przednie chlapacze
Moderator: Moderatorzy
pasują czy też nie, oto jest pytanie, a ja napiszę, że są bardzo praktyczne i autko mniej cierpi 

- Kim Son San
- Model: ND
- Wersja: 200+
- Kontakt:
matkobosko, byle kałuża i przez brak chlapaczy z przodu mam fontannę od świateł po dach... poproszę 2!
ex-NA 1992 1.6 turbo Winning Blue
ex-NA 1994 1.6 turbo Brilliant Black
ND 2015 2.0
ex-NA 1994 1.6 turbo Brilliant Black
ND 2015 2.0
- niemampojeciaa
- Model: Inny
a ja ostatnio kupiłem sobie cały komplet na przód i tył za całe 150 pln-ów
teraz są u pana malarza bo były trochę zużyte ale będą piękne 

-
azbest1983 pisze:Właściwie to mam kilkadziesiąt fotek Merlot i znalazłem może 2 z chlapaczami, oto jedno z nich:
jak wieść gminna niesie chlapacze były w pakiecie tylko na rynek amerykański i japoński. Montował je dealer lub klient dostawał 'do reki' do ewentualnego montażu.
Ponieważ mieszkam na wsi, gdzie kałuże bywają szersze od drogi, to zainwestowałem w przednie "błotochrony" i jestem z tego bardzo rad. Teraz moje progi i drzwi znacznie dłużej są czystsze.
Przy okazji
podczas zakupu zrobiłem klasyczny błąd i nabyłem do NB i oczywiście nie pasują dokładnie. Nawet nie założyłem (za to zdążyłem pomalować
). Teraz noszą barwę mojego NA, czyli SU (classic red) i spokojnie czekają na amatora.
Dałem za nie 150 zł, i chciałbym je odzyskać, gdyby ktoś był chętny
Przy okazji

516 566 767
Piszę poprawnie po polsku.
Piszę poprawnie po polsku.
vox pisze:podczas zakupu zrobiłem klasyczny błąd i nabyłem do NB i oczywiście nie pasują dokładnie. Nawet nie założyłem (za to zdążyłem pomalować). Teraz noszą barwę mojego NA, czyli SU (classic red) i spokojnie czekają na amatora.
masz fotki?
Słuchajcie, ja się przejechałem na chlapaczach przednich w poprzednim aucie - zbierał się pod nimi kurz i woda co skutkowało rdzewieniem progów. Czy ktoś widział może błotnik po zdemontowanych chlapaczach przednich po powiedzmy 1,5 roku użytkowania ? Moze w MX-5 nic się nie dzieje, ale ja obawy mam co do tego wynalazku...
george79
-
Spidi pisze:Fakt - szczególnie biorąc pod uwagę miłość MX5 do rudego koloru warto tego moda poważnie przemyśleć...
Eee tam. Miaty rdzewieją z tyłu, to nie Mazda 3..,
Stay Tuned!
Nie ma boga nad JDM a Tsuchiya jest jego prorokiem.
bez chlapaczy tez rdzewieje bo wszystko obija rant blotnika i lakier schodzi i rdzewieje
hella_flush pisze:Spidi pisze:Fakt - szczególnie biorąc pod uwagę miłość MX5 do rudego koloru warto tego moda poważnie przemyśleć...
Eee tam. Miaty rdzewieją z tyłu, to nie Mazda 3..,
No właśnie - rdzewieją z tyłu dlatego, że mają do tego doskonałe warunki(brud i wilgoć mają się gdzie gromadzić od strony nadkola + zaniedbane w niektórych egzemplarzach kanały odpływowe).
Chlapacze z przodu mogą dać podobny choć może nie tak spektakularny w skutkach efekt...

SPIDI
-
rafik14, większość użytkowników Miat ma problem z czyszczeniem kanałów odpływowych a Ty się łudzisz, że odkręcali by nadkola...
Stay Tuned!