Kitson pisze:
ruch*** nas dla naszej ochrony?
a czujesz się ru****?
Ogladam program na TVN Turbo i sie dziwie
Moderator: Moderatorzy
Gecko pisze:Było tu już mówione kilka razy, że jak w każdej pracy, są normalni ludzie i są debile. Zawsze można napisać skargę na takie zachowanie policjanta. Wolelibyście, jak rozumiem, żeby policja nie miała prawa was legitymować, przeszukiwać itp.? Żeby mogli tylko grzecznie poprosić, a wy odmówić i na tym koniec? Ciekawe jak by wtedy wyglądał ten kraj... Pewnie nie dochodziło by do takich sytuacji, że policja spisuje was w nocy, bo wychodzenie po zmroku groziło by śmiercią
Gecko pisze:Wolelibyście, jak rozumiem, żeby policja nie miała prawa was legitymować, przeszukiwać itp.? Żeby mogli tylko grzecznie poprosić, a wy odmówić i na tym koniec?
sebałódź pisze:a czujesz się ru****?
Kitson pisze:Pisanie skarg mija się z celem, tak samo odwołań. Wiem z własnego doświadczenia (dotyczyło opieszałości i bezczelnych zaniedbań w śledztwie).
... czy mam Ci narysować sprzeczność w Twoich postach, żebyś zrozumiał? Najpierw piszesz, że kto ma czyste sumienie, ten nie powinien się niczego obawiać, poddawać się kontroli i upierdliwościom im towarzyszącym z uśmiechem i zrozumieniem, które wynika z dbałości o bezpieczeństwo "społeczeństwa" (cudzysłów Twój).
Później zaś piszesz, że jednak lepiej znać i walczyć o swoje prawa, bo nawet pani w okienku (o policjancie nie wspominając nawet) nas wyr***.
To jak to jest? Przecież i ten policjant, i ta pani w okienku w urzędzie działają (zgodnie z Twoimi założeniami) w interesie społeczeństwa, zatem czynności, które podejmują to nie ruchanie, tylko wykonywanie prawa.
Kitson pisze:Pisanie skarg mija się z celem, tak samo odwołań. Wiem z własnego doświadczenia (dotyczyło opieszałości i bezczelnych zaniedbań w śledztwie).
sebałódź pisze:w przepisach dokładnie jest nakreślone co oznacza przeszukiwanie auta bądź na czym polega sprawdzenia pochodzenia telefonu komórkowego
także jeśli nikt ponad te przepisy nie wykracza to nie powinniśmy się bulwersować
sebałódź pisze:trzeba też pamiętać że na telefonie może być oprogramowanie gps nie zawsze legalne
Sigma pisze:sebałódź pisze:trzeba też pamiętać że na telefonie może być oprogramowanie gps nie zawsze legalne
No cóż, ale tego akurat Policji, Straży Miejskiej, czy innym służbom mundurowym sprawdzić bez nakazu nie wolnoChyba, że sam im o tym powiesz
sebałódź pisze:Sigma pisze:sebałódź pisze:trzeba też pamiętać że na telefonie może być oprogramowanie gps nie zawsze legalne
No cóż, ale tego akurat Policji, Straży Miejskiej, czy innym służbom mundurowym sprawdzić bez nakazu nie wolnoChyba, że sam im o tym powiesz
no może przesadziłem ale jeśli jest to typowa nawigacja to mogą prosić o dowód legalności oprogramowania który jest dawany w pudełku przy kupnie
Sigma pisze:Ale Ty nie musisz im go pokazywać I nie masz obowiązku go ze sobą wozić