Czaterja Czelendżowa
Moderator: Moderatorzy
-
- Donator
- Model: NB MSM
- Wersja: Szarik
Skoro piszesz że to bzdury to po prostu kłamiesz!
A skoro tak, to nie oczekuj ode mnie złagodzenia tonu!!!
Aha i może zapisz się do PiS'u tam mają podobne pojęcie "prawdy".
Edit: a kwestia Mayka jest najlepszym dowodem Twojego uznaniowego stosowania regulaminu.
A skoro tak, to nie oczekuj ode mnie złagodzenia tonu!!!
Aha i może zapisz się do PiS'u tam mają podobne pojęcie "prawdy".
Edit: a kwestia Mayka jest najlepszym dowodem Twojego uznaniowego stosowania regulaminu.
Rules are made to be broken
Jeżeli uważasz Karola za kłamcę, mohera, czarnego żydowskiego geja, fanatyka, pieniacza, gościa, do którego nie trafiają Twoje logiczne argumenty, to po co ciągniesz tę dyskusję?
A jeśli zależy Ci na udoskonaleniu MMC, dla jakiegoś wspólnego dobra, na rozwiązaniu sytuacji, które Ci nie leżą, to obawiam się, że bez złagodzenia tonu i odrobiny dobrej woli Ci się to nie uda.
Takie ataki kojarzą mi się akurat bardzo z polską polityką, tak ogólnie, nie wchodząc w opcje wyznaniowe, bo nie chciałabym z kolei ja obrazić wielbicieli kaczek, szczególnie tych gumowych ☺
Żyj i daj żyć innym.
Peace!
A jeśli zależy Ci na udoskonaleniu MMC, dla jakiegoś wspólnego dobra, na rozwiązaniu sytuacji, które Ci nie leżą, to obawiam się, że bez złagodzenia tonu i odrobiny dobrej woli Ci się to nie uda.
Takie ataki kojarzą mi się akurat bardzo z polską polityką, tak ogólnie, nie wchodząc w opcje wyznaniowe, bo nie chciałabym z kolei ja obrazić wielbicieli kaczek, szczególnie tych gumowych ☺
Żyj i daj żyć innym.
Peace!
- Arturo_tiburon
- Model: ND
- Wersja: Daga spec
Michał kurde chłopie o co kaman?
Wpuszczamy S2K żeby koledze oddać kase to po pierwsze, po drugie mamy ubaw po pachy jak ja trzeba pchać (nie śmiejemy sie z nieszczescia oczywiście) ..kierowca sie pobawił kolega dostał swoja kasę kilkadziesąt ludzi z imprezy zadowolonych a Ty wyciagasz to jako jakiś argument w dyskusji o zaliczyniu wyników między klasami? Michał proszę Cie kolejny raz ...
Wsadzam turbine albo biore od kumpla 2 auto turbo i wpadam na Kamień i mam 3 miejsce (były dwa uturbione auta tak? ) a na nastepnym MMC proszę o zaliczenie moich punktów do wolnossaków bo już nie mam turbiny? naprawdę dziwisz się , że to się nie dodaje?
Admina poprosze o przeniesienie do czaterii MMC - nie róbmy bałaganu
Wpuszczamy S2K żeby koledze oddać kase to po pierwsze, po drugie mamy ubaw po pachy jak ja trzeba pchać (nie śmiejemy sie z nieszczescia oczywiście) ..kierowca sie pobawił kolega dostał swoja kasę kilkadziesąt ludzi z imprezy zadowolonych a Ty wyciagasz to jako jakiś argument w dyskusji o zaliczyniu wyników między klasami? Michał proszę Cie kolejny raz ...
Wsadzam turbine albo biore od kumpla 2 auto turbo i wpadam na Kamień i mam 3 miejsce (były dwa uturbione auta tak? ) a na nastepnym MMC proszę o zaliczenie moich punktów do wolnossaków bo już nie mam turbiny? naprawdę dziwisz się , że to się nie dodaje?
Admina poprosze o przeniesienie do czaterii MMC - nie róbmy bałaganu

