ubek pisze:artur pisze:kolejny njus, tym razem z autoexpress
http://www.autoexpress.co...-date-and-price
"19 Aug, 2013 11:20am" to z sierpnia jest
GoMiata wrzuciła to dziś;)
Moderator: Moderatorzy
Arvinski pisze:Jak zrobią otwierane światła - będzie idealnie
Arvinski pisze:"Hit by Miata"
2013-10-18 14:00
Mazda MX-5 GT już wkrótce trafi do produkcji
Jesteśmy już nieco zniecierpliwieni opóźniającymi się pracami nad następcą Mazdy MX-5. Jak wiemy, japoński producent współpracuje z Alfą Romeo tworząc ten model, a jak wiemy, Włoscy producenci z Alfą na czele z niczym się nie spieszą. Włosko-japoński misz-masz może być wybuchowy, ale zanim się o tym przekonamy dostaniemy kolejną wersję obecnej generacji.
Mazda pokazała wariant MX-5 GT na zeszłorocznej imprezie Goodwood Festival of Speed. Co ciekawe, auto w takiej wersji już niedługo trafi do produkcji głównie za sprawą partnera wyścigowego - firmy Jota. W ofercie nowość pojawi się w opcji, jako dodatkowy pakiet wyposażenia. A co konkretnie się zmieni?
Otóż Mazda MX-5 GT dostanie między innymi wzmocnione i utwardzone zawieszenie oraz kilka dodatków do nadwozia, które bardzo mocno będą przypominały te, które zastosowano w modelu koncepcyjnym. Oprócz tego pod maską pojawi się kilka nowości - silnik dostanie nowy ECU oraz sportowy układ wydechowy.
Wszystkie zmiany przełożą się na zwiększenie mocy do około 205 KM. W kuluarach mówi się, że Mazda MX-5 GT będzie kosztowała 35 450 euro i dostanie 3-letnią gwarancję producenta.
Kalin pisze:Nowa trójka wygląda w środku bardzo elegancko, w salonie usłyszałem od dealera, że chcą być porównywani z lexusem, a nie z toyotą czy nissanem.
pmcomp pisze:Witam,
gdzie znajdę nowe oficjalne zdjęcia i jakąś specyfikacje techniczną?
Pozdro
Mazmart pisze:Months ago I hinted that it was far along. I can now say that, for all intents and purposes, it is done; the ND that is. It won't be long before Mazda shows their hand.
Mazmart pisze:Another insider has indicated that we will get the engine that I have been saying all along. Don't expect gobs of power but do expect a great engine and a lighter chassis. Other markets may still get a 'lesser' engine.
grzes pisze:Wiesz do czego to służy? JA wiem ze nie wiesz(...) Człowieku, żebym ja się z Tobą kłócił o takie sprawy to musisz jeszcze spędzić w garażu i internecie pare tysięcy godzin na skrupulatnym uczeniu się tego, czego się w garażu i internecie nauczyć nie da (...)Na żywo, zweryfikujemy kto ma jakie zaplecze merytoryczne(...) bo ja nie mam nic Tobie do udowodnienia...
funky pisze:http://www.autocar.co.uk/car-news/new-cars/new-mazda-mx-5-2015-launch
matpilch pisze:(...)pamiętaj, że dla mas liczy się moment, bo przecież powyżej 3500rpm silniki wybuchają.