Czaterja kalendarzowa
Moderator: Moderatorzy
- Fiveopac
- Administrator
- Model: NC
- Wersja: 2,5 Turbo
- Kontakt:
Bede pierwszy i chciałbym pogratulowac Funky zapału i chęci do ogarnięcia tego tematu (on tutaj rządzi - jest moderatorem wiec prosze sie go sluchac
) i sponsorowi Eneos za prezenty dla naszych fotografów

To już? zdjęcia na przyszły rok?
propsy za inicjatywę, mi niestety jakiś miesiąc temu aparat odmówił współpracy
(migawka w Nikonie p510 - może ktoś umie naprawić za kwotę niższą niż koszt nowego?
)

propsy za inicjatywę, mi niestety jakiś miesiąc temu aparat odmówił współpracy

Życie jest za krótkie, żeby jeździć nudnymi samochodami.
- funky
- Donator
- Wersja: 1.8
hmmm, p510 i padnięta migawka? spróbuj może tu: http://www.fotoserwiswarszawa.pl/#
I tak, to już
chcemy, żeby foty były strzelane nie tylko jesienią 
I tak, to już

miatasm.com
- Dziubas
- Model: NB
- Wersja: miatasm.com
Fajny pomysł, motywujący do działania. No chyba, że akurat ktoś zimuje mazdę 

Były: NA 1992 1.6, NA 1996 1.8 NB 2000 1.8 Dzik
Są: Dzik V2 - NB/2000/1.8VVT/ITB/EMU oraz Lifted Kameleon NB/2000/1.8/
http://miatasm.com/kameleon-siodmy-kole ... -w-polsce/
https://www.facebook.com/miatasmcom/
Są: Dzik V2 - NB/2000/1.8VVT/ITB/EMU oraz Lifted Kameleon NB/2000/1.8/
http://miatasm.com/kameleon-siodmy-kole ... -w-polsce/
https://www.facebook.com/miatasmcom/
Jak śnieg spadnie u nas to coś może uda mi się pstryknąć. Na razie lipa z zimowym zdjęciem chyba że w strugach deszczu 

- Chalanger
- Donator
- Model: Inny
- Wersja: Brak zabawki
- Kontakt:
Świetny pomysł i cała akcja, rozumiem że wszystkie zdjęcia muszą byś aktualnie robione?
Można ew. wysłać foty zrobione np. w 2014 r. ale nie publikowane i nie wysyłane do kalendarza 2015 ?
Bo mam kilka bardzo ładnych zdjęć robionych latem i "przespałem" temat kalendarza 2015 i trochę szkoda....
Pomyślałem że mógłbym je zgłosić w tym roku w lato w którymś miesiącu...
Można ew. wysłać foty zrobione np. w 2014 r. ale nie publikowane i nie wysyłane do kalendarza 2015 ?
Bo mam kilka bardzo ładnych zdjęć robionych latem i "przespałem" temat kalendarza 2015 i trochę szkoda....
Pomyślałem że mógłbym je zgłosić w tym roku w lato w którymś miesiącu...
Kupię ładną Mx5
-
- Model: Inny
- Wersja: 0.9 Turbo
Tego na pewno nie przewidział regulamin: czy Miaty do kalendarza muszą mieć oryginalne tylne światła? 

1.8 NB LSD A3F była..
wątpię
ale mam lepsze pytanie, które już mi się kiedyś przewinęło:
Czy zdjęcia do kalendarza (mojego autorstwa) muszą przedstawiać moją miatę? (jeśli jakąkolwiek
)
jeśli nie, to czy musi być zawarta zgoda właściciela auta?
I czy miata może być zagraniczna?
pytam, bo już mi się w poprzednich latach przewinęło parę miat V8, stance, itp i miałem dylemat, czy mogę to wysłać do kalendarza...

Czy zdjęcia do kalendarza (mojego autorstwa) muszą przedstawiać moją miatę? (jeśli jakąkolwiek

jeśli nie, to czy musi być zawarta zgoda właściciela auta?
I czy miata może być zagraniczna?
pytam, bo już mi się w poprzednich latach przewinęło parę miat V8, stance, itp i miałem dylemat, czy mogę to wysłać do kalendarza...
- funky
- Donator
- Wersja: 1.8
Otóż to, tak jak napisał matpilch
Co do zdjęć, których jesteśmy autorami i przedstawiają czyjeś auta itd.. Zgłaszający zdjęcie musi być jego autorem lub zdjęcie musi przedstawiać jego samochód. Wtedy potrzebujemy zgody autora na publikację.
Wszyscy wiemy, że często umawiamy się na zdjęcia ekipą, bo nie każdy ma sprzęt/pomysł/ochotę itd. żeby focić swoją miatkę.
I obrazowo, jeśli ja cyknę czyjąś miatę "bo kalendarz" to jeśli ją zgłoszę to nie robię tego na partyzanta tylko przecież rozmawiałem o tym z właścicielem tejże miatki
To kto pierwszy wrzuci foty?

