[K] [ZG] Poliuretany
Moderator: Moderatorzy
-
- Model: NA
- Wersja: Classic
Paczkę "warszawską" właśnie (w końcu) odebrałem;)
Zainteresowanych proszę o kontakt na priv. Zestawy do odbioru w czwartek na spocie lub wcześniej u mnie (Nowe Włochy), bądź ew. gdzieś na mieście.
Pozostałe trzy pojedyncze paczki powinny być u Was w poniedziałek/wtorek. Potwierdźcie jak odbierzecie.
Zainteresowanych proszę o kontakt na priv. Zestawy do odbioru w czwartek na spocie lub wcześniej u mnie (Nowe Włochy), bądź ew. gdzieś na mieście.
Pozostałe trzy pojedyncze paczki powinny być u Was w poniedziałek/wtorek. Potwierdźcie jak odbierzecie.
Do mnie przyszła. Przelew dzisiaj pójdzie, bo zapomniałem wcześniej.

Do mnie jeszcze nie dotarły.
Tulejki dotarły i do mnie 
Jest do tego jakaś instrukcja montażu, która tuleja gdzie? Jedna paczka domyślam się, że jest na przód, druga na tył.

Jest do tego jakaś instrukcja montażu, która tuleja gdzie? Jedna paczka domyślam się, że jest na przód, druga na tył.
Tak, jak piszesz - paczki są podzielone osiami.
Która tuleja gdzie? proponuję pracować stronami, wyjąć wszystkie tuleje z jednego opakowania i je posegregować: po ilości poszczególnych, takich samych tulejek dojdziesz która gdzie idzie.
Która tuleja gdzie? proponuję pracować stronami, wyjąć wszystkie tuleje z jednego opakowania i je posegregować: po ilości poszczególnych, takich samych tulejek dojdziesz która gdzie idzie.
Każda tuleja ma na boku wybity numer. Na stronie olkusza tuleje są opisane numerami.
ale..
Są tuleje co mają kołnierz z jednej strony, jak taka tuleja ma byc zamontowana w wahaczu?
ale..
Są tuleje co mają kołnierz z jednej strony, jak taka tuleja ma byc zamontowana w wahaczu?
-
- Model: NA
- Wersja: Classic
Będę na dzisiejszym spocie od 21 przez około jakieś 45 min tylko. Wezmę ze sobą oczywiście wszystkie zestawy tulei. Jeśli nie zdążycie się pojawić tak, żeby mnie zastać to może dogadajcie się z kimś kto odbierze je dziś dla Was.
Odbiór oczywiście jest też możliwy w następnych dniach w Warszawie po wcześniejszym umówieniu się.
Odbiór oczywiście jest też możliwy w następnych dniach w Warszawie po wcześniejszym umówieniu się.
autopaga pisze:Czy ktoś kto kupił zestaw do NB ma na handel poli do łączników do NA? Bo z tego co zauważyłem na zdjęciu Domela w zestawach do NB i tak dawali takowe, 8 malutkich.
a musi być z zestawu do nb? bo mi zostały poli do łączników bo u siebie mam strugane łączniki i ich nie użyłem.
tylko.. nie wiem gdzie jesttorba z nimi

gzy
Dzisiaj montowalem te poli w wahacze.. nie znam takich przekleństw aby wyrazić swoją złość
co się narobilem to moje

Górne tylne weszły Ci bez problemu?
Z nimi byl największy problem. Połowa tulei jest za długa. Po wciśnięciu metalowej tulei poli wychodzi z wahacza.
kammich pisze:Z nimi byl największy problem. Połowa tulei jest za długa. Po wciśnięciu metalowej tulei poli wychodzi z wahacza.
I jak sobie z tym poradziłeś?

Skróciłem je od środka 

Podpowiedziałem kammichowi żeby tak zrobił, bo u siebie mam strong flexa i po włożeniu samych dwóch połówek poli do wahacza po środku jest spora szczelina, kilka milimetrów. Więc podejrzewam że tutaj jest właśnie problem w olkuszach, przy wciskaniu metalowej tulei poli się trochę wydłuża a do środka nie może się schować, więc wyłazi na zewnątrz.
autopaga pisze:Podpowiedziałem kammichowi żeby tak zrobił, bo u siebie mam strong flexa i po włożeniu samych dwóch połówek poli do wahacza po środku jest spora szczelina, kilka milimetrów. Więc podejrzewam że tutaj jest właśnie problem w olkuszach, przy wciskaniu metalowej tulei poli się trochę wydłuża a do środka nie może się schować, więc wyłazi na zewnątrz.
No niestety za niska cena poli z Olkusza podaza ich jakosc.
autopaga pisze:Czy ktoś kto kupił zestaw do NB ma na handel poli do łączników do NA? Bo z tego co zauważyłem na zdjęciu Domela w zestawach do NB i tak dawali takowe, 8 malutkich.
Ja mam na tylne do NB 85Sh jc, ale nie wiem czy to o to kaman - trochę się zagubiłem w wypowiedzi.
To nawet na połowę nie starcza. Ja kupiłem smar sylikonowy w sprayu w leroy merlin. Łatwo się aplikuje. Puszka starczyla i jeszcze zostało.
kammich pisze:To nawet na połowę nie starcza. Ja kupiłem smar sylikonowy w sprayu w leroy merlin. Łatwo się aplikuje. Puszka starczyla i jeszcze zostało.
Dzieki