[K] [ZG] Poliuretany
Moderator: Moderatorzy
Dokładnie dlatego ja odpuszczam poli pod silnik
Pozdrawiam
Jaro
MX-5 NA 1.6T
Jaro
MX-5 NA 1.6T
Mam u siebie poduszki Sh70 i są ok. Mniej rzuca drążkiem zmiany biegów. Syndromu ursusa nie stwierdzam, chodzi ok, chociaż to bardzo subiektywne. Może po prostu nie zwracam na to uwagi czując każdy kamyczek na asfalcie.
Mam info z biura organizatora że w weekend może pojawią się szczegóły bo zabiegany mocno
Pozdrawiam
Jaro
MX-5 NA 1.6T
Jaro
MX-5 NA 1.6T
- kociol
- Donator
- Model: NC FL2
- Wersja: Sport Recaro
Halo, halo...
Czy jest jakas opcja, ze damy rade to ogarnac w tym miesiacu?
Wiem, ze niektorym pasuje dluzszy termin... ale osobiscie to mi sie kasa rozchodzi, zamiast na czesci do M, to na jakies pierdoly...
Dajcie chociaz znac czy jeszcze cos z tego bedzie.
Pozdro.
Czy jest jakas opcja, ze damy rade to ogarnac w tym miesiacu?
Wiem, ze niektorym pasuje dluzszy termin... ale osobiscie to mi sie kasa rozchodzi, zamiast na czesci do M, to na jakies pierdoly...
Dajcie chociaz znac czy jeszcze cos z tego bedzie.
Pozdro.
MAD fabworx specjalne części dla Twojej Miaty
https://www.instagram.com/mad_fabworx/
Life is too short to drive a boring car.
- Kim Son San
- Model: ND
- Wersja: 200+
- Kontakt:
Misie kolorowe, jak już pisałem niektórym na PW i innych FB - mam koszmarny czas po zmianie pracy i przez ostatnie dwa tygodnie nie wyszedłem z fabryki przed 19. Niemniej ogarnę się lada chwila i ruszymy z tematem, bo to niepoważne z mojej strony się robi powoli.
ex-NA 1992 1.6 turbo Winning Blue
ex-NA 1994 1.6 turbo Brilliant Black
ND 2015 2.0
ND 2015 2.0
- kociol
- Donator
Hej Kim Son,
przepraszam, ze tak naciskam, ale nie wiedzialem nic o Twoich zmianach zawodowych. Jestem w stanie to spokojnie zrozumiec i ogarniaj sie powoli, tak zeby dla Ciebie bylo ok.
Pozdro
przepraszam, ze tak naciskam, ale nie wiedzialem nic o Twoich zmianach zawodowych. Jestem w stanie to spokojnie zrozumiec i ogarniaj sie powoli, tak zeby dla Ciebie bylo ok.
Pozdro
Ja rozumiem też zmieniłem od stycznia 

Pozdrawiam
Jaro
MX-5 NA 1.6T
Jaro
MX-5 NA 1.6T
- Kim Son San
- Kontakt:
Dajcie spokój, naciski są wręcz konieczne 

ND 2015 2.0
ND 2015 2.0
Kim Son San pisze:Dajcie spokój, naciski są wręcz konieczne
KIM jaja sobie robisz? Zakładasz wątek. Zbierasz zapisy. Robisz nadzieję. Ludzie kasę zbierają. Obiadów nie jedzą, żeby mieć poliuretany. A TY sobie bimbasz?!? O nie, nie, nie, NIE kolego. Tak pogrywać nie będziemy!!! RAZ DWA ogarniaj i spinaj poślady i doprowadź temat do finiszu

Może być?

