10th Anni - przerysowanie
Moderator: Moderatorzy
z doświadczenia wiem, że lepiej nie brać kasy tylko spisać oświadczenie. Tutaj jak wyżej kolega napisał, zakładając wyzszą opcję czyli 2 x 500 i załóżmy 200 lampa wychodzi 1200. Moim zdaniem korzystniej nawet dla sprawcy jest spisać protokół bo o ile sie nie myle nie traci się całości zniżek tylko ileś tam %-a jeśli ma ochrone zniżek to nic (przynajmniej tak było pare lat temu). Przykładowo za uszkodzoną maskę (mały wgniotek od haka holowniczego terenówki) w corsie B facet chciał mi dawać do ręki 200zł a ubezpieczalnia wyceniła szkodę na ...1500 

Downhill, Cars & Rock'n Roll
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Miata na '91 http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewtopic.php?f=22&t=22281
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Miata na '91 http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewtopic.php?f=22&t=22281
Tak naprawdę to tylko dobra wola tego człowieka, że będzie chciał Ci to naprawić, bo świadków nie masz, dowodów, że to on, też nie masz. Więc najlepiej spisz oświadczenie i bierz kasę z ubezpieczalni, a jak nie będzie chciał (zniżki mogą mu konkretnie polecieć i może mu się nie opłacać) to zostaje dogadanie się na jakąś kwotę, ale tutaj dalej nie masz pola manewru, bo może Ci zaproponować nawet 300zł i nic mu nie zrobisz. Realnie naprawa to właśnie koło 1200zł.
Były: NB, NBFL, NC 2,0, NC 2,0 automat, NC swap 2,5 6b, ND 2,0.
Jest NA 1990.
Jest NA 1990.
logimen pisze:Wyszedłem do brata i spotkałem kobiete, sprawdzynie.
Wyjdę na szowinistyczną świnię, ale jakoś mnie to nie dziwi

-
- Model: NB
- Wersja: 3 BK / 10th Anni
Pirat pisze:logimen pisze:Wyszedłem do brata i spotkałem kobiete, sprawdzynie.
Wyjdę na szowinistyczną świnię, ale jakoś mnie to nie dziwi
Ta. A moja żona do mnie "To co ona wyjeżdżać nie potrafi z parkingu ?" Eh.. A ona sama też ma z tym problemy

Pozdrawiam, Artur
Ex Madzia
Ex Madzia
-
- Donator
- Model: NC
- Wersja: 2.0 Sport
logimen pisze:Wycenili mi naprawę na prawie 2260pln. Mało czy dużo ? Jest sens pisać odwołanie ?
A ja mam inną propozycję. Brać bezgotówkową naprawę gdzieś u kumatego lakiernika to 'w cenie' zrobi Ci parę bajerów jeszcze