DEXTER pisze:Ciekawe czy w 1998 roku tez mowili/pisali, ze nowa NB jest zerznieta z XK8 i Vipera :-p

Moderator: Moderatorzy
marrazz pisze:powiem szczerze, kazdy widzi w tym aucie GT86, CR-z i inne... a dla mnie po skojazenia z d..y. ND nie wyglada jak zadne z nich! jedynie patrzac z boku na tylni blotnik wyglad swiatla przypomina mi jakiegos Jaga. ND jest cudne, jedynie tyl wywoluje u mnie mieszane uczucia. Lzejsza, nizsza, szersza krotsza i niebo ladniejsza od NC, ktore wyglada najgorzej z calej trojki.
a silniki... 1,5 to malo? jak bedzie mial 115KM to bedzie bardzo ok. co maja tam pchac? V8? R6? dajcie spokoj, dla kogos kto jezdzi roadsterem dla przyjemnosci jazdy bez szalenstw na zakretach to idealny silnik. chcesz wiecej? kupisz 2.0. taka dwojka bedzie miala 160KM to i tak bedzie szybsza i lepsza niz NC.
marrazz pisze:Wg mnie dla zwyklego uzytkownika za duzo mocy zabralo by fun z jazdy [...] Co nie zmienia faktu ze licze na MSM Miata z jakims fajnym silnikiem ok 200+KM
szy pisze:co to za przycisk po prawej od ASF / pod wyłącznikiem kontroli trakcji? czujniki parkowania w miacie? :O i to jeszcze w takiej, która ma 392cm długości? przecież wystarczy otworzyć dach i wyciągnąć rękę!
Szczupak pisze:Jalopnik znowu ma najświeższe newsy
http://jalopnik.com/this-is-the-first-p ... 1631872917
"Still, it's good to know that the Miata actually has an engine. That's a step in the right direction."
seba1433 pisze:Gdzieś przeczytałem, że mają być 2 wersje: 1.5 125KM i 2.0 165KM.
DieSpinnePL pisze:
Aha, wszyscy tak próbują wyłapać niuanse, to i ja coś chyba znalazłemOtóż nad podłokietnikiem zauważyłem... przejście do bagażnika
Oj, było by to coś wspaniałego! Dlaczego? Niejednokrotnie zapomniałem z bagażnika butelki wody, a przecież szkoda się zatrzymywać z tak błahego powodu jak pragnienie, gdy jeszcze tyyyyyyle zakrętów przede mną!
zajcol pisze:DieSpinnePL pisze:
Aha, wszyscy tak próbują wyłapać niuanse, to i ja coś chyba znalazłemOtóż nad podłokietnikiem zauważyłem... przejście do bagażnika
Oj, było by to coś wspaniałego! Dlaczego? Niejednokrotnie zapomniałem z bagażnika butelki wody, a przecież szkoda się zatrzymywać z tak błahego powodu jak pragnienie, gdy jeszcze tyyyyyyle zakrętów przede mną!
To schowek na rękawiczki/kanapki/kondomy jest (jak w NC)...