uczestnik wszystkich rund MC do 03' 2020
II vice MC'18 , mistrz MC '17, IV MC'16 , I miejsce Sud WIR'15 , II vice MC'15, mistrz MC'14 WEST, II vice ALL STAR'14 , II vice MC'13. daily mazda od 08 6, cx7, cx5 NBFL->NC->ND > emeryt
II vice MC'18 , mistrz MC '17, IV MC'16 , I miejsce Sud WIR'15 , II vice MC'15, mistrz MC'14 WEST, II vice ALL STAR'14 , II vice MC'13. daily mazda od 08 6, cx7, cx5 NBFL->NC->ND > emeryt
-
- Donator
ddrruu pisze:Jeżeli uważasz Karola za kłamcę, mohera, czarnego żydowskiego geja, fanatyka, pieniacza, gościa, do którego nie trafiają Twoje logiczne argumenty, to po co ciągniesz tę dyskusję?
Żyj i daj żyć innym.
Peace!
Jak na pierwszy post to ładnie sobie dajesz

Zamiast się najpierw przywitać wcinasz się w coś o czym nie masz pojęcia.
Co do Mayka to nie przyjechał swoim autem bo się spsuło czyli tak samo jak z s2k.
Mayk w klasie był trzeci, wiec ludzie na pozycji 4 i dalej tylko by na tym zyskali.
W klasie turbo był tylko Five i ja wiec tutaj tez nikt nie byłby pokrzywdzony.
A jak wiadomo Mayk startował w klasie turbo i tam winny być te punkty zaliczone, tym bardziej że trudno uznać że wolnossacym 1,6 miał większe szanse niż doładowanym

Jeśli według Was wpuszczanie obcej osoby w innym aucie do MMC jest ok a przerzucenie punktów wieloletniemu klubowiczowi nie jest, to rzeczywiście od takiego MMC będę trzymał się z daleka.
Przynajmniej będziecie mieli szanse na pierwsze miejsce

-
- Donator
- Model: NA
- Wersja: PoTurbowana
- Kontakt:
Hantkus pisze:ddrruu pisze:Jeżeli uważasz Karola za kłamcę, mohera, czarnego żydowskiego geja, fanatyka, pieniacza, gościa, do którego nie trafiają Twoje logiczne argumenty, to po co ciągniesz tę dyskusję?
Żyj i daj żyć innym.
Peace!
Jak na pierwszy post to ładnie sobie dajesz![]()
Zamiast się najpierw przywitać wcinasz się w coś o czym nie masz pojęcia.
Zastanow sie czy Ddrruu nie ma pojecia..... czy moze slucha o tym codziennie w domu i doskonale wie OCB....
szanse na pierwsze miejsce sa zawsze miszczuniu

NA'93 TURBO 380HP http://www.facebook.com/MiataTheDriftStory
NBFL'05 -> EX TIBU MMC SPEC MIATA
NCFL'14 LS6.2SC aka Popiołek (w budowie)
NBFL'01 1.8 LiftedMiata by KoKoN
NCFL'11 2.0 N/A aka TriColore
NCFL11 2.0 N/A ex Delfin
NCFL11 2.0 N/A ex Delfin
- Rockatansky
- Donator
Michał co do ddrruu to akurat ma pojęcie, bo jako kibic zaliczyła nie mniej imprez MMC niż każdy z nas,
a Jej nick jest tylko jak się domyślam wynikiem decyzji o wystartowaniu jako pełnoprawny zawodnik, czego gratuluję
a Jej nick jest tylko jak się domyślam wynikiem decyzji o wystartowaniu jako pełnoprawny zawodnik, czego gratuluję

