Garaż - kto odpowiada za sufit?

Rozmowy inne, nie koniecznie o MX-5 ... wchodzisz tu na własną odpowiedzialność.

Moderator: Moderatorzy

jrk1
Model: Inny

28 kwie 2016, 13:52

Panowie i Panie,

sytuacja wygląda tak, ze jestem właścicielem miejsca garażowego, podziemnego pod blokiem. Niestety cały przybytek jest w takim stanie, że mój samochód po tygodniu stania wygląda tak jak w załączniku. Oczywiście administrator twierdzi, że "no faktycznie, kiepsko... planujemy ten remont dachu (akurat moje miejsce nie jest stricte pod blokiem, a pod trawnikiem...) ale ciągle są jakieś wydatki, a poza tym nie wszystkim to przeszkadza, więc tak to się opóźnia". Generalnie więc ma w dupie, że na mój samochód spada codziennie tynk + przy dużych opadach śniegu/deszczu leje się jakaś brudna woda. Ktoś się orientuje jak podejść do tematu, żeby jakoś zmienić ten stan rzeczy? :facepalm:
Załączniki
sufit2.jpg
LubMich

28 kwie 2016, 15:00

To żeby jeszcze Cię zmotywować - ta brudna woda przechodzi zapewne przez beton - i pewno będzie dość zasadowa.. moze nie być całkiem obojętna dla lakieru...

Właścicielem na 90% jest wspólnota.. (jak rozumiem, to jakiś blok mieszkalny) - więc pisz do zarządu.. a dalej to już trzeba myśleć, gwarancja obiektu/ubezpieczenie/fundusz remontowy..
ODPOWIEDZ