Mały OT w sprawie nieszczęsnej Automatycznej Skrzyni Biegów....Moderatorzy jak uznają, że nie miejsce niech usuną....
To nie wypowiedzenie wojny by nie było - ale jak tak czytam czasem jaki to:
AUTOMAT jest do dupy, nie w tym aucie, i w dodatku automat - to czasem się zastanawiam czy każdy piszący tą opinię miał styczność i praktykę z automatem ....
Ok, przyznaję się - jeżdżę AUTOMATAMI jak tylko mam okazję. Ok, przyznam się - znawcą motoryzacji jakimś nie jestem. Mistrzem kierownicy też - choć rocznie tylko i wyłącznie, prywatnie robię od 45 - 60 tyś rocznie. Mało - dużo - niech każdy oceni sam sobie. Ale wracając do wypowiedzi kolegów na forum:
rrutek pisze:Zdjęcia prasowe roadstera w... automacie

Dlaczego nie? Nie wszyscy chcą mieszać na każdym skrzyżowaniu - są tacy co przy wietrze we
"miejscu gdzie włosy powinny być" chcą jakąś kobiecinę za kolano potrzymać i nadal cieszyć się jazdą bez dachu....
meewosh pisze:i automatem
meewosh pisze:Automat nie w tym modelu, ale ogólnie polecam, sam posiadam w E46. Lubię automaty
Dlaczego nie w tym modelu - tak samo powinniście negować w takim razu Super Samochody choćby Ferrari, Bugatti 16.4 Veyron, Saleen S7, Koenigsegg CCGT.... i pewnie można byłoby ich jeszcze wymieniać....
czester_ pisze:Niestety świat się zmienia:/
Dlaczego
niestety?? Być może dlatego, że kiedyś dojdzie do tego, że tylko na specjalne zamówienie będziesz mógł zamówić z ręczną skrzynią biegów... Ok - może być to prawdą....
Ale tak naprawdę w wielu automatach możesz przejść na ręczną zmianę. Rozumiem - nie ma zgrzytu, nie ma tego smaku wrzucenia biegu - ale nie wszyscy tego potrzebują. Dlatego nie negujcie AUTOMATU bo jest Automatem...
Sam jestem za kupnem ND w "manualu".... - ale dlatego, że "eNC-ek" jeśli wszystko się poukłada zostanie ze mną i będę miał to szczęście że będę mógł i tak i tak pojeździć ..... Czas pokaże....
Ale złego słowa na AUTOMAT nie powiem i raczej będę dociekał kto ma jakie zarzuty do tego rodzaju układu przenoszenia napędu.
Na koniec - AUTOMAT nie nadaje się na MMC
Tak - to smutna prawda.......