Rockatansky
I miejsce w generalce MMC 2016 klasa 1.8/2.0
I miejsce w generalce MMC 2014 klasa 1.6
IV miejsce w generalce MMC 2013 klasa N/A
I miejsce w generalce MMC 2016 klasa 1.8/2.0
I miejsce w generalce MMC 2014 klasa 1.6
IV miejsce w generalce MMC 2013 klasa N/A
-
- Donator
Rockatansky pisze:Michał co do ddrruu to akurat ma pojęcie, bo jako kibic zaliczyła nie mniej imprez MMC niż każdy z nas,
To super, fajnie że będzie kolejna kobieta

Tylko że ja nie mam szklanej kuli więc nie mogłem tego wiedzieć...a post był pierwszym.
Ślubex spoko, z Tobą mogę się ciąć z przyjemnością nie ryzykując relacji jeśli przegrasz

- Dziubas
- Model: NB
- Wersja: miatasm.com
dla rozładowania atmosfery i powrotu do ontopicu:
Kto pokręci?
Były: NA 1992 1.6, NA 1996 1.8 NB 2000 1.8 Dzik
Są: Dzik V2 - NB/2000/1.8VVT/ITB/EMU oraz Lifted Kameleon NB/2000/1.8/
http://miatasm.com/kameleon-siodmy-kole ... -w-polsce/
https://www.facebook.com/miatasmcom/
- Arturo_tiburon
- Model: ND
- Wersja: Daga spec
Hantkus pisze:
Co do Mayka to nie przyjechał swoim autem bo się spsuło czyli tak samo jak z s2k.
Mayk w klasie był trzeci, wiec ludzie na pozycji 4 i dalej tylko by na tym zyskali.
W klasie turbo był tylko Five i ja wiec tutaj tez nikt nie byłby pokrzywdzony.
A jak wiadomo Mayk startował w klasie turbo i tam winny być te punkty zaliczone, tym bardziej że trudno uznać że wolnossacym 1,6 miał większe szanse niż doładowanym![]()
Jeśli według Was wpuszczanie obcej osoby w innym aucie do MMC jest ok a przerzucenie punktów wieloletniemu klubowiczowi nie jest, to rzeczywiście od takiego MMC będę trzymał się z daleka.
Michał sytuacji gościa S2K nie da się porównać w jakikolwiek sposób z sytacją Mayk'a:
1. S2K nie staruje w MMC
2. nie liczą się punkty
3. cel jego udziału był jasny i opisany powyżej
Tymczasem Ty porónujesz cały czas rzeczy nieporównywalne - nie ma żadnego związku między wypełnieniem miejsca przez gościa w S2K a zaliczeniem punktów z innej klasy jakiemukolwiek zawodnikowi MMC. Chylę czoła wieluletności ale co ma z tego wynikać? Że jak jesteś minimum x lat w klubie to możesz robić takie myki? Michał proszę to naprawdę nie klei się zupełnie.
Akcji pt. punkty z innej klasy przenosimy nie mieliśmy i po prostu najzwyczajniej w świecie to jest nie dość że nie logiczne to niesprawiedliwe. Przykład z Kamienia moim zdaniem jest wymowny - nawiasem do punktacji liczą się 3 z 4 imprez więc generalnie o co kaman ? jak nie może byc na jednym wypadzie to ma jeszcze 3 do zrobienia wyniku, następna WEST ma w klasie FI 4 zapisanych no nie wiem gdzie łatwiej się wbic na podium jak w FI

