malowalismy dwie pokrywy, zaciski, elementy zawieszenia, poza tym znajomy regularnie tam maluje wiec chyba lepsze ceny. Mnie to kosztowalo 60zl.
Aha ta faktura chropowata nie wiem czy jest do zrealizowania w innym kolorze, pewnie tak ale nie wiem czy cena nie jakis kosmos.
pokrywa zaworów i inne
kolor
Moderator: Moderatorzy
-
Pytanie z trochę innej beczki. Czy ta pokrywa pełni jakąś odpowiedzialną funkcję poza przykryciem silnika i ochroną przed brudem? Czy są do niej mocowane jakieś elementy? Bo coś mi chodzi po głowie 

- MiC
- Model: NB
- Wersja: najmocniejsze N/A
- Kontakt:
kwijatkowski pisze:Pytanie z trochę innej beczki. Czy ta pokrywa pełni jakąś odpowiedzialną funkcję poza przykryciem silnika i ochroną przed brudem? Czy są do niej mocowane jakieś elementy? Bo coś mi chodzi po głowie
nawet na zdjeciu które wrzuciłem widać cycek pod odmę

najłatwiej otwórz maske i sam zobacz wszystko na wierzchu

PS:Lilka dziękuję...
-
Na razie ciężko z tą maską....
Skoro to tylko odma i wlew oleju to w takim razie nie tak źle. Można się pokusić o home made carbon fiber wersje 

- MiC
- Model: NB
- Wersja: najmocniejsze N/A
- Kontakt:
nie zwróciłem uwagi że jeszcze nie masz maski
szczerze nie widzę tego z carbonu... żeby dało się to przykręcić i zachowało szczelność,
chyba że chcesz oryginalny dekiel pokryć.
dla wszystkich zainteresowanych
albo dobrze zakryjcie wszystkie otworki na śruby, albo tak jak ja dzisiaj zabawa w nagwintowanie od nowa
mimo że pokrywa malowana z jednej strony zawsze jakieś cząstki farby dotrą tam gdzie nie trzeba :p
to raczej dość prosta czynność ale jak jest zainteresowanie to mogę zrobić know how DIY dla tych co nie siedzą zbyt często w kanale a chcieliby zrobić to sami i nie wiedzą za bardzo jak się zabrać do tego

szczerze nie widzę tego z carbonu... żeby dało się to przykręcić i zachowało szczelność,
chyba że chcesz oryginalny dekiel pokryć.
dla wszystkich zainteresowanych
albo dobrze zakryjcie wszystkie otworki na śruby, albo tak jak ja dzisiaj zabawa w nagwintowanie od nowa

to raczej dość prosta czynność ale jak jest zainteresowanie to mogę zrobić know how DIY dla tych co nie siedzą zbyt często w kanale a chcieliby zrobić to sami i nie wiedzą za bardzo jak się zabrać do tego

N/A is best!!!
LOUD pipes save lives!!!
LOUD pipes save lives!!!
-
Dać to się da - jak ze wszystkim to tylko kwestia motywacji 

czy mam rozumiec ze pokrywa zostala pomalowana proszkowo jak felgi i wypalona w piecu czy jakas inna proszkowa metoda? bardzo mi sie podoba a moja nadawalaby sie do zrobienia.
byla mx-5 turbo
jest foka rs
miata jeszcze bedzie:)
jest foka rs
miata jeszcze bedzie:)