Co do zdjęć, których jesteśmy autorami i przedstawiają czyjeś auta itd.. Zgłaszający zdjęcie musi być jego autorem lub zdjęcie musi przedstawiać jego samochód. Wtedy potrzebujemy zgody autora na publikację.
Wszyscy wiemy, że często umawiamy się na zdjęcia ekipą, bo nie każdy ma sprzęt/pomysł/ochotę itd. żeby focić swoją miatkę.
I obrazowo, jeśli ja cyknę czyjąś miatę "bo kalendarz" to jeśli ją zgłoszę to nie robię tego na partyzanta tylko przecież rozmawiałem o tym z właścicielem tejże miatki

To kto pierwszy wrzuci foty?

miatasm.com
Bardziej mi chodzilo, jak bylem za granica na cars & coffee i strzelilem kilka fot fajnych miat, to czy sie kwalifikuja. Ale fakt, to nasz klubowy kalendarz, a nie ogolny (bynajmniej nie znaleziony w sieci
), dzieki za odpowiedz 
P.S. a kto w niecale dwa tygodnie zdazyl juz pofocic? Tym bardziej, ze jest limit propozycji, obstawiam pierwsze zimowe wrzuty w polowie lutego, a na pewno nie przed opadami śniegu

P.S. a kto w niecale dwa tygodnie zdazyl juz pofocic? Tym bardziej, ze jest limit propozycji, obstawiam pierwsze zimowe wrzuty w polowie lutego, a na pewno nie przed opadami śniegu

- Peecer
- Donator
- Model: ND
- Wersja: 100th Anniversary
Szczupak pisze:...obstawiam pierwsze zimowe wrzuty w polowie lutego, a na pewno nie przed opadami śniegu
W Zakopcu śniegu pod dostatkiem i choć mała stoi w garażu to i ten problem w pewien sposób rozwiązałem - co już jutro postaram się okazać.....

Peecer pisze:Obowiązkowa Klauzula
"Oświadczam, iż jestem autorem załączonych zdjęć lub posiadam prawo do ich rozpowszechniania i powielania. Wyrażam zgodę na wykorzystanie zdjęć w kalendarzu Klubu MX-5 Polska na rok 2016. Wyrażam zgodę obróbkę graficzną przesłanych zdjęć."
W mailu, na rany w mailu klauzula i zdjęcia również

Jest ryzyko - jest przyjemność
A chcesz, żeby to był kalendarz modeli czy żywych miatek?
Pamiętajcie, że to kalendarz dla Was i na Waszych ścianach będzie wisiał
Poza zwycięskimi zdjęciami do kalendarza prawdopodobnie załapią się i inne (tył strony), więc jeśli tak chcesz wykorzystać swoje zgłoszenie to nie widzę przeszkód

Pamiętajcie, że to kalendarz dla Was i na Waszych ścianach będzie wisiał

Poza zwycięskimi zdjęciami do kalendarza prawdopodobnie załapią się i inne (tył strony), więc jeśli tak chcesz wykorzystać swoje zgłoszenie to nie widzę przeszkód

- Peecer
- Donator
- Model: ND
- Wersja: 100th Anniversary
Ok, to to jest moje zgłoszenie. Każdy ma prawo zgłosić Swoją Miatkę a ta, od wczoraj również jest moja.
Jak w poście z fotkami jest to zachęta dla innych. Nie do mnie a do szanownego gremium będzie decyzja należała co w kalendarzu znajdzie się. Jak się komuś spodoba to dlaczego nie.... A jeśli uznane zostanie, że tylko tymi, którymi jeździmy uszanuję i usunę zdjęcia....

Jak wiecie nie tylko szlachetna walka na obiektywy nagrodzona zdjęciem w kalendarzu Was czeka
Sponsor przekazał już część nagród konkursowych. Jakie to nagrody, można podejrzeć tu: viewtopic.php?f=46&t=15770

Mistrz 

"Gdyby Bóg lubił przedni napęd, chodzilibyśmy na rękach"
~Colin McRae
Autopromocja. Zapraszam na foto-fanpage: https://www.facebook.com/Picture68-871358819596568/
~Colin McRae
Autopromocja. Zapraszam na foto-fanpage: https://www.facebook.com/Picture68-871358819596568/
- KyRy
- Moderator
- Model: NA
- Wersja: Chiquita
- Kontakt:
Co do orientacji zdjęć nie ma żadnych wymagań? Bez różnicy czy będzie w pionie czy poziomie?
Są: Chiquita | 93LE | Błękitna Laguna
Były: NA 1.6 92 Blue | NA 1.8 96 Bura | NA 1.6 92 SE | NA 1.6 89 Miata | NA 1.6 93 Smerfeta | NA 1.8 97 Czarna Wdowa | NA 1.6 95 Szczur | NA 1.8 97 Clean Bandit | NA 1.6 96 Merlota | NA 1.6 94 Żaba
Były: NA 1.6 92 Blue | NA 1.8 96 Bura | NA 1.6 92 SE | NA 1.6 89 Miata | NA 1.6 93 Smerfeta | NA 1.8 97 Czarna Wdowa | NA 1.6 95 Szczur | NA 1.8 97 Clean Bandit | NA 1.6 96 Merlota | NA 1.6 94 Żaba