Na koniec przy długiego wywodu :
"Jeśli według Was wpuszczanie obcej osoby w innym aucie do MMC jest ok a przerzucenie punktów wieloletniemu klubowiczowi nie jest, to rzeczywiście od takiego MMC będę trzymał się z daleka.
Przynajmniej będziecie mieli szanse na pierwsze miejsce"
Michał jeździmy do Ciebie i generalnie na WEST żeby była zabawa , żeby było się z kim poganiac - cała frajda polega na tym ,ze jest się z kim porównać. Ty delikatnie mówiac masz w powazaniu Ułeż i szanuję decyzję lecz jako jeden z organizatorów MMC powinieneś sam od siebie wymagać trochę więcej... napewno ludzie wymagają trochę więcej od Ciebie

motto dnia ...mniej pisania więcej upalania

uczestnik wszystkich rund MC do 03' 2020
-
- Donator
Artur dlaczego niby nie można tego porównywać?? Tu i tu masz nagięcie czy złamanie regulaminu. Podałem Ci konkretne fakty dlaczego nikt by na tym nie stracił...kontrargumentów nie ma. Wobec kogo niby jest to niesprawiedliwe? Wobec kogo nieuczciwe? Kto byłby pokrzywdzony? Dyskutujmy ale przy pomocy faktów nie sloganów.
Nie chcę się z Tobą sprzeczać bo nie Ty jesteś tu stroną. Szkoda że dyskusja z Karolem wygląda tak że moje argumenty zawsze kwituje jednym słowem "bzdura". Trudno się w obliczu zaklinania faktów nie denerwować naprawdę!
Karol chce z tego cyklu zrobić full pro a ja uważam że na obecnym etapie to śmieszna wizja i bez aspektu szkoleniowego ta impreza umrze albo będzie kosztować 1k/osobę. Zresztą majkel jest tego samego zdania, ale rozumiem jego milczenie.
To jest całe clue konfliktu ale oczywiście jeśli to jest dla kogoś niewygodne bo jego racja jest najmojsza to wszystko zawsze kwituje słowem 'bzdura". Jak jest prawda i o czym rozmawialiśmy przez telefon wiele razy sam wiesz Himber.
A to co napisałem to nie żarcik. Jeśli tak to ma wyglądać to Gostyń będzie moją ostatnią imprezą MMC jako organizator, a Jaszczomp ostatnią jako zawodnik.
Uważałem tworzenie klasy 1,6 za bezcelowe...a teraz mogę powiedzieć że się myliłem, bo to był dobry pomysł. Szkoda że niewielu ma jaja żeby cos napisać szczerze a w razie fakapa przyznać się do błędu.
Martwym bykiem mi leży jak mnie ludzie postrzegają. Liczy się dla mnie niewielu a Oni mnie znają.
Pozostali niech sobie myślą co chcą, opijam ich zdrowie zimnym radlerkiem
Nie chcę się z Tobą sprzeczać bo nie Ty jesteś tu stroną. Szkoda że dyskusja z Karolem wygląda tak że moje argumenty zawsze kwituje jednym słowem "bzdura". Trudno się w obliczu zaklinania faktów nie denerwować naprawdę!
Karol chce z tego cyklu zrobić full pro a ja uważam że na obecnym etapie to śmieszna wizja i bez aspektu szkoleniowego ta impreza umrze albo będzie kosztować 1k/osobę. Zresztą majkel jest tego samego zdania, ale rozumiem jego milczenie.
To jest całe clue konfliktu ale oczywiście jeśli to jest dla kogoś niewygodne bo jego racja jest najmojsza to wszystko zawsze kwituje słowem 'bzdura". Jak jest prawda i o czym rozmawialiśmy przez telefon wiele razy sam wiesz Himber.
A to co napisałem to nie żarcik. Jeśli tak to ma wyglądać to Gostyń będzie moją ostatnią imprezą MMC jako organizator, a Jaszczomp ostatnią jako zawodnik.
Uważałem tworzenie klasy 1,6 za bezcelowe...a teraz mogę powiedzieć że się myliłem, bo to był dobry pomysł. Szkoda że niewielu ma jaja żeby cos napisać szczerze a w razie fakapa przyznać się do błędu.
Martwym bykiem mi leży jak mnie ludzie postrzegają. Liczy się dla mnie niewielu a Oni mnie znają.
Pozostali niech sobie myślą co chcą, opijam ich zdrowie zimnym radlerkiem

A koszulki będą na gwiazdkę
chyba że już będzie edycja na 2015 rok...
bo obiecanki cacanki a maj i czerwiec się skończyły....

chyba że już będzie edycja na 2015 rok...

bo obiecanki cacanki a maj i czerwiec się skończyły....

