Nowa mazda 3 - smugi na masce
Moderator: Moderatorzy
Witam, od 2 tygodni jestem posiadaczem nowej mazdy 3 2.0 165km, posiadaczem szczęsliwym bo auto jest na prawdę fajne ale... kilka dni temu wieczorem zauważyłem na masce oraz w mniejszym stopniu na dachu auta podłużne smugi, wyglądające trochę jak rozjaśnienia lakieru. Widać je jedynie wieczorem w świetle ulicznych lamp sodowych, za dnia niczego nie zobaczymy. Jak wspomniałem auto jest fabrycznie nowe, nigdy nie było nawet jeszcze na myjni. U dealera panowie nie byli specjalnie chętni do pomocy twierdząc że nie mogą zaradzić na coś czego nie moga zobaczyć (jak wspomniałem smug w dziennym śwetle nie zobaczymy). Jeden z panów stwierdził że moga to być ślady po folii zabezpieczającej która umieszcza się na dachu i masce i że należy maskę wygrzać i powinno zniknąć. Ostatecznie jednak nie zrobiono tego, nie wiem dlaczego, a jedynie przemyto jakąś substancją po której nic sie nie zmieniło (ale nie mogłem tego stwierdzić na miejscu u dealera, bo jak wspomniałem trzeba było poczekać do wieczora i postawić auto na ulicy pod lampą). Moje pytanie, czy ktoś z Was spotkał się z czymś podobnym w fabrycznie nowym aucie ? Czy może to być wada lakieru czy raczej ślady po owej folii ? W zasadzie nie jest to nic specjalnego, widać tylko w okreslonym swietle i nie jest to na tyle wyrazne by miało wpływ na estetykę, ale ze względu na przyszłą odsprzedaż lepiej by tego nie było bo może ktoś sobie pomyslec ze było malowanie.
Podjedz do firmy Autodetailingowej. Powinny określić co to jest
Sprawdź ów smugi pod światłem LED na czystym aucie. Jeśli ich nie widać, a tylko pod pewnym kątem w warunkach które opisałeś może być to wada lakiernicza. Sprawdź maskę miernikiem.

Sprawdź ów smugi pod światłem LED na czystym aucie. Jeśli ich nie widać, a tylko pod pewnym kątem w warunkach które opisałeś może być to wada lakiernicza. Sprawdź maskę miernikiem.