Nowe fotoradary w Łodzi :)

Rozmowy inne, nie koniecznie o MX-5 ... wchodzisz tu na własną odpowiedzialność.

Moderator: Moderatorzy

zoharek
Model: Inny
Wersja: Subaru Outback H6

30 lis 2012, 15:58

Co najmniej od wczoraj w Łodzi na Piłsudskiego przy stadionie Widzewa, w stronę centrum staje srebrne nowe Mondeo i robi fotki. Miejsce o tyle niedobre, że niewiele wcześniej jest fotoradar stacjonarny i się przyśpiesza :) Wczoraj zobaczyła go narzeczona (nie wiem czy złapał ją czy kogoś :nonono: ), a dzisiaj prawdopodobnie złapał Mondeo które jechało sporo szybciej ode mnie (mam filma :mrgreen: jakby jednak mnie, będę się spierał :cool: )

O to to:

PS. Wygląda na to, że to nowy nabytek ITD :)

WE 587CW - Ford Focus - srebrny - Delegatura Centralna - Łódź
WE 590CW - Ford Mondeo - srebrny - Delegatura Centralna - Łódź

Źródło: http://www.wykop.pl/ramka/1335939/itd-wykonala-pierwszy-przejazd-jednym-z-nowych-fordow-z-fotoradarem/

PPS. I takie coś znalazłem :ryjezesmiechu: :turla:

http://www.youtube.com/watch?v=KckjYVki0-s
Ostatnio zmieniony 30 lis 2012, 16:57 przez zoharek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
polokokt
Donator
Donator
Model: NC FL
Wersja: 2.0 Sport

30 lis 2012, 16:51

tia, w Wawie też mamy trochę nowości. Wideoradar na trzypasmowej ulicy z ograniczeniem do 30km/h (już się pochwalili, że chyba w tydzien zrobił ponad 1000 zdjęć. Albo w moim kierunku, ustawiony w połowie długiej prostej z trzema pasami, gdzie jest znów ograniczenie do 60km/h (a mogli postawićten radar 500 metrów dalej, na dużym skrzyzowaniu, gdzie dochodzi do wielu kolizji, ale pewnie tam nie zarobiłby tyle....).
I jeszcze zapowiadaja kontrole kaskadowe......
strasznie mnie wkurza to podejscie. Normalnie chyba te wszystkie formacje "niepolicyjne" (SM, ITD....) maja jakis wewnętrzny konkurs, kto bardziej złupi kierowców i zrobi wiekszy wklad do budżetu. Bo jedyne co sie slysze, że Ci to kupili X nowych radarów a tamci to X nowych samochodow z wideorejestratorami... a wszystkie te sluzby zostaly poczatkowo powolane w zupelnie innym celu.
Nie wiem, mam CB wiec nie grzeje mnie to jakos bardzo. Ale ostatnie "poczynania" różnych służb tak mnie wkurzaja, ze dzisiaj przejechalem z Okęcia do Legionowa przez całą Warszawę (~35km) nie przekraczając nigdzie dozwolonej prędkości. I wiecie co, nawet radiowozy mnie wyprzedzały. Jedynie nauki jazdy jechały równo ze mną
zoharek
Wersja: Subaru Outback H6

30 lis 2012, 17:02

Mnie tylko zastanawia, czy kontrola takiego rodzaju może się odbyć bez znaku 'kontrola drogowa' ustawionego wcześniej? Znak jest, ale przed fotoradarem kilkaset metrów wcześniej, a w międzyczasie są dwa skrzyżowania, które odwołują znaki (zakaz zatrzymywania jest po każdym powtórzony, kontrola już nie).
matpilch
Donator
Donator

30 lis 2012, 17:25

też już czarne mondeo spotkałem, ale jako grzeczny kierowca nie miałem okazji poznać bliżej :mrgreen:
miata lov!
CC_Bartek

03 lut 2013, 13:45

Często latam tamtędy - dzięki za ostrzeżenie :D

Pozdrawiam
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Chalanger
Donator
Donator
Wersja: Brak zabawki
Kontakt:

04 lut 2013, 8:54

polokokt pisze:tia, w Wawie też mamy trochę nowości. Wideoradar na trzypasmowej ulicy z ograniczeniem do 30km/h (już się pochwalili, że chyba w tydzien zrobił ponad 1000 zdjęć

Modlińska ? :razz:
Kupię ładną Mx5
Awatar użytkownika
polokokt
Donator
Donator
Model: NC FL
Wersja: 2.0 Sport

04 lut 2013, 9:24

nie, ten do 30 jest na Wisłostradzie, przed zamknietym obecnie tunelem.
Na Modlińskiej jest ograniczenie do 60
ODPOWIEDZ