę możliwości na bieżąco). Podam też numer konta do wpłat. Jeśli komuś to jakoś pomoże to nazwam się Tomasz Laski, prowadzę biuro pośrednictwa TL Nieruchomości, a znajdziecie mnie na codzień przy ul. Szlak 65/502 (w sensie tam mam biuro).
T.
PS Do jutra do 10:00 czekam też na PW z linkiem do "Trunk Lift Cośtam" od thewildone86 lub winebago, jeśli go nie dostanę to nie tykam tematu

Ostatnio zmieniony 27 cze 2016, 17:27 przez Psychotulanek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Donator
bjorm pisze:btw, gdzie jest cena tego ustrojstwa?
http://www.ebay.com/itm/MAZDA-MX5-MK3-C ... SwymxVQ1Vn
30 + 12 GBP za przesyłkę.
T.
-
- Donator
- Model: Inny
- Wersja: Bezmiatowy :(
Tylko dobre zamów, bo ten link co wysłałeś to do NC-ka są...
Psychotulanek pisze:http://www.ebay.com/itm/MAZDA-MX5-MK3-C ... SwymxVQ1Vn
Psychotulanek pisze:15:04- LISTA ZAMKNIĘTA
Daję znać Felipe o ostatecznej liczbie, dowiem się o czas realizacji oraz cenę i wybieramy "skarbnika". Deadline na wybór do jutra do 12:00. Chciałbym by do środy/czwartku wieczorem wszyscy chętni potwierdzili deklarację przelewami.
T.
EDIT 16:02
Najwyższa pora wybrać osobę odpowiedzialną za zgromadzenie pieniędzy i dokonanie przelewu do Mossa. Sam się nie pcham (chyba że nie będzie innego wyboru) ze względu na bycie (póki co) nikim na forum. Poszukujemy zatem kogoś, kto spełnia 3 warunki:
1. Nieposzlakowana opinia na forum, dłuższy staż.
2. Ogarnianie przelewów walutowych w GBP.
Mogę udostępnić dla tej osoby celem wymiany PLN-ów na GBP swoje konto w walutomat.pl z którego korzystam (i tak nic tam nie mam), niemniej jednak pobierają oni jakąś prowizję za transakcję (chyba 0,02%).
3. Ma świętą cierpliwość do użerania się z biurokracją.
T.
Proszę o korektę przy moim modelu (wydawało mi się że pisałem poprawnie,ale...)
Jeżeli jest jakaś różnica, proszę zapisz dla mnie model dla wersji NBFL
Pozdrawiam,
GRAJEK
Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka
- turbo pchała
- Model: NB FL
- Wersja: Silver Blues
Zamow bezpośrednio u Filipe przez maila. Poproś o rabat i jedna paczkę do polski. Wyjdzie ok. 100zl. W pl już sobie to rozdysponujemy.
"Jeśli po zaparkowaniu nie patrzysz na niego, zanim odejdziesz, to znaczy, że kupiłeś sobie zły samochód."

- danielski
- Donator
- Wersja: 2.5
Jak da radę żeby przyleciał tą samą paczką to ja też się piszę na ten lift kit (czarny). To chyba to:
http://www.moss-europe.co.uk/shop-by-mo ... t-kit.html
http://www.moss-europe.co.uk/shop-by-mo ... t-kit.html
Były:
2x NB 1.6
NA 1.6 '91
Ponton NC http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewt ... ead#unread
Jest:
Ponton 2.0
viewtopic.php?f=22&t=35567&p=567756#p567756
2x NB 1.6
NA 1.6 '91
Ponton NC http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewt ... ead#unread
Jest:
Ponton 2.0
viewtopic.php?f=22&t=35567&p=567756#p567756
-
- Donator
MikeyMike- istotnie mea culpa maxima, w rozmowie z Felipe podkreślam za każdym razem, że chodzi o NA/NB(FL), więc będzie dobrze
.
Grajek- nie, zamawiamy wszystkie 29 za jednym zamachem, żeby nikt nie był poszkodowany i stąd nieco dłuższy czas oczekiwania na realizację. Nie ogarnę tego jak przyjdzie mi się bawić w 2 paczki, poza tym zwiększy to koszty. Co do modelu ten sam jest do NA, NB i NBFL, więc luzik
.
Czester- od początku wszystko było załatwiane przez maile z Felipe, gościu chyba ma mnie już nieco dość, więc jeśli masz z nim jakieś swoje układy i jesteś w stanie wymóc na nim jeszcze lepszą cenę to bardzo prosimy
. Mogę przekazać Ci moją z nim korespondencję.
Danielski- myślę, że nie ma problemu, zamawiamy zatem 3 trunk lifty, póki co wiem, że Ty i TheWildOne86 chcecie czarne, czekam na info od winebago odnośnie koloru.
Sorki Panowie, ale będzie lekkie opóźnienie z uruchomieniem zbiórki hasju, bo mam dziś zapierdziel w pracy :-/.
T.