Pozdrawiam
Jaro
MX-5 NA 1.6T
Jaro
MX-5 NA 1.6T
Przepraszam Jaro, brakuje czasu i czasami rąk do pracy. Nie samym MMC człowiek żyje. Uzbrój się w cierpliwość, a zostanie Ci to wynagrodzone. Z gadżetów dzięki Mazda Polska są kubki rozdawane podczas rund, których wcześniej nikt nie zapowiadał. Są na każdej rundzie począwszy od II WEST. Pojaw się, a dostaniesz
Hantkusie i Twoja "prawdo", odpowiem Ci NIC. Dla dobra MMC nie zamierzam z Tobą dyskutować na publicznym forum, chcesz spotkajmy się i wyjaśnijmy Twoje wątpliwości. Żaden punkt regulaminu nie został złamany. Interpretuj to sobie jak chcesz. Zakończmy to po prostu. Nie godne to organizatorów. Tyle.
Każdy zainteresowany może skontaktować się ze mną na PW, mailowo, telefonicznie. Zapraszam.

Hantkusie i Twoja "prawdo", odpowiem Ci NIC. Dla dobra MMC nie zamierzam z Tobą dyskutować na publicznym forum, chcesz spotkajmy się i wyjaśnijmy Twoje wątpliwości. Żaden punkt regulaminu nie został złamany. Interpretuj to sobie jak chcesz. Zakończmy to po prostu. Nie godne to organizatorów. Tyle.
Każdy zainteresowany może skontaktować się ze mną na PW, mailowo, telefonicznie. Zapraszam.
-
- Donator
himber pisze: Hantkusie i Twoja "prawdo", odpowiem Ci NIC. Dla dobra MMC nie zamierzam z Tobą dyskutować na publicznym forum, chcesz spotkajmy się i wyjaśnijmy Twoje wątpliwości. Żaden punkt regulaminu nie został złamany. Interpretuj to sobie jak chcesz. Zakończmy to po prostu. Nie godne to organizatorów. Tyle.
Ok zakończmy.
Czy wiadomo kiedy będzie regulamin techniczny na przyszły rok? Klasy, wymagania co do bezpieczeństwa itp? Pamiętam że była kiedyś dyskusja o obowiązkowych roll barach w przeszłym roku, co było by problemem np. dla NC PRHT...
mszczyrek pisze:Czy wiadomo kiedy będzie regulamin techniczny na przyszły rok? Klasy, wymagania co do bezpieczeństwa itp? Pamiętam że była kiedyś dyskusja o obowiązkowych roll barach w przeszłym roku, co było by problemem np. dla NC PRHT...
NC PRHT jak każde inne NC posiada fabryczny rollbar

można dyskutować nad jego przydatnością ale myślę, że bardziej chodzi o NA i NB pozbawione jakiekolwiek ochrony w przypadku wydachowania..
miata lov!
-
- Donator
- Wersja: 1.8
Była długa dyskusja i moim zdaniem to kosmiczna bzdura która tylko doprowadzi do naturalnej śmierci całej serii ze względu na brak frekwencji. Szczególnie patrząc przez pryzmat kłopotów z frekwencją na west, gdzie klimat jazdy po torach dopiero raczkuje.
była czerwona NA 1.6 -> II wice mistrz MMC West 2014 w klasie 1.6
NC, pod plastikową osłoną, ma seryjne coś co może być uznane za rollbar. Zawsze można pokusić się o custom
http://forum.miata.net/vb/showthread.php?t=423593
A serio rollbar w NA czy NB jest mocno wskazany, przy obecnych cenach rynkowych to raptem 4-5 tankowań, a może uratować życie. Dziwie sie mszczyrek, że sam śmigasz na trackdaye bez rollbara.
W tym momencie nie wiem co będzie wymagane w 2015, bliżej października wyjaśni się wszystko.
...
Matusz, to że komuś stanie się większa czy mniejsza krzywda jest więcej niż pewne. Taka jest statystyka. Żaden normalny organizator nie weźmie sobie na barki takiej odpowiedzialności. W tak słabym momencie organizator chciałby mieć pewność że zrobił wszystko żeby dobrze zabezpieczyć imprezę... w 2013 duża część ludzi marudziła z powodu planowanych obowiązkowych kasków. Teraz będą marudy na rollbar. Normalne. Nie mniej nie nazywałbym "kosmiczną bzdurą" czegoś co może Ci pomóc ocalić tyłek.

A serio rollbar w NA czy NB jest mocno wskazany, przy obecnych cenach rynkowych to raptem 4-5 tankowań, a może uratować życie. Dziwie sie mszczyrek, że sam śmigasz na trackdaye bez rollbara.
W tym momencie nie wiem co będzie wymagane w 2015, bliżej października wyjaśni się wszystko.
...
Matusz, to że komuś stanie się większa czy mniejsza krzywda jest więcej niż pewne. Taka jest statystyka. Żaden normalny organizator nie weźmie sobie na barki takiej odpowiedzialności. W tak słabym momencie organizator chciałby mieć pewność że zrobił wszystko żeby dobrze zabezpieczyć imprezę... w 2013 duża część ludzi marudziła z powodu planowanych obowiązkowych kasków. Teraz będą marudy na rollbar. Normalne. Nie mniej nie nazywałbym "kosmiczną bzdurą" czegoś co może Ci pomóc ocalić tyłek.
Ja już raz jechałem na dwóch bocznych kołach, bo ściąłem za mocno zakręt, podbiło mnie na murku z opon (3 opony na wysokość, poskręcane wszystko razem), a nie był to wcale bardzo szybki tor, bo gokartowy, uwierz mi że cieszyłem się z posiadania rollbara, bo niewiele brakowało do rolki i też uważam że to dobry pomysł aby wpisać to w regulamin, z dużym wyprzedzeniem aby ludzie mieli czas na zakup i montaż.
- Chalanger
- Donator
- Model: Inny
- Wersja: Brak zabawki
- Kontakt:
himber pisze: A serio rollbar w NA czy NB jest mocno wskazany, przy obecnych cenach rynkowych to raptem 4-5 tankowań, a może uratować życie. Dziwie sie mszczyrek, że sam śmigasz na trackdaye bez rollbara.
...
popieram

Kupię ładną Mx5
-
- Donator
- Model: NA
- Wersja: PoTurbowana
- Kontakt:
Tym bardziej ze fajnego rolla mozna kupic za 700 zl.
NA'93 TURBO 380HP http://www.facebook.com/MiataTheDriftStory
NBFL'05 -> EX TIBU MMC SPEC MIATA
NBFL'01 1.8 LiftedMiata by KoKoN
NCFL11 2.0 N/A ex Delfin
NCFL11 2.0 N/A ex Delfin
Jestem tu nowy, niewiele wiem... tym chętniej się wypowiem
1. Roll jak najbardziej - z bezpieczeństwem nie można dyskutować.
Ale trzeba dać możliwość nowicjuszom, którzy jeszcze nie wiedzą, czy MMC jest dla nich, czy czują klimat tej imprezy, aby spróbowali jazdy na torze bez takich inwestycji i "wiercenia" w aucie. Dla wielu nowych kierowców konieczność takiej ingerencji w nowo zakupione, często wymarzone od dzieciństwa auto będzie odstraszająca.
2. Utworzenie na stałe klasy "Gość" uważam za zasadne. Jest tu w dziale: "Auta zastępcze" kilka pojazdów, które też chętnie przewietrzyłyby się na torze. A jeśli pojawią się jacyś "zewnętrzni" to też będzie ciekawie... a prędzej czy później i tak zarażą się mx'em
Klasę "Gość" ograniczyłbym do np. max. 8 aut na wyścig.

1. Roll jak najbardziej - z bezpieczeństwem nie można dyskutować.
Ale trzeba dać możliwość nowicjuszom, którzy jeszcze nie wiedzą, czy MMC jest dla nich, czy czują klimat tej imprezy, aby spróbowali jazdy na torze bez takich inwestycji i "wiercenia" w aucie. Dla wielu nowych kierowców konieczność takiej ingerencji w nowo zakupione, często wymarzone od dzieciństwa auto będzie odstraszająca.
2. Utworzenie na stałe klasy "Gość" uważam za zasadne. Jest tu w dziale: "Auta zastępcze" kilka pojazdów, które też chętnie przewietrzyłyby się na torze. A jeśli pojawią się jacyś "zewnętrzni" to też będzie ciekawie... a prędzej czy później i tak zarażą się mx'em

Klasę "Gość" ograniczyłbym do np. max. 8 aut na wyścig.
- Dziubas
Szymek - z tym rollbarem z jednej strony się zgadzam.
Z drugiej strony, skąd pewność, że świeżaka nie poniesie gdzieś w miejscu w którym nikt by się nie spodziewał.
Może rozwiązaniem byłyby jazdy bez rollbarów tylko z instruktorami i pod warunkiem bezwzględnego posłuchu wobec tychże. Tyle że jazd z instruktorami siłą rzeczy jest mniej, trzeba czekać, co może być frustrujące...
Albo zrzuta na chrupka a'la Qbatronowa maszinu i dorzucamy i rollbar i pedały dla instruktora
Z drugiej strony, skąd pewność, że świeżaka nie poniesie gdzieś w miejscu w którym nikt by się nie spodziewał.
Może rozwiązaniem byłyby jazdy bez rollbarów tylko z instruktorami i pod warunkiem bezwzględnego posłuchu wobec tychże. Tyle że jazd z instruktorami siłą rzeczy jest mniej, trzeba czekać, co może być frustrujące...
Albo zrzuta na chrupka a'la Qbatronowa maszinu i dorzucamy i rollbar i pedały dla instruktora

ciupas pisze:Szymek - z tym rollbarem z jednej strony się zgadzam.
Może warto wrócić do dyskusji o klasie Pro. Z trudniejszą trasą, ale i z większymi obostrzeniami, rollbar, kombinezon etc, wszystko z papierami a nie chińskie, opinia rzeczoznawcy o sposobie montażu itd

Po
eM
chwilowo bezmiatowy 
była: BlackBird (Ptaszyna) NBfl'03 1.8 Memories --> http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewtopic.php?t=1149
był: Ptaszor NA'96 1.8 (BP-Z3)--> http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewtopic.php?t=4852
jest: "Saabina" Saab96 V4 '76 --> http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewtopic.php?t=9196
jest: Hieronim.......

była: BlackBird (Ptaszyna) NBfl'03 1.8 Memories --> http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewtopic.php?t=1149
był: Ptaszor NA'96 1.8 (BP-Z3)--> http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewtopic.php?t=4852
jest: "Saabina" Saab96 V4 '76 --> http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewtopic.php?t=9196
jest: Hieronim.......
- Dziubas
majkel pisze:Może warto wrócić do dyskusji o klasie Pro. Z trudniejszą trasą, ale i z większymi obostrzeniami, rollbar, kombinezon etc, wszystko z papierami a nie chińskie, opinia rzeczoznawcy o sposobie montażu itd![]()
I 5 osób będzie jeździć?
Poza tym Majkel, niektórzy miewają problem z doczytaniem żartów i zaraz będzie znowu o napince...
Z tego co wiem o MMC 2015 mowa jest o rollbarach.
Jedna osoba wbrew swojej woli weszła w posiadanie kombinezonu i wystarczy

moim skromnym zdaniem Ci co zaczynają przygodę z mmc sami dojdą do tego, że chcą mieć rollbar
ja na ten przykład jeszcze się nie dorobiłem rolla
co skutkuje tym, że jeżdżę bardzo zachowawczo
więc okupuje tył tabeli z wynikami
wszystko polega na samokontroli
niektórym może jej brakować i to może być problem...
może rzeczywiście warto wymusić inwestycję tych kilku stówek
rolla zawsze można odsprzedać
ja na ten przykład jeszcze się nie dorobiłem rolla
co skutkuje tym, że jeżdżę bardzo zachowawczo
więc okupuje tył tabeli z wynikami
wszystko polega na samokontroli
niektórym może jej brakować i to może być problem...
może rzeczywiście warto wymusić inwestycję tych kilku stówek
rolla zawsze można odsprzedać
- Chalanger
- Donator
- Model: Inny
- Wersja: Brak zabawki
- Kontakt:
Na pewno nie jest to kwestia pieniedzy bo wydatek poniżej tysiąca złotych w stosunku do innych wydatków na samochód jest kroplą w morzu....myślę bardziej że jest to kwestia myślania co nie raz czytałem: "nie jeżdżę sportowo to po co mi rollbar"...
Równie dobrze można napisać: nie jeżdżę sportowo to po co dobre opony jak można kupić najtańsze chińskie, po co pasy jak można jeździć bez i td. i tp....sorry ja nie jeżdże na codzień tak sportowo bo i też nie mam czym ze swoim silnikiem ale nie wyobrażam sobie jazdy bez rolla bo to auto fabrycznie takiego bezpieczenstwa nie gwarantuje-stad sam sie tym zajalem bo po co mialem kupowac i placic grube pieniadze jak moglem zrobic go sam-a potem już poszlo i pojawily sie wszystkie mozliwe wzoru bo akurat mam takie mozliwosci i caly warsztat pod reka.
Decyzja nalezy do kazdego-ja innej opcji nie widze i wracajac do obowiazku na MMC to obowiazkowy powinien byc: kask, pasy, gasnica, rollbar.
pozdro.
Równie dobrze można napisać: nie jeżdżę sportowo to po co dobre opony jak można kupić najtańsze chińskie, po co pasy jak można jeździć bez i td. i tp....sorry ja nie jeżdże na codzień tak sportowo bo i też nie mam czym ze swoim silnikiem ale nie wyobrażam sobie jazdy bez rolla bo to auto fabrycznie takiego bezpieczenstwa nie gwarantuje-stad sam sie tym zajalem bo po co mialem kupowac i placic grube pieniadze jak moglem zrobic go sam-a potem już poszlo i pojawily sie wszystkie mozliwe wzoru bo akurat mam takie mozliwosci i caly warsztat pod reka.

Decyzja nalezy do kazdego-ja innej opcji nie widze i wracajac do obowiazku na MMC to obowiazkowy powinien byc: kask, pasy, gasnica, rollbar.
pozdro.

Kupię ładną Mx5
- Alex
- Donator
- Model: NC
- Wersja: Niseko
- Kontakt:
ApAcHoS pisze:popieram
te, lobbysta

pozdrawiam
Alex
były: NC 2.5 , NA 1.6/90+ jest: Niseko 2.5/RomDrop
182HP/242Nm
A forum post should be like a skirt. Long enough to cover the subject material, but short enough to keep things interesting
https://alexengineering.pl
Alex

były: NC 2.5 , NA 1.6/90+ jest: Niseko 2.5/RomDrop

A forum post should be like a skirt. Long enough to cover the subject material, but short enough to keep things interesting
https://alexengineering.pl
-
- Donator
ciupas pisze:Poza tym Majkel, niektórzy miewają problem z doczytaniem żartów i zaraz będzie znowu o napince...
Ze zrozumieniem jak już