Prośba o sprawdzenie samochodu w Toruniu

Rozmowy inne, nie koniecznie o MX-5 ... wchodzisz tu na własną odpowiedzialność.

Moderator: Moderatorzy

sophisty
Donator
Donator
Model: NB

20 wrz 2015, 13:04

Hej,

Mam przeogromną prośbę o sprawdzenie auta dla mojej żony. Szukamy konkretnie Mini i z racji tego, że trafiam na same śmietniki nie mam już siły jeździć po Polsce. Jest jedna ciekawa sztuka w Toruniu i byłbym ogromnie wdzięczny gdyby ktoś znalazł czas i ją obejrzał. Najlepiej jakby ktoś miał czujnik lakieru ale i bez niego będzie super. Oczywiście odwdzięczę się finansowo ;)

To jest to ogłoszenie
http://olx.pl/oferta/mini-one-1-6-2004r ... 66106197cf

Z góry dzięki!
Awatar użytkownika
Peecer
Donator
Donator
Model: ND
Wersja: 100th Anniversary

20 wrz 2015, 13:53

Nic nie obiecuje gdyż jestem przelotem w Toruniu i jesli uda się to jutro podjadę ..... Spróbuje pomoc choć nie jestem znawca ani motoryzacji ani marki..... Chyba, że masz konkret pytania to prosze podaj a dopytam co i jak i sprawdzę.....
sophisty
Donator
Donator
Model: NB

20 wrz 2015, 15:21

Będę bardzo wdzięczny! Podstawowe rzeczy które trzeba sprawdzić to działanie skrzyni biegów (czy są jakiekolwiek zgrzyty przy zmianach) i wycieki oleju z okolic miski olejowej (musiałbyś delikatnie zanurkować:). Poza tym wiadomo stan lakieru (jeśli nie masz czujnika) i spasowanie elementów karoserii. Zerknij też pod wykładzinę w bagażniku i sprawdź proszę czy nie ma tam jakichś niepokojących śladów prostowania. Ewentualnie byłoby super gdybyś cyknął jakieś zdjęcie miejsc które wydają się Tobie podejrzane. Aha jedna bardzo ważna sprawa - na zimnym silniku sprawdź proszę poziom oleju.

Jakby Ci się udało jutro podjechać daj proszę znać 512 osiem dwa cztery 224

Z góry dziękuję i z pewnością się odwdzięczę! ;)
ODPOWIEDZ