Grajek- nie, zamawiamy wszystkie 29 za jednym zamachem, żeby nikt nie był poszkodowany i stąd nieco dłuższy czas oczekiwania na realizację. Nie ogarnę tego jak przyjdzie mi się bawić w 2 paczki, poza tym zwiększy to koszty. Co do modelu ten sam jest do NA, NB i NBFL, więc luzik

Czester- od początku wszystko było załatwiane przez maile z Felipe, gościu chyba ma mnie już nieco dość, więc jeśli masz z nim jakieś swoje układy i jesteś w stanie wymóc na nim jeszcze lepszą cenę to bardzo prosimy

Danielski- myślę, że nie ma problemu, zamawiamy zatem 3 trunk lifty, póki co wiem, że Ty i TheWildOne86 chcecie czarne, czekam na info od winebago odnośnie koloru.
Sorki Panowie, ale będzie lekkie opóźnienie z uruchomieniem zbiórki hasju, bo mam dziś zapierdziel w pracy :-/.
T.
-
- Donator
ZBIÓRKA £
Pora ruszać z tematem, bo upał nagli. Tak jak w pierwszym poście- na wpłaty czekam do soboty do 12:00, w nadchodzący weekend chcę puścić przelew do Mossa, żeby nie musieć o tym myśleć w poniedziałek kiedy mam przesrane w robocie (tzn. puszczę w weekend, ale zaksięguje się w poniedziałek
).
Jeśli Czester nic nie zwojuje, to ostatecznie stanie na 29 szt. za 735 funtów (w tym VAT i przesyłka). Oprócz tego mamy 3 x trunk lift kit, który Felipe zgodził się dać w tej samej cenie (co jest o tyle dziwne, że to nieco droższa część... bo nasz CBScoop kosztuje jednak 27, a nie 30 funtów).
735 / 29 = 25,34 funta od łeba, jak wspomniałem będę kupował w walutomacie, który pobiera 0,2% prowizji, zatem 25,34 x 1,002 = ~25,39 funta od łeba. Chłopaki od TLKita oczywiście podwójnie
.
Na dzień dzisiejszy kurs funta to ok. 5,35 zł, zatem prosty rachunek 25,39 x 5,35 = 135,83 zł. W związku z powyższym proszę o przelew w równej kwocie 136 zł, żeby został lekki zapas. Ze wszystkiego się na koniec rozliczę co do grosza, ewentualne nadplanowe grosze/złotówki przeznaczymy na jakiś szczytny cel OK?
Funty będę sie starał kupować w miarę możliwości na bieżąco, jak najszybciej po otrzymaniu przelewu od danej osoby. Celem kontrolowania wszystkiego tworzę arkusz, w którym będzie widoczny stan wpłat oraz kwota funtów jaką udało mi się w danym dniu kupić za przelaną kwotę (indywidualnie dla każdej osoby), przy każdej zamianie zrobię też printscreena, gdyby ktoś chciał weryfikować (proszę w takiej sprawie wysłać mi wiadomość na PW).
Dane do przelewów:
Konto PLN- 40249010440000420080681194, Tomasz Laski
Konto GBP (jeśli ktoś może przelać to super
)- 58249010440000420086107923, Tomasz Laski
W tytyle proszę wpisać w pierwszej kolejności swój nick z forum, a potem CBScoop lub CBScoop + TLKit (dla osób zamawiających Trunka).
Biorę się za tworzenie arkusza, więc będzie edit posta.
T.
EDIT 29 czerwca 2016, 02:12 Link do arkusza, niech ktoś da znaka czy działa (wystarczy 1 osoba OK?
)
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Y_v5nzMfc96ml3kTdwC4_RIjbYiiShEn4VaiipDvBUQ/edit?usp=sharing
Pora ruszać z tematem, bo upał nagli. Tak jak w pierwszym poście- na wpłaty czekam do soboty do 12:00, w nadchodzący weekend chcę puścić przelew do Mossa, żeby nie musieć o tym myśleć w poniedziałek kiedy mam przesrane w robocie (tzn. puszczę w weekend, ale zaksięguje się w poniedziałek

Jeśli Czester nic nie zwojuje, to ostatecznie stanie na 29 szt. za 735 funtów (w tym VAT i przesyłka). Oprócz tego mamy 3 x trunk lift kit, który Felipe zgodził się dać w tej samej cenie (co jest o tyle dziwne, że to nieco droższa część... bo nasz CBScoop kosztuje jednak 27, a nie 30 funtów).
735 / 29 = 25,34 funta od łeba, jak wspomniałem będę kupował w walutomacie, który pobiera 0,2% prowizji, zatem 25,34 x 1,002 = ~25,39 funta od łeba. Chłopaki od TLKita oczywiście podwójnie

Na dzień dzisiejszy kurs funta to ok. 5,35 zł, zatem prosty rachunek 25,39 x 5,35 = 135,83 zł. W związku z powyższym proszę o przelew w równej kwocie 136 zł, żeby został lekki zapas. Ze wszystkiego się na koniec rozliczę co do grosza, ewentualne nadplanowe grosze/złotówki przeznaczymy na jakiś szczytny cel OK?
Funty będę sie starał kupować w miarę możliwości na bieżąco, jak najszybciej po otrzymaniu przelewu od danej osoby. Celem kontrolowania wszystkiego tworzę arkusz, w którym będzie widoczny stan wpłat oraz kwota funtów jaką udało mi się w danym dniu kupić za przelaną kwotę (indywidualnie dla każdej osoby), przy każdej zamianie zrobię też printscreena, gdyby ktoś chciał weryfikować (proszę w takiej sprawie wysłać mi wiadomość na PW).
Dane do przelewów:
Konto PLN- 40249010440000420080681194, Tomasz Laski
Konto GBP (jeśli ktoś może przelać to super

W tytyle proszę wpisać w pierwszej kolejności swój nick z forum, a potem CBScoop lub CBScoop + TLKit (dla osób zamawiających Trunka).
Biorę się za tworzenie arkusza, więc będzie edit posta.
T.
EDIT 29 czerwca 2016, 02:12 Link do arkusza, niech ktoś da znaka czy działa (wystarczy 1 osoba OK?

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Y_v5nzMfc96ml3kTdwC4_RIjbYiiShEn4VaiipDvBUQ/edit?usp=sharing
ode mnie również poszedł hajs
-
- Donator
Proszę abyście mieli na uwadze, że kurs funta dziś rośnie i ostateczna kwota może odbiegać od podanej w wątku. Tak jak pisałem- dla każdej wymiany będę drukował z walutomatu potwierdzenie, jakby co wysyłam do wglądu.
Jeśli będzie na koniec jakaś niewielka różnica, to dołożę najwyżej z własnej kieszeni byle by "pchnąć" sprawę do przodu. Jeśli będzie większa kwota to poproszę o ewentualne dopłaty. Póki co wymienione moje i Grajka, dla którego graty za bycie
w kategorii "Szybkośc przelewu"
.
T.
Jeśli będzie na koniec jakaś niewielka różnica, to dołożę najwyżej z własnej kieszeni byle by "pchnąć" sprawę do przodu. Jeśli będzie większa kwota to poproszę o ewentualne dopłaty. Póki co wymienione moje i Grajka, dla którego graty za bycie

T.
Ostatnio zmieniony 29 cze 2016, 13:04 przez Psychotulanek, łącznie zmieniany 1 raz.
Poszło.
Była Zielona NB, obecnie ncfl.