- Kim Son San
- Kontakt:
sexy enough!
ND 2015 2.0
ND 2015 2.0
Ok, w porozumieniu z Kitsonem zajalem sie tematem. Temat wyglada tak: Floflex jest NAJPRAWDOPODOBNIEJ wykonywany metodą wtrysku, a nie nalewania - stad plotki o jego mniejszej trwalosci. W obawie o to oraz chcac wspierac swoich, dogadalem sie z firma z Olkusza. Zrobia nam oni serie w nominalnej cenie floflexow. Potrzebuja jednak wzorow, wiec albo skompletuję wachacze albo zamowie jeden komplet floflex. W zwiazku z tym cena idzie w górę, ale to samo z jakoscią.
Przewidywany koszt calej operacji to: 535-550zl za komplet poliuretanow plus koszty zdobycia wzorca dla producenta. (dla chetnych mocowanie dyfra dodatkowo 50zl/szt, mocowanie silnika wycenią po dostarczeniu wzorca). Wiec oczekiwalbym kocowej ceny ok 550zl plus wysylka(Jesli ludzie nie zrezygnuja). Jesli ktos dysponuje jakimis gratami do pozyczenia lub oddania na wzorce to prosze do mnie na PW. W najgorszym wypadku kupi sie jeden komplet floflexa.
Czekam na ostateczne potwierdzenie ustalen i na dniach ruszamy z przelewami. Chcialbym to ogarnac do polowy przyszlego tygodnia.
Przewidywany koszt calej operacji to: 535-550zl za komplet poliuretanow plus koszty zdobycia wzorca dla producenta. (dla chetnych mocowanie dyfra dodatkowo 50zl/szt, mocowanie silnika wycenią po dostarczeniu wzorca). Wiec oczekiwalbym kocowej ceny ok 550zl plus wysylka(Jesli ludzie nie zrezygnuja). Jesli ktos dysponuje jakimis gratami do pozyczenia lub oddania na wzorce to prosze do mnie na PW. W najgorszym wypadku kupi sie jeden komplet floflexa.
Czekam na ostateczne potwierdzenie ustalen i na dniach ruszamy z przelewami. Chcialbym to ogarnac do polowy przyszlego tygodnia.
- kociol
- Donator
Fajnie, ze sie rusza i ze stawiamy na "naszych"!
Dwa slowa odnosnie przesylek... Jesli to faktycznie mozna z Olkusza odebrac, to mysle, ze z Krakowa znajdzie sie ktos kto dla ludzi z poludnia moze temat ogarnac bezkosztowo. Co do reszty kraju to moze tez latwiej i taniej bedzie wyslac gdzies z Kraka lub Katowic? Kwestia do rozwazenia.
Pozdro
Dwa slowa odnosnie przesylek... Jesli to faktycznie mozna z Olkusza odebrac, to mysle, ze z Krakowa znajdzie sie ktos kto dla ludzi z poludnia moze temat ogarnac bezkosztowo. Co do reszty kraju to moze tez latwiej i taniej bedzie wyslac gdzies z Kraka lub Katowic? Kwestia do rozwazenia.
Pozdro
- Kim Son San
- Kontakt:
Jeśli dla kogoś te 550zł to za dużo, to możemy pociągnąć temat zakupienia kilku kompletów w UK, wtedy jeden pożyczymy na potrzeby Olkusza. Przy czym warto pomyśleć, czy nie lepiej zostawić kasę w PL, kupić (teoretycznie) lepszy jakościowo produkt i przy okazji skorzystać z przeszło 50% zniżki...
Kto wie, może w przyszłym roku wejdą w MMC?
Kto wie, może w przyszłym roku wejdą w MMC?
ND 2015 2.0
ND 2015 2.0
No jak już wszyscy kupią 

Pozdrawiam
Jaro
MX-5 NA 1.6T
Jaro
MX-5 NA 1.6T
- Bardock
- Model: Inny
- Wersja: S3 1.8T
To teraz niech ktoś mi powie czy te z olkusza też będą w połówkach? jak z twardością i jakością olkuszowych poliuretanów?
Na forum już przewijał się temat tych poliuretanów i jakiś świetnych opini to oni nie mieli jak dobrze pamiętam.
dodatkowo 550 zł to jednak chyba trochę więcej niż jak w przypadku floflexa miało wyjść?
martwi mnie to, że Olkusz zrobi produkt słabszy jakościowo z racji sporego upustu, który wytrzyma 2 lata i potem powtórka ZG.
Nie chce panikować. Chce po prostu się upewnić, że będzie to dobrze wykonane
550 zł piechotą nie chodzi a rozbierać zawieszenie za 2 lata mi się nie widzi.
pozdro
Na forum już przewijał się temat tych poliuretanów i jakiś świetnych opini to oni nie mieli jak dobrze pamiętam.
dodatkowo 550 zł to jednak chyba trochę więcej niż jak w przypadku floflexa miało wyjść?
martwi mnie to, że Olkusz zrobi produkt słabszy jakościowo z racji sporego upustu, który wytrzyma 2 lata i potem powtórka ZG.
Nie chce panikować. Chce po prostu się upewnić, że będzie to dobrze wykonane

550 zł piechotą nie chodzi a rozbierać zawieszenie za 2 lata mi się nie widzi.
pozdro
- Kim Son San
- Kontakt:
Twardość dowolna.
Co do gorszej jakości przez upust - nie wiem. Mniej soku z gumijagód doleją do mieszanki? Prasy nie domkną? To jest chyba tak prosta produkcja, że ciezko o stratę jakości. Niech się jakiś inżynier forumowy wypowie, huh?
Co do gorszej jakości przez upust - nie wiem. Mniej soku z gumijagód doleją do mieszanki? Prasy nie domkną? To jest chyba tak prosta produkcja, że ciezko o stratę jakości. Niech się jakiś inżynier forumowy wypowie, huh?
ND 2015 2.0
ND 2015 2.0
- rsmx5
- Donator
- Model: Inny
- Wersja: Fiat 124 Spider
kociol pisze:Fajnie, ze sie rusza i ze stawiamy na "naszych"!
Pozdro
Dołączam do ZG.
Jak się wyrobimy do 24 kwietnia to mogą pojechać w różne zakątki kraju pocztą zlotową

Na Bieszczadach mamy skład z różnych zakątków Polski.
Qbatron pisze:Twardosci są 65/ 75/ 85/ 90-95. Czekam na odpowiedz czy mozemy wziac rozne czy wszyscy taka sama. Jesli taka sama to szedlbym w najtwardsze, ew. jeden stopien nizej.
Ja moze mam innej firmy, ale z tego co pamietam jest 80sh. Jestem zadowolony, komfort bez zauwazalnej zmiany. Nie jezdzilem miata na twardych (90sh), ale z tego co czytalem robi sie troche taczkowato. Dlatego polecam nie przesadzac z twardoscia, chyba ze auto typowo do sportu.
- kociol
- Donator
Ruff pisze:do[man] pisze:Na Bieszczady już chciałem założyć
Ja też...
i ja...