Moderator: Moderatorzy
Oczywiście, nie twierdzę, że nie. Co nie zmienia faktu, że tak to w moim przypadku funkcjonuje i to dla mnie spory minus.
leasing albo wynajem jest tylko dla osoby prow. działalność gosp.
No jak. Nieprawdakolega zdzicha pisze: ↑04 cze 2020, 19:02leasing albo wynajem jest tylko dla osoby prow. działalność gosp.
Proszę bardzo
Początek i punkty 1, 4 i 5 zależą od Twojej konkretnej umowy (np. ja mam udział własny 1000 zł).pirul pisze: ↑04 cze 2020, 9:12Natomiast trzeba pamiętać o udziale własnym w szkodach spowodowanych przez Ciebie. Będą próbowali skórę z Ciebie zedrzeć. Znajomemu za dziurę w fotelu w mondeo (rozbił szklankę w aucie) policzyli 4500pln bo uznali, że cały fotel jest do wymiany.
1. limity kilometrów (20000km rocznie czyli 10000km na mój okres użytkowania, każdy dodatkowy kilometr 0,35pln)
2. nic nie przerobisz jeśli masz ochotę (nie zamontujesz haka, np. w moim przypadku kupować co 6mcy inny nowy bagażnik na dach pod boxa to jakaś paranoja tym bardziej, że to auta, do których jeszcze nie ma akcesoriów innych niż OE, ale to akurat by Cię nie dotyczyło)
3. wieczne użeranie się z obsługą u dealerów żeby ściągnąć opony do wymiany po sezonie (czasem ponad tydzień nie ma odpowiedzi i głuchy telefon, opony miały być w hotelu w krakowie, a wylądowały w szczecinie, przysłali złe bo ktoś pomylił numer rejestracyjny itd.)
4. każdy wyjazd za granicę trzeba zgłaszać
5. jeśli nieopatrznie złapie Cię radar kasują 100 za samo udzielenie danych policji
Bez opłaty początkowej, 20tys km tak jak napisałem. Karton, nie karton - jeździ i nie narzeka, darowanemu koniowi się ponoć w zęby nie patrzypistenbully pisze: ↑05 cze 2020, 13:21A na jaki przebieg i z jaką opłatą początkową?
I kto w ogóle jeździ z kartonem po mleku pod maską?![]()
To kolejny problem, gapie się na te auta, czytam o różnych nowych bajerach (w miacie szczyt to była klima
Nic się nie bój. Już my Ci tu model wybierzemy.
Faktycznie, pisałeś. No, to BARDZO dobra ofertapirul pisze: ↑07 cze 2020, 10:43Bez opłaty początkowej, 20tys km tak jak napisałem. Karton, nie karton - jeździ i nie narzeka, darowanemu koniowi się ponoć w zęby nie patrzypistenbully pisze: ↑05 cze 2020, 13:21A na jaki przebieg i z jaką opłatą początkową?
I kto w ogóle jeździ z kartonem po mleku pod maską?![]()
Wcześniej użytkowałem m.in. mondeo i kugę, z "normalnymi" silnikami - w codziennym tyraniu na zakupy i weekendowe wycieczki z dzieckiem różnic nie widać. Brzęczy dziwnie, reszta mnie nie obchodzi, ma jeździć.
Hm, ja chyba w ogóle nie umiem liczyć bo mam wynajem na 3 lata. Po pierwszym roku zwiększałem limit do 30k/rok, przeprowadziłem się na mazury przestałem jeździć i w sierpniu kończy mi się umowa a z 90k mam zrobione 47kFuzBal pisze: ↑07 cze 2020, 12:04To kolejny problem, gapie się na te auta, czytam o różnych nowych bajerach (w miacie szczyt to była klima) i troche to straszne. MASA rzeczy które mogą się popsuć. Troche przyciąga mnie stereotyp mało awaryjnych toyot czy tam audi ale cały czas nie ograniczyłem się do chociaż 3 modeli, z których mógłbym wybrać
Co do finansowania faktycznie, kartka, ołówek/exceli drugi człowiek