Wasze doświadczenia z firmami Detailing'owymi.
Moderator: Moderatorzy
Witam. Przyglądałem się ostatnio kondycji lakieru i nie wygląda to najgorzej ale....zawsze może być lepiej. Pomimo że regularnie dbam o lakier to chodzi za mną by po zimie oddać auto w ręce osób które wiedzą co robią
Korzystał ktoś z tego typu usług, chodzi mi konkretnie o korektę lakieru i jego zabezpieczenie. Może macie jakieś sprawdzone i zaufane salony w Trójmieście ?

Salony samochodowe itp to sobie odpuść... do takich zabiegów musi być osoba która ma pojęcie, zaplecze, i odpowiedni sprzęt, środki, chemie itp... na pewno odradzam polerek za kwotę 200-300zł typu lakiernicy itp... bo po dwóch myciach zobaczysz ogrom Hologramów więcej szkód niż przed....a jednak lakieru za każdym razem ubywa.... więc jak już to robić to profesjonalnie tak aby ten zabieg było można z powrotem za parę lat powtórzyć.... jeśli chodzi o trójmiasto Car Spa ma chyba tam gdzieś swój odział a ogólnie to wpadnij na kosmetykaaut.pl tam na pewno znajdziesz kogoś z trójmiasta i należycie za godne pieniądze zajmie się twoją miatą w należyty sposób wypoleruje, zaimpregnuje, na woskuję czymś dobrym;-) i śmiem twierdzić, że w kraju takich osób nam przybywa;-) .... Jeśli masz czas i garaż... polecam poczytać.... i samemu się nauczyć i swoje auto pieścić wedle potrzeb;-) wosk na lato... na zime... a może powłoka kwarcowa? może coś innego fajna zabawa dużo FUNU polecam!
-
Zanim odwiedzisz forum kosmetykaaut.pl i zanim zagłębisz się w temat detailingu samochodowego, pamiętaj tylko, że później nic już w kwestii czystości Twojego auta nie będzie takie samo...
po pierwszych zabawach w garażu już nie będziesz potrafił tak po prostu umyć samochodu... 

Łukasz Kaszuba pisze:pamiętaj tylko, że później nic już w kwestii czystości Twojego auta nie będzie takie samo...
Dokładnie.. Po zabawach z aktywną pianą, myciem na dwa wiadra i glinkami żadne inne nie istnieje....Tylko trzeba sobie na to dać trochę czasu i wszystko robić powoli, dokładnie.. Transformacja z niechluja w pedanta u mnie trwała bardzo krótko..
I don't like being overtaken. It's a sign of weakness.
Łukasz Kaszuba pisze:Zanim odwiedzisz forum kosmetykaaut.pl i zanim zagłębisz się w temat detailingu samochodowego, pamiętaj tylko, że później nic już w kwestii czystości Twojego auta nie będzie takie samo...![]()
Zgadzam się z tobą w 100%

a jak widzisz jak ktoś myje auto nie mając pojęcia zastanawiasz się co on do cholery robi... jesu ale rysuje lakier itp hehehe Pozdrawiam maniaków;-)
Panowie pytam o salony detalingu z tego powodu iż nie mam warunków wykonania tych czynności sam. Forum KA znam dosyć dobrze. Pewnych zachowań się nauczyłem. A o jedynym Trójmiejskim tego typu przybytku(Car Spa) nie przeczytałem ani jednej dobrej opinii.
Wiesz co, jest w Gdyni bodajże koło wielkopolskiej taki zakład. Będę w poniedziałek jechał do Ikei to mogę pojechać poszukać. Przynajmniej był jak byłem tam ostatnio, czyli w lipcu. Ewentualnie popytam o ceny usług jak chcesz..
Edit: Znalazłem. Nazywa się to Jaxaauto, jest na łowickiej 6 w gdyni. Zaraz po prawej stronie jak wjedziesz na Łowicką z Wielkopolskiej..
Tak swoją drogą. Ja też nie mam warunków. Ale kombinuje z jeżdżeniem do znajomych od czasu do czasu, bo nie mam ochoty płacić 500zł za czyszczenie wnętrza, skoro sam mogę, albo za polerkę 2tys...
Edit: Znalazłem. Nazywa się to Jaxaauto, jest na łowickiej 6 w gdyni. Zaraz po prawej stronie jak wjedziesz na Łowicką z Wielkopolskiej..
Tak swoją drogą. Ja też nie mam warunków. Ale kombinuje z jeżdżeniem do znajomych od czasu do czasu, bo nie mam ochoty płacić 500zł za czyszczenie wnętrza, skoro sam mogę, albo za polerkę 2tys...
offthe pisze:Wiesz co, jest w Gdyni bodajże koło wielkopolskiej taki zakład. Będę w poniedziałek jechał do Ikei to mogę pojechać poszukać. Przynajmniej był jak byłem tam ostatnio, czyli w lipcu. Ewentualnie popytam o ceny usług jak chcesz..
Dzięki sprawdzę ten kontakt. Mi chodzi tylko wyłącznie o polerkę. Jeśli cena będzie obłędna to sobie daruję.
dzisiaj już zaliczyłem matarnię, więc tam nie pojadę, ale jeśli chodzi o polerki, a raczej (w przypadku studiów detailingowych) korekty lakieru, to nie liczyłbym tutaj na koszty rzędu 500zł.. Za 200 machnie tobie lakiernik, któremu się nie chce bawić w mycie na dwa wiadra, glinkowanie itp.. ale studio weźmie od Ciebie więcej..Dlatego ja sobie sam na wiosnę chcę to zrobić. kupić maszynę i pasty i oblecieć auto po swojemu. Najwyżej będę poprawiał, ale będzie to zrobione tak jak ja chce...