Rozglądamy się z narzeczoną za autem do 30 tyś pln i w sumie jestem nastawiony na Mazde6 I generacji po lifcie, ale chciał bym też poznać inne propozycje w tej cenie. Dodam, że auto będzie raczej sprowadzone na zamówienie (Carpasja ?), gdyż nie chcę ulepa z allegro.
Auto ma być w kombi (przyszłościowe), będzie pokonywało raczej krótkie dystanse ok 20km dziennie + wyjazd na wakacje raczej w Polsce. Czasami posłuży mi jako zastępcze podczas serwisowania Miaty

Wyposażenie nie jest jakoś szczególnie ważne, najważniejsze to elektryka, klima, a bez reszty się obejdę chociaż zapewne będzie miłym dodatkiem.
Silnik przynajmniej 140km, benzyna ew. benz. + gaz.
które silniki są lepsze w M6, 2.0 czy może 2.3 też są bezawaryjne w miarę ? Ktoś miał z nimi doświadczenia ?
Nie znam się, nie wiem jakie silniki nadają się do zagazowania.
Myślałem też o jakimś Volvo V50/V70, ale kompletnie nic nie wiem o tych autach, jak z awaryjnością itp. Subaru Legacy raczej za drogie w eksploatacji.
Na razie typuję Mazde6, Focus Ii gen 2.0 duratec, może jakiś Golf IV. Teraz widzę też, że mogły by nas zainteresować Hondy Accord Tourer. Jak z silnikami w